... všetko o BMW ...
Martinmar napísal:Blíži sa mi výmena filtra pevných častíc . Poraďte kde je to najvýhodnejšie a čo to cca stojí?
Martinmar napísal:jazdím veľa mesto ale za posledných 10tisíc som urobil tak 5tis.po dialniciach. V menu servisných intervalov mi píše 17000km na partikel filter a na diagnostike v BMW mi povedali že už tam videli hlásenie o tlaku v DPF a že vraj bude po nejakom čase treba s tým ničo robiť. Alebo si len nadháňajú robotu?
lionlion napísal:S tym filtrom je to asi tak: v nom sa nachadza aditivum ktore riadiaca jednotka vstrekuje do nadrze po kazdom natankovani. Ked ho uz treba menit auto ma dost slaby vykon lebo je uz prazdny a riadiaca o tom vie a uz nema co davkovat do paliva, cize sa s nim nieco musí robit. Tu spominana oprava je asi taka ze namiesto tej zazracnej tekutiny sa tam doplni obycajna nafta aby sa oblbla riadiaca jednotka. Je to sice fusersky postup a na emisnej by to nemuselo pochodit kvoli zvysenym emisiam a pre motor to asi tiez nebude najlepsie hoci teoreticky by mu to nemalo vadit.
cize sa netreba nechat oblbnut tou opravou filtra
kamil napísal:DPF filter nie je problem odstranit z vasho auta (mechanicky a samozrejme v riadiacej jednotke motora)a auto pojde este lepsie ako predtym..a nebude s nim us nikdy problem ... (ziadna chyba na diagnostike ani na palubnej doske) a taktiez nie je problem spravit cestinu do vasho idrivu
staci kontaktovat http://www.rls-chiptuning.sk
Ing.Kamil Sindlery 0918-812265
RICHO napísal:pri všetkej úcte k pisateľom, ktorí už takto rozmýšľajú, nech si kúpia radšej starý tragač alebo Logana, tam takýto problém určite nebude musieť riešiť
luky2208 napísal:No ono to trochu problém je,ked to maš 1x do roka dať spravyť v BMW servise a pri pokladni to povedia 1200€![]()
tak sa potom zamyslýš že či to nieje neako moc.