... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Autor témy
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

DSC "Precharge pump" problem

Piatok, 17. Februára 2012, 20:56

Takze mam tu maly problem s DSC. Od kupy auta DSC nefungovalo, stale svieti kontrolka, pri preklze nezasahuje, neda sa zapnut tlacitkom. ABS pri brzdeni funguje normalne, budiky takisto ale DSC nie.
Napichol som to s INPA, vymazal pamat zavad a nechal nacitat aktualne chyby po celodennej jazde. Vyhadzuje len 1 chybu a to "Precharge pump." Ked vymazem pamat zavad, po chvili si ju nacita znova aj pri stojacom aute. Co je ale sranda, ze ked dam pumpu cez INPA aktivovat, spusti sa a par sekund huci, vyzera, akoby slapala...

V com moze byt problem? Pokial by odchadzala RJ ABS/DSC (potrhane drotiky k svorkovnici), vobec by ju nespustilo, alebo sa mylim?
Prílohy
dsc.jpg
dsc.jpg (33.64 KiB) 733 zobrazení
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: DSC "Precharge pump" problem

Pondelok, 20. Februára 2012, 01:36

pelo napísal:
Takze mam tu maly problem s DSC. Od kupy auta DSC nefungovalo, stale svieti kontrolka, pri preklze nezasahuje, neda sa zapnut tlacitkom. ABS pri brzdeni funguje normalne, budiky takisto ale DSC nie.
Napichol som to s INPA, vymazal pamat zavad a nechal nacitat aktualne chyby po celodennej jazde. Vyhadzuje len 1 chybu a to "Precharge pump." Ked vymazem pamat zavad, po chvili si ju nacita znova aj pri stojacom aute. Co je ale sranda, ze ked dam pumpu cez INPA aktivovat, spusti sa a par sekund huci, vyzera, akoby slapala...

V com moze byt problem? Pokial by odchadzala RJ ABS/DSC (potrhane drotiky k svorkovnici), vobec by ju nespustilo, alebo sa mylim?

Su dva mozne problemy: - odidena samotna pumpa - uhliky apd...... aj ked dost nepravdepodobne, ale ovela pravdepodobnejsie je ze mas v riti RJ abs/dsc.
Na drotiky sa vykasli, to je jedna vec, lenze tebe odisla elektronika ktora riadi zapinanie pumpy. MOS-FETy a podobne srandy.
ak chdes dat zrepasovat tu RJ, tak daj vediet.

pelo
Autor témy

Pondelok, 20. Februára 2012, 08:03

Presne na Teba som tu cakal...nabuduce Ti tusim napisem rovno PM :wink:

No, pred chvilou som znova napichol auto a skusil, ci je ta pumpa "funkcna." Stlacil som brzdovy pedal a cez INPA pumpu aktivoval. Zacala vrcat a pedal sa zacal jemne dvihat, takze tlak vyvija, ale ci taky, ako ma, to neviem. Tym padom vyzera, ze vystupne MOS-FETy RJ ABS by mali byt funkcne, inak by tu pumpu ani nezoplo, alebo sa mylim?

Pozeral som WDS a podla vsetkeho je pumpa pripojena len 2 vodicmi priamo k RJ ABS, nic viac. Cize RJ jej funkcnost moze zistit jedine podla tlaku, ktory vyvinie v systeme pri aktivacii, alebo podla odporu na svorkach. Ked chybu v pamati vymazem, za chvilu si ju znova nacita pri stojacom aute bez toho, aby bola medzitym pumpa aktivovana, tak mi z toho vychadza uz len druha moznost, cize odpor na svorkach. Skusim vycistit konektory, pripadne tu pumpu rozobrat a skontrolujem uhliky, ako su na tom...uvazujem spravnym smerom?

e39 525i sedan '03 -ex

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Marca 2012, 14:29

servus chcem sa spytat vyriesil si uz ten problem s dsc??? mam presne rovnaky problem tiez mi vypisuje tu pumpu ale pri kontrole systemov zavrcala na chvilu..... vopred diky
bmw e39 530i "01

pelo
Autor témy

Streda, 14. Marca 2012, 16:42

Este som sa k tomu nedostal, riesil som ine problemy...

2 x e39 v rodine = 2 x rovnake poruchy :-D

e39 525i sedan '03 -ex

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Marca 2012, 18:36

pelo napísal:
Este som sa k tomu nedostal, riesil som ine problemy...

2 x e39 v rodine = 2 x rovnake poruchy :-D

ak by si nieco nove vedel ozvi sa.....mne vravel znamy ze to moze byt aj snimacom polohy na riadeny.....lenze ja nemam cas teraz cas nieco take riesit......
bmw e39 530i "01

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných