... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

transsla
Kraj: Bratislavský

Re: Automat pred smrtou?

Utorok, 26. Marca 2013, 13:11

prerobit automat na manual???to este niekto robi?ha:mozes mat problem s hydraulickou doskou ked ti to robi len za studena,doporucujem pozriet hladinu oleja a menit olej???to ju zabijes nacisto

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Utorok, 26. Marca 2013, 15:09

Na madarskom fore manik pekne napisal co a ako prerobit na manual.komplet aj fotkami.ak ozaj chces mozem ti dat link a komentare a postup ti prelozim :thumbup:

suchtoxxl
Autor témy
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Marca 2013, 17:18

rancsodavid napísal:
Kolko mas nabehanych?ako hovoril lenin menit menit menit 8)

ma to nabehane 218 tisic,len ktovie ci je to pravda....zaujmave ze vcera mi radil pekne aj studeny,nechapem.ze by pomohlo ze som ho predvcerom po dllhom case trosku prevetral 180tkou po dialnici?lebo jazdim 90percent mesto...Pozrem ten olej,len aby sa oteplilo trosku..

Hosi este,kedysi som nasiel navod neviem ci tu na fore,ci na nete,na reset adaptacie prevodovky(alebo tak neak sa to volalo).Maly by sa zevraj nastavit neake tovarenske hodnoty prevodovky.Pomozete mi to najst?

rancsodavid

Utorok, 26. Marca 2013, 17:33

na dialnici ti prave ze oddychuje automat.v meste maka najviac.adaptacia len cez pc-po sedliacky vysvetlene auto znova sa nauci tvoj styl jazdy. :smile: :smile: :smile:

rancsodavid

Utorok, 26. Marca 2013, 17:41

sorry ta vymena prevodovky bola opacna,manual prerobil na automat. :roll: :roll: :roll: :roll: http://bmw.e39.hu/E39Manual/E39Manual.html

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Utorok, 26. Marca 2013, 18:11

da sa to resetnut normalne . netreba PC technicke-okienko/throttle-adaptation-reset-automaty-m54-m52-t58259.html

ale to ma daleko od adaptacie samotnej prevodovky:))))

suchtoxxl
Autor témy
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 17:23

no tak dnes som sa dostal k tej prevodovke,vypustil som zhruba 5 litrov cierneho oleja(ale nie zas neaky extra cierny smradlavy humus),zhodil som vanu a filter.neboli tam piliny,akurat vnutri vane pri vypustnom srobe co su dva take vystupky,tam bol nachytany humus.objednam novy olej,filter a uvidime ci to pomoze,lebo pri poslednej jazde mi radilo iba 1 ,2.pri zaradenom Dcku aj pri volnobehu sa rozbehol aj do maleho kopceka,aj Rko bez problemov,len studeny a mierne zohriaty nechcel zaradit 3,4,5.Myslite ze to este zachranim olejom,alebo je kaput?

este jednu vec.mam odmontovat aj hadice co idu do chladica oleja?alebo olej s toho chladica vytiekol uz teraz?

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 19:03

Nevidím to ružovo........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 19:06

hadičky nemusis odmontovať .,

ale budeš musieť lebo tu prevodovku výmena oleja nezachráni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:50

rancsodavid napísal:
na dialnici ti prave ze oddychuje automat.v meste maka najviac.adaptacia len cez pc-po sedliacky vysvetlene auto znova sa nauci tvoj styl jazdy. :smile: :smile: :smile:

Pozor ! Aj na dialnici pri rychlejsej jazde vo vyssich otackach sa automat dost hreje, nie len v meste. Su tam nenormalne tlaky a otacky, aj voda by sa viac ohriala, keby sa nezvysili otacky ventilatora a nepracoval spravne termostat. Predsa len motor ide na vyssi vykon a prevodovka musi prenasat vacsii vykon. V lete sa teplota oleja prehupne na dialnici cez 100st ako nic. Pracovna teplota je 90st ako voda, v extremnych teplach a vyssich vykonoch olej vydrzi kratkodobo az do 180st.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných