... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
K2
Autor témy
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

BMW e39 chiptuning-info

Streda, 3. Decembra 2008, 15:50

Zdravim vas pani, moja otazka znie kolko koni je mozne zdvihnut chiptuningom na motory bmw....528, 530i, 530d, 535i, 540i vanos,...alebo ked viete nejaku stranku kde sa to da zistit...

Druha otazka ci chiptuningom nieco pokazim, ci moze nieco skor odist, niekto vravi, ze nema problem cele roky iny zase ze spojka skor odchadza ale ja chcem kupit automat???

dakujem za odpovede
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Decembra 2008, 16:01

najlepsie je riesit chip pokial este nemas auto. Najprv si kup auto, porob to co treba, filtre sviecky olej a podobne a pojazdi si a potom ries veci ako chip a ine "upravy"

K2
Autor témy

bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 16:04

prosim pis k vec...ja potrebujem nieco zistit...a nie hned chipovat...okej??ja uz mam auto vybrate idem si po neho je nachipovane...ale ja sa pytam...tak ak moze nech niekto odpovie...

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Streda, 3. Decembra 2008, 16:09

www.mmracing.sk

ostatne pseudo chiptuningove firmy ta mozno ohuria cislami... ale realita je asi ina..

dat si zmerat na brzde a mas jasno ci je chipovane alebo ne

K2
Autor témy

bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 16:20

dakujem...ale aj tak som tam nenasiel co som hladal...no ak sa mozem opytat....je mozne bezne nachipovat 530d na 250 koni???

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 16:23

K2 napísal:
dakujem...ale aj tak som tam nenasiel co som hladal...no ak sa mozem opytat....je mozne bezne nachipovat 530d na 250 koni???

Je to síce diesel ale zo 192koní na 250koní... :shock:
To je podľa mňa za normálnych okolností dosť veľa a ak to aj niekto na toľko dal, tak čoskoro bude niečo pa pa... :roll:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

K2
Autor témy

bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 16:26

chcem kupit jedno auto...540i a proste predavajuci co ho ma mi vravi, ze nachipovane 250 konove diesle robil bez problem...nemali na neho sancu...a aj som chcel rozbehnut nejaku diskusiu...a vlastne vytvaram si dojem o tom cloveku...lebo viacej sa mi tych veci nezda na tom autee...cize tak

LuCKy

Streda, 3. Decembra 2008, 16:30

K2 napísal:
chcem kupit jedno auto...540i a proste predavajuci co ho ma mi vravi, ze nachipovane 250 konove diesle robil bez problem...nemali na neho sancu...a aj som chcel rozbehnut nejaku diskusiu...a vlastne vytvaram si dojem o tom cloveku...lebo viacej sa mi tych veci nezda na tom autee...cize tak

Keď už, tak radšej niečo v pôvodnom stave. Potom si tam dá sám, čo budeš chcieť.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

K2
Autor témy

bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 16:34

mne skor islo o doverihodnost toho diesla 530d ci je mozne ho dat na 250 koni...aj mne sa to zda nerealne...cize tak

LuCKy

Streda, 3. Decembra 2008, 16:36

K2 napísal:
mne skor islo o doverihodnost toho diesla 530d ci je mozne ho dat na 250 koni...aj mne sa to zda nerealne...cize tak

Ono to určite pôjde ale ako som písal, za normálnych okolností (rozumej, pre klasické použitie) o tom dosť pochybujem, púretože to už nie je len o chipe... Jednoducho ser na to. :lol:

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

K2
Autor témy

bmw

Streda, 3. Decembra 2008, 18:20

no ten predavajuci nevlastni toho diesla ale on mi rozpraval ze si to rozdaval z touto masinou a nemal z nou problem...on ma 540i a toto chcem kupit...

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 3. Decembra 2008, 21:08

No tak 540i som jazdil asi dva mesiace, auto aj motor ma naozaj velku silu od nejakych 3000ot sa nadherne rozbieha. Mal som tu variantu s objemom 4.4l 286PS. Naozaj odporucam, je to super kara.

co sa tyka tych dieslov, nie je to ziadny problem 250PS zo 192PS. Je to narast cca 34 percent, co nie je pri preplnovanom diesli az tak vela. Takze je to dosiahnutelny udaj. Napriklad na Octavi II zo 105 koni robia bez problemov 150PS.

Ale podla slov majitela je to "debil" od neho by som auto nekupoval

Ederon

Streda, 3. Decembra 2008, 21:13

Martin46 napísal:

Hehe, presne nieco take ma tiez napadlo :lol:

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 4. Decembra 2008, 01:39

Martin46 napísal:
No tak 540i som jazdil asi dva mesiace, auto aj motor ma naozaj velku silu od nejakych 3000ot sa nadherne rozbieha. Mal som tu variantu s objemom 4.4l 286PS. Naozaj odporucam, je to super kara.

co sa tyka tych dieslov, nie je to ziadny problem 250PS zo 192PS. Je to narast cca 34 percent, co nie je pri preplnovanom diesli az tak vela. Takze je to dosiahnutelny udaj. Napriklad na Octavi II zo 105 koni robia bez problemov 150PS.

Mas pravdu, ochcafka 105k sa da nachipovat riadne. Bezne sa dava robit 130-140k, myslim ze 150k je uz maximum/extrem. V cesku su firmy co to vedia dobre spravit a aj odmerat. Ten motor je dost priskrteny kvoli emisnym normam a ten papierovy vykon je dost bieda. Starsie verzie (rv2004-2005) dokonca na brzde vykazali o par koni vacsi vykon ako je papierovy.
Ten PD motor je takmer totozny s tym 130k z passatov B5 z rokov 2000-2004. Trosku poupraveny software. Bohuzial spojka toho auta je dimenozvana len na puhych 105k a k tomu aj prisluchajuci krutak..... Ak to nachipujes na 150k, tak vydrzi tak prinajlepsom 10tkm. Takze k chipu si treba pripravit aj novu lepsiu spojku a to nehovorim o brzdach a inych poddimenzovanych veciach tohto auta....
Aby sme sa nebavili tolko o schade, ja sam mam 530d 193k, ale na 250k by som ho nedal nachipovat ani s pistolou u hlavy. Maximum by som mozno volil 220k a aj to by som zvazoval. (akurat z rozdielom zeby som nemusel jazdit k nijakej firme, lebo soft by som si do ecu nahral doma v garazi po nedelnajsom obede).
K2, moc by som sa do toho obchodu nehrnul, ak je ta kara nachipovana na 250k, je to sialenstvo a jej zivotnost je riadne skratena. Ono totiz chiptuningove firmy ti daju kalerabiky do hlavy ze to tak nie je, lenze kazdy trochu nadstandardnejsie rozmyslajuci clovek musi vediet, ze to tak nie je.... Ked niekde pridas, na druhej strane musis ubrat.....
Ak chces spolahlive vozidlo, tak bud daj od toho ruky prec, alebo si to kup a daj si tam vratit povodny soft kym este nie je neskoro. Ber to ako dobru radu a na rady, co ti dava predavajuci sa vykasli. Jo a fakt o tom zeby chipnuta 530d nejako vedela pomotat hlavu 540i je tiez zrejme len blby kec....

BMWpositiv

Štvrtok, 4. Decembra 2008, 13:38

...ale ak by si mal potrebu zadovážiť si nejaké vysoko výkonné turbo kachle namiesto 540i, tak to rieš radšej nasledovným modelom ako sa ulakomiť nad lacným chip tuningom... :oops:

BMW Alpina D10 Biturbo (pre menej znalých 530d 245PS) :twisted:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní