... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Re: chybajuci valec, slaby tah

Streda, 14. Mája 2014, 22:19

este raz ti to napisem, snad to pochopis a vyskusas, inak budes len tapat. Zavada sa objavi na benzine, alebo na lpg?
Ak je to na lpg, vyskusaj jazdit na benzine, ci sa zavada objavi znova. Moje auto som prehanal na benzine a aj plyne a vysledok bol ako som pisal vyssie, benzinova rj vypla vstrek cez rj lpg. Vysoke hodnoty. Sledovane priamo cez diag za jazdy a to na diag lpg tartarini a inpa. Po prepnuti na benzin za chodu, zavada pretrvava, nakolko rj benzinu nevie ze tam mas plyn a mysli si, ze je nieco zle, vstrek ostane vypnuty. Preto ked restartujes na benzine, vsetko funguje.
Dolezite je najprv zistit, ci sa v tvojom pripade chyba prejavuje na benzine, alebo len na plyne. Toto nebude mat s elektrikou spolocne nic a byt tebou take veci, ako skusanie iskry srobovakom by som nerobil.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Mája 2014, 23:25

Tak tak treba testovat najprv benzin!A skrutkovac nepichat so stekra!!!!Ak nechces neco odpalit...diag ti musi presne ukazat kde je problem,lahky test,vymenia cievky a skusis znovu a hned vies kde je problem.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

EBOLA
Autor témy
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 15. Mája 2014, 05:06

ok. dnes teda skusim:
vytocim auto na plyne, cievka uz je na 4 valci. ak zavada ostane na 1 je to na 99% iste a len si potvrdim, ze je chyba v RJ plynu.
osobne dufam, ze to je len ta cievka.

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 15. Mája 2014, 09:42

cievku otestujem dnes, sviecky maju cca 3000, vstrek... pokial viem, tak lpg ma vlastne vstreky nie?

ice.blade

Štvrtok, 15. Mája 2014, 09:48

to nevadi ze maju maly najazd, moze prerazit, nemusi vobec hadzat dobru iskru atd...

ano lpg ma vlastne vstreky ale ak ti nejde auto na benzin dobre nepojde ti ani na plyn...

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 15. Mája 2014, 10:01

ak bude problem este stale na 1 skusim vymontovat a pozriet ci hadze iskru.
ak ma benzin aj vstrek vlastne vstreky a vlastne rj, preco plyn vypne vstrek a pre istotu to urobi aj benzin?
nie ze by som im to nesiel oplieskat o hlavu ak sa potvrdi vadne LPG ale skor nez zapocnem cestu cez pol republiky chcem overit vsetky eventuality ;-)

sineDko
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 15. Mája 2014, 10:27

sviecka ktoru vytiahnes a bude hadzat iskru neznamena ze aj v motore bude hadzat iskru. ono pri tom tlaku su ine podmienky. videl som uz take sviecky co vonku isli a vnutri nie. mame taky tester ci dava dobru iskru a tam to testuje na vzdialenost elektrod az do troch centimetrov kedze pri atmosferickom tlaku su na to uplne ine podmienky

dasto

Štvrtok, 15. Mája 2014, 10:56

rj lpg berie hodnoty z rj motora ktora cita vsetky udaje z cidiel a sond a podobne, lpg rj trosku ojebava tu rj motora a vypina jej vstreky a pusta svoje lpg, zaroven sleduje prevadzku. Ked je nejaky problem, napr ti lpg dava malu/velku davku a hrozilo by poskodenie motora, tak proste benzinova rj ten valec vypne, pretoze ona nevie, ze je tam nejake ine palivo, ona detekuje proste problem. Nefunguje to tak, ze rj motora je odstavena a slape iba lpg, ona je plne aktivna a prave ona ma na starosti prevadzku motora, preto ten vstrek vypne. Tu je preto dolezite zistit ci problem robi lpg a jeho zmes paliva, alebo to robi aj benzin. To zistis jedine tak, ze ked to robi, restartujes a opetovne skusas a potom to skusas na benzine, ak sa to neobjavi, je to uplne jasna zavada lpg.
Mas inpu, tak si napoj diagnostiku a kukni hodnoty spalovania za prevadzky na volnobehu a potom na lpg, hodnoty budu ine a uvidis ci je niekde problem. Valec ktory bude mat napr na benzine male hodnoty, moze na lpg ist ukazkovo a opacne. Tam budes aj vidiet co robi problem.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 15. Mája 2014, 11:11

ok notebook sa nabija a dnes budem celu skusku kontrolovat cez livedata.
chcem sa opytat, ktore hodnoty mam pozerat a ake by mali byt optimalne.
zatial problem nastane len kym je auto vo vysokom zatazeni dlhsi cas, cize ked som napriklad predbiehal tie 3 kamiony a teda spotreba hodne nad 30/100. ak nastal problem tak s najvecsou pravdepodobnostou je v <> jeden z lpg vstrekov. pozrel som aj lpg filter. je mierne nahnednuty a je tam jemny mastny film no nic hrozne.

EBOLA
Autor témy

Štvrtok, 15. Mája 2014, 16:25

ta toto mi ukazalo pri chybe pricom v error memory bola znova zavada spalovania na valci 1:
IMAG0034.jpg

toto na volnobehu:
IMAG0033.jpg

no v jednom momente bola hodnota na valci c.4 cez 32. ovsem chybu na lambde 1 ukazuje neustale.

dasto

Piatok, 16. Mája 2014, 09:20

no tak mas to na reklamaciu lpg systemu. Tieto hodnoty co si sem dal, su na lpg?

jetzt?
ex E36 coupe 320i

msakac33

Piatok, 16. Mája 2014, 09:24

ja ma jedno auto a je to 5 valec a ide ako raketa [-( [-(
tak nechapem ze tebe ked jeden valec odisiel ze ti tych 5 nestaci ](*,)

EBOLA
Autor témy

Piatok, 16. Mája 2014, 09:37

dasto ano, toto je na lpg. dnes este skusim ponahanat na benzine.
volal som do firmy a vraj mam este skusit prehodit hadicku a steker medzi 1 a2 vstrekovacom na liste lpg. ak sa zavada prejavi na valci c.2 je to jasne a mozem ist na vymenu.

inak z kade rj motora taha udaje o hodnotach jednotlivych valcov? a tie udaje co som sem dal su udaje o com?

msakac skus si z toho spravit 4valec :-D

msakac33

Piatok, 16. Mája 2014, 10:48

EBOLA napísal:
msakac skus si z toho spravit 4valec :-D

ked jazdim mesto, tak odpajam kable z dvoch valcov kvôli spotrebe :thumbup: vykon niíc moc ale spotreba gut, a ked idem na dialnicu alebo sa ponahanat tak mam zapojenych vsetkych 5 :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných