... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Autor témy
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

chybajuci valec, slaby tah

Utorok, 13. Mája 2014, 08:58

ahojte. nedopatral som sa nikde k podobnej teme. ak som prehliadol tak ma navedte ;-)
takze. pred par dnami som spozoroval, ze auto stratilo vykon a po odparkovani na volnobeh zriaslo celym autom. jeden valec prestal pracovat. vypol som, nastartoval a slo normalne. nasledne na R1 stratilo vykon, podradovalo aj v miernom kopci a po dojazde bolo zase citit, ze daktory valec je v kybli. ked som vypol a znova nastartoval tak vsetko ok. ja to tipujem na cievku alebo ukostrenie. auto som pichol na inpu a ta mi vypisala:
- vysoku hodnotu na lambde 1
- problemy s valcom 1
- problemy s valcom 2
- problemy s DISA
toto pisem s pamete, konkretny vypis mam v pocitaci tak ho mozem dodat ak bude treba.
odvtedy sa to neprejavilo cize nemozem zistit ktory valec nepracuje a kedze sa krati cas odchodu na dovolenku nerad by som to zazil na dialnici v chorvatsku.
dalsim problemom je, ze od tej doby je auto do 2500-3000ot uplne mrtve. pripadam si ako v X5 s motorom z 316tky.
nenapada niekoho ako zistit kde je pruser? sviecky su fungel nove maju mozno 3000km. disa klapku som pred nedavnom koli volnobeznemu ventilu vyberal a preventivne aj vycistil.
za akykolvek napad budem vdacny ;-)

sineDko
Kraj: Zahraničie

Re: chybajuci valec, slaby tah

Utorok, 13. Mája 2014, 09:32

zakladna otazka: robi to aj na benzin aj na plyn?

EBOLA
Autor témy

Utorok, 13. Mája 2014, 09:38

slaby tah ano. co sa tyka zylinder off tak to ti neviem povedat. ale tym, ze mi to robilo na plyne som vylusil palivo. ostava teda uz len elektrika.

inak pisalo mi:
- lambdareglerabweichung bank 1 zu gross
- verbrennungsaussetzer zylinder 1
- ansteuerung magnetventil saugrohr (DISA)
- verbrennungsaussetzer zylinder 2

sineDko
Kraj: Zahraničie

Utorok, 13. Mája 2014, 09:57

Ja som zastanca ze najprv treba vylucit plyn, potom riesit dalej. Ja by som jednoznacne pojazdil na benzin cisto a ak budu zavady pretrvavat potom riesil dalej. Uz mnozstvo pripadov som videl ze poskusali setko ale ze bude problem v plyne nikoho nenapadlo.

EBOLA
Autor témy

Utorok, 13. Mája 2014, 10:09

za spodne spektrum otacok nieje zodpovedny vanos?

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Mája 2014, 14:54

robilo mi to iste, po najzade cca 15tis. na lpg vypinalo jeden valec, vstrek. vypla ho rj benzinu, na podnet lpg rj. Po restarte vsetko ok. Reklamacia v ledixe a vymena komplet vstrekov a rampy v zaruke. Teraz je vsetko ok, uvidime dokedy. Ked to zacne zasa blbnut, vyhodim odtial tartarini a necham tam nahodit nieco ine, lebo toto je na 2 veci. Najazd mam uz taky, ze prestavba je zaplatena. Tak som zvedavy dokedy to bude jazdit normalne.
Inac si uz 3ti co ma rovnaky problem.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

EBOLA
Autor témy

Utorok, 13. Mája 2014, 21:20

ja mam za sebou asi 12000 a tirz na tartarini. nechapem preco rj plg nieco nariaduje jr motora. zatial to vizera az na ten znizeny vykon dobre. skusim chyby vymazat ci daka nepretrvava nadalej.

ice.blade

Utorok, 13. Mája 2014, 23:12

vyskusaj odpajat cievky ci sa bude chod motora menit... ak zistis na ktorom valci je zrada prehod cievky, prehod sviecky a ked bude furt zle odpalovat ten isty valec prehod aj vstreky... najlepsie na opacnu stranu zberu zvodov hned si vylucis aj zlu lambdu...

EBOLA
Autor témy

Streda, 14. Mája 2014, 06:28

jj toto aj mna napadlo. problem je v tom, ze neviem donutit auto aby znova vynechal ten valec. spravilo to znenazdajky a po opetovnom starte sa zavada neprejevila. druhy krat sa to zopakovalo po 5km a cca 10min. uz je tomu par dni a este to nespravilo. ak by sa to prejavilo pri urcitej rychlosti alebo niecom stabilnom tak to skusim. najhorsie je, ze sa to moze zopakovat v najhorsi mozny cas. pre istotu si na dovolenku zoberiem aj kufrik s naradim.
vcera som nechal auto na volnobehu ked som prisiel z roboty (cca 35km) a siel som sa pozriet ci nieje daka hadicka uvolnena. na volnobehu z nicoho nic padli otacky pricom auto skoro skapalo ale hned sa vratili naspet a drzali jak pribite. po cca minute to spravilo znova.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 14. Mája 2014, 07:41

možno ten separátor čo si sa pýtal v druhej téme. . .

ešte ma napadla taká vec, to tebe dobabrali ten jeden závit sviečky čo sa potom následne opravovalo že? skontroluj či to nie je nejak poškodené, či tam sviečka poriadne drží
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

EBOLA
Autor témy

Streda, 14. Mája 2014, 07:46

jj opravovali no aj by rupla ta strunka tak sa to uz neipravi samo a musel by som zhodit hlavu a dat spravit novu vlozku. ta sviecka to nebude.

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Streda, 14. Mája 2014, 09:33

tato chyba sa objavi vzdy pri vacsom zabere motora, tzn ze ak ho vytocis, alebo mu das vacsi plyn tak to urobi. AK budes jazdit normalne tak sa nic neudeje. Na benzine tento problem nieje, zrejme si to neskusal vyvolat schvalne, mne to islo na zaciatku iba pri ostrej jazde na PK babe, ked som ho na lpg poriadne povytacal a aj po prepnuti na benzin stav pretrvaval. Po restarte ok. Stav sa bude zhorsovat az kym nepride k tomu, ze ti bude vynechavat valec pri kazdom rozbiehani, ale iba na lpg, na benzine to pojde normalne.

Takze chod auto niekde poriadne povytacat, poprehanat a ak sa ti to na lpg stane, ze vypne jeden valec restartuj to a skus to znova tiez na plyne. ak sa to stane zas, restart a to iste vyskusaj na benzine. Takto vylucis ci je to problem motora, alebo paliva. Zatial som tu necital, ci ti to robi na lpg, alebo benzine. Takze najprv musis vediet na ktorom palive to robi, potom mozes riesit problem.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

ice.blade

Streda, 14. Mája 2014, 09:51

ak mu to blbne na benzine je velka pravdepodobnost ze sa symptomy prejavia aj na plyne... moze mat dostrek paliva pri vyzsich otackach atd... proste vymontuj vstreky a daj ich na stolicu... podla mna je jeden skaredsi ;)

EBOLA
Autor témy

Streda, 14. Mája 2014, 09:57

ci to zacalo na plyne alebo benzine netusim. prisiel som na chybajuci valec az po odparkovani. pod zatazou a s dobrym audiom som to rozoznal len podla podradovania v miernom kopci. ostrejsie jazdim vzdy, respektive minimalne 2-3x denne dam otacky nad 5000ot. a zatial nic. ako vravim, najvacsi problem je nemoznost donutit vypadok valca "aktivovat". ja by som palivovu sustavu vylucil kedze plg ma vlastne trisky a lambda indikovala palivo vo vyfuku (teda aspin to si myslim)

inak co sa tyka toho slabeho tahu v spodnom spektre. mozno je to len moj blby pocit a take lenive bolo vzdy, len uz dozrieva cas uvazovat nad niecim silnejsim ;-) ked mudam kickdown ale ostanem za autom (cize si predpripravim prevodovku na nasledny rychli predbiehaci manever) to auto je svizne, zive, proste top.

EBOLA
Autor témy

Streda, 14. Mája 2014, 16:13

tak dnes sa situacia zopakovala. pri predbiehani 3 kamionov som citil, ze nieco nieje v poriadku. odstavil som, zhodil kryt a odpojil steker 1 valca. ziadna zmena. po odpojeni 2heho motor skoro skapal.
cize uz viem, ze je problem na valci c.1
skusil som skturkovac pichnut do jednotlivych pinov stekra no ani na jednom pine nehadzalo iskru. tu ovsem nehadzalo ani ked som motor vypol zapol a skusil znova.
dnes este prehodim cievku 1->4 a zajtra ho skusim vytocit znova. skusil som aj vypnut za jazdy plyn. podarilo sa no aj ked sa chod motora nezmenil plyn naspet nahodit nesiel, asi az po 3 km

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných