Vidím, že ve WDS hledat umíš a to je dobře. Já jsem uváděl schémata vozů vyrobených po 08/1998, protože to auto mám taky. Rok výroby a další konfiguraci Tvého vozu jsme zatím neřešili, takže jsou ještě další odlišnosti - u kombíka to bývá trochu jinak, máš příhřev nebo nezávislé topení .... atd. V případě nezávislého topení tak přibyde ještě to relé K62 atd.
Problém, který teď řešíš je to, že máš (asi) auto vyrobené po 08/98, takže relátko K4 tam nemáš - od 08/98 se nedávalo, ale elektrická instalace podle barvy drátů odpovídá vozům vyráběným před 08/98. Ano, stává se to, zvláště pokud byl vůz vyroben +/- v tom období 08/98. Prostě k zapojení ještě použili dříve vyrobené kabelové sady, přece to nevyhodí.
Obecně je možno říct, že pokud díl má
stejné BMW číslo, má i
stejné elektrické zapojení. Té elektrice je úplně jedno, jakou barvu izolace má drát, kterým teče (a pod kapotou je tma

). Už není jedno, jaký průřez (tloušťku) ten drát/kabel má, ale i tak zůstává BMW číslo stejné. Barvy drátů mají jistou logiku a před 10 lety to bylo poměrně jednoduché : RT, GE, SW, GR, BR, WS, VI, BL a TR - červená, žlutá, černá, šedá, hnědá, bílá, fialová, modrá a transparent (=průhledná bezbarvá fólie) a jejich vzájemné kombinace RTGE, RTSW, RTWS ... atd. Červená značí (+) přívod, hnědá (-) kostra, modrá-žlutá něco spíná, takže RTBL spínaný (+) .. a dál už to ani nechci popisovat.
Tohoto rozdílu barev - žlutozelený (nebo GEBL) - jsem si taky všimnul, ale podstatný nebude. Takových rozdílů ve výrobě může být mnoho, klidně 5 do týdne a pořád to má stejné BMW číslo. V pondělí dáme drát s izolací, která v zimě nepraská, v úterý lepší postříbřený kontakt, ve středu ten kontakt už neletujeme, ale přivaří se ultrazvukem, ve čtvrtek ten drát prodloužíme o 5 milimetrů a v pátek se znění průřez z 0,5mm na 0,75 mm. Aby se poznalo, jaká je to výrobní šarže, dělá se doplňující označení, zpravidla na etiketě výrobku. Takže rozdíl bývá v číslech za lomítkem, za pomlčkou, v čárovém/matrix kódu na 12-19 pozici BMW čísla.
A teď zpět k Tvému problému. Píšeš
ked je to odpojene celkovy odber po hodine je uplne v norme 0,02 A ...Ale co jsi odpojil? Pojistku F76 nebo relé K62? Už jsem viděl spečené kontakty na relátku, takže bylo trvale sepnuté. Viděl jsem relé, které mělo upadlé perko, které mělo v nesepnuté stavu kontakty držet v jedné poloze. Jenže kontakty tam lítaly podle toho, jak auto drncalo a teď něco měř a hledej. Takže čekám na upřesnění.