... všetko o BMW ...
dragan233 napísal:Zdravím
Viem že sa to tu už preberalo velakrat,ale zatiaľ sa nič nevyriešilo.Uz som sem par krát písal,ale zalozim novu tému s tymto problemom a skusim byt podrobny
Mam bmw 525d 2001/11.Problem zacal,ked sa auto pri prudsej akceleracii nejaki sekundu nevedelo rozhodnut co robit a potom vystrelilo.Diag.pisala len jednu zavadu SNIMAC PLNIACEHO TLAKU MALY SIGNAL -,nakoniec to robila prva tryska.Po vymene vsak zacalo pri prudkej akceleracii trhat motorom.Pri plynulom pridavani to neurobi,ale na dvojke to robi najcastejsie.Idem cca 2000ot na dvojke a potrebujem prudko pridat riadne sklbne motorom,ako keby ho cely vyplo a zaplo v jednej sekunde,trhne celym autom.To iste aj ostatne rychlosti okrem jednotky.Robi to medzi cca 2300-2500 ot.Pochodene vsetky mozne diag. ziadna zavada,len jedna kts Bosch pise SNIMAC PLNIACEHO TLAKU VELKY SIGNAL.Vymenil som snimac na turbe,podtlak hadicky,snimac na sani,vcera snimac na rail.rampe,ventil na turbe chodi pekne,steka na rail.rampe ako nova,vyskusane aj kable.Zaujimave je ze mi pred nedavnom odchadzalo cerpadlo pod vodicom a po vymene islo auto mesiac neskutocne,vykon uplne odspodu,bolo uplne jedno aka rychlost zaradena,proste nadhera a zavada sa neobjavila nech som ju skusal akokolvek nasimulovat.Po mesiaci znova trhlo,motor je lenivejsi a robi to stale.
Dnes na zdvihaku sa mi zdalo ze je jeden silenblok motora trochu poteceny.Egr ventil zaslepeny.Dakujem za pomoc tt-simikovy.
Vymenene diely : - snimac turba
- snimac na sani
- snimac na rail rampe
- podtlakove hadicky
- cerpadlo pod vodicom
- prva tryska
- vaha vzduchu
Uz neviem ako dalej,prosim help
dragan233 napísal:zdravim
Takze dnesny test : po odpojeni cidla na paliv.filtri zacalo hned vypisovat einspritzenlosse ale problem ostal.Po odpojeni cidla na rampe som trhanie nedokazal nasimulovat,netrhlo to.Nechapem,cidlo na rampe je uplne nove,Alebo to moze byt tym ze je motor obmedzeny a to trhnutie pride vzdy pri prudsej akceleracii?
dragan233 napísal:hadicky som dal vymenit v bmw,zaujimave je ze ten senzor na rampe je uplne novy,zajtra to vyskusam,vaha bola tiez menena uplne nova.Vsetko to zacalo robit po vymene prveho vstrekovaca cca pred rokom.U simika sme tu steku pozerali,nepametam ci ju meral,ale zaoxidovana nebola,aj kable vyzerali ok
A ono ten motor neskace,len raz nim sklbne ale tak ako by ho chcelo s kasne vyhodit. Mohol by to robit silentblok motora,jeden sa mi vidi nejaky poteceny