Co to bude kostovat? Dali ti daku predbeznu ponuku? Alpine 1DIN vyzera grcne v E39. Teda radio samotne ani nie, ale tie ramiky na 1DIN su katastrofa. Videl som niekde original ramik z BMW co bola konverzia na 1DIN niekde na bimmer forach a tusim sa to da este zohnat. Cena bola cca 50€ ale neviem ci ovela lepsia volba nie je EONON.
Okolo 300€ a je tam navigacia, vyborne sedi v povodnom sasi, skvele vyzera v interieri kedze je na mieru vyrobene pre BMW E39 aj s BMW logom pri zapinani. Na druhej strane tu alpinu som uz pocul hrat (mal som ju asi v 3 autach) a ma 3 stereo vystupy cinchove.
Otazka znie co je vyhodnejsie, zohnat ramik za 50€, dat svoju alpinu, potiahnut cinche, dat svoj zosik, natiahnut nove kable do dveri a kupit nove repro.
Alebo kupit eonon, neriesit zosik a kabelaz, iba proste vymenit repro za nejake sucejsie. Plus ten eonon vie komunikovat so zbernicou a da sa ovladat cez volant. Co vie aj alpina, ale treba adapter.
S prvym riesenim by som bez vytlmenia bol ako kolotocar pri vyssich hlasitostiach kedze mam 4x100W RMS zosik na co by som dal tak 150W RMS repro.
S druhym riesenim by som musel zakupit pomerne drahe radio do starej pajty, plus nejake nove repro a iba ich vymenit. Myslim ze cena za vsetko ak by som si instalaciu nerobil sam by bola cca rovnaka v oboch pripadoch. Prve riesenie ma este vyhodu istoty pretoze viem cca ako to bude hrat. V druhom pripade nemam tusenia. Tazke rozhodovanie pre mna