... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

MaTuloo
Autor témy
Kraj: Prešovský

BMW E39 zapojenie zadných facelift svetiel.

Streda, 21. Augusta 2013, 11:00

Zdravím všetkých klubákov, chystám sa prehodiť moje predfacelift svetlá za facelift svetlá na E39 sedan. Nedá sa niekde kúpiť redukcia s predfl. na fl. svetlá lebo konektory sú úplne iné, prípadne nejakú schému ktorá by mi pri tejto prerábke pomohla? Dik vopred za všetky rady.

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: BMW E39 zapojenie zadných facelift svetiel.

Streda, 21. Augusta 2013, 11:03

Nie su len odlišné konektory, ale aj celé lampy... budeš musieš upraviť aj výrez v karosérii...

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Augusta 2013, 11:10

Vraj je to lepsie riesit dakym retrofitom, teda svetla tvarovo predFL, ale vyzeraju ako FL, teda maju LED pasiky a podobne. Aspon netreba zasahovat do plechov. Pezot to takto tiez ma tusim.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

hyde21
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Augusta 2013, 13:58

Vrtat treba tak ci tak, retrofit kit pre auta 96-00 sa lisi iba tym, ze obsahuje v baleni invertory.

http://www.bmwdiy.info/celis-rear/

MaTuloo
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 11:54

Dik všetkym za odpovede, inač viete kde by sa dal kupiť ten retrofit, pripadne link na nejaku stranku kde by som niečo podobne našiel?

hessy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 20:16

Nevidel by som to tak cierne. Teraz mam predface auto na doely a boli tam face svetla. Rezany tam bol jeden otvor na srob ktory je inak rieseny alo predfl inak tam nic rezane nebolo. Chlapci v at neriesili ani elektriku len odblankovane kable omotane do povodnej elektriky a vsetko veselo svietilo :mrgreen: a nezhorelo

Pežot

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 22:04

ROKI49 napísal:
Vraj je to lepsie riesit dakym retrofitom, teda svetla tvarovo predFL, ale vyzeraju ako FL, teda maju LED pasiky a podobne. Aspon netreba zasahovat do plechov. Pezot to takto tiez ma tusim.

Ja mám vŕtanú kasňu. Mám origo Hella poFL svetlá :oops:

MaTuloo
Autor témy

Pondelok, 26. Augusta 2013, 23:11

Vedel by si mi poslať foto ako to tam bolo poprepájané?
hessy napísal:
Nevidel by som to tak cierne. Teraz mam predface auto na doely a boli tam face svetla. Rezany tam bol jeden otvor na srob ktory je inak rieseny alo predfl inak tam nic rezane nebolo. Chlapci v at neriesili ani elektriku len odblankovane kable omotane do povodnej elektriky a vsetko veselo svietilo :mrgreen: a nezhorelo

hessy

Utorok, 27. Augusta 2013, 12:14

No odcvakli povodnu elektriku odblankovali kable to iste spravili na oboch stranach kanle len omotali do seba :lol: zamotali paskov a to bolo vsetko.

MaTuloo
Autor témy

Utorok, 27. Augusta 2013, 23:29

Ale problem je v tom že konektor aj s kuskom kabla na fl. svetla nemam, preto som uvažoval o nejakej redukcii že napojim na pôvodný kábel a zapojím do svetla. Skusim najsť nejaku faceliftovu E39 na rozpredaj a kupim len tie koncovky aj s kuskom kabla a nejak si to prepojim, ale chcem aby moja pôvodná káblovačka ostala bez poškodenia.

hessy napísal:
No odcvakli povodnu elektriku odblankovali kable to iste spravili na oboch stranach kanle len omotali do seba :lol: zamotali paskov a to bolo vsetko.

miro11491
Auto: BMW 3coupe

Sobota, 3. Januára 2015, 18:26

takže facelift svetla nemajú žiadne konvektory( meniče napetia) či ako sa to vola ) pred svetlami? ale len ine konektory a uchytenie? :roll: diky za odpoveď

esigies
Auto: e39 530d touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 3. Januára 2015, 18:55

dve diery su na tych svetlach ine a treba trosku poklepkat po plechu...redukcie na tie svetla existuju s kablami neriesis nic. ale este nakoniec musis vypnut bud kontrolu svetiel alebo sa to riesi odpormi aby ti nevypisovalo chybu. Pretoze original hella su led. imitacie tych svetiel su aj tu....http://www.angeleyes.sk/zadne-svetla-s-celis-pasmi-e39/ :roll:

miro11491
Auto: BMW 3coupe

Sobota, 3. Januára 2015, 19:16

esigies napísal:
dve diery su na tych svetlach ine a treba trosku poklepkat po plechu...redukcie na tie svetla existuju s kablami neriesis nic. ale este nakoniec musis vypnut bud kontrolu svetiel alebo sa to riesi odpormi aby ti nevypisovalo chybu. Pretoze original hella su led. imitacie tych svetiel su aj tu....http://www.angeleyes.sk/zadne-svetla-s-celis-pasmi-e39/ :roll:

všetko pekne presnejšie chcem tam dať presne tieto http://www.angeleyes.sk/zadne-svetla-rv-00-03-bmw-e39/ myslim si že to naveci nič nemeni ako by som tam chcel dať original z faceliftu že? otazkou však ostava či k tomu treba nejake balasty .... alebo len konektor je iny a ledky maju v svetlach zabudovane odpory..... (to ževypiše chybu žiarovky ma vôbec netrápi )

hessy

Sobota, 3. Januára 2015, 19:49

Ked chces aby ti celisisi svietili bez problemov, to znamena ze ak zapnes klucik zapnu sa ti aj brzdovky na stretavacie lebo vlastne lichtmodul si kvoli odberu lediek mysli ze ti v zadu nic nesvieti a pre tvoje bezpecie ich zapne. Chvala bohu to robi len pri zapnutom kluciku pri nastartovanom aute len jemnucko preblikuju (ako ked mas ko lcm). Problem je len v lcm a preto sa davaju tie ballasty aby sa oklamal lcm. Mozno by stacilo dat len lift lcm ale niesom odbornik napriklad petoK by to vedel lepsie :wink:
V podstate aj bez lift. lcm a ballastov ti to fungovat bude fungovat bez problemu az na spominane problemy.
Repliky to uz maju v sebe aby ti lcm a bc nehlasili chyby...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných