... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
korado
Autor témy
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

530d smrad a dym v kabíne

Štvrtok, 16. Februára 2012, 23:43

Zdravím,
dnes sa mi stala zvláštna vec, ráno keď som nasadol do studeného auta a nešiel výhrev sedačiek, nejako som to neriešil, mal som naponáhlo. Auto som po 2-3km odstavil a asi po troch hodinách som naštartoval. Po pár sto metroch sa začal pri zapnutom kúrení (32stupňov a asi polovica intenzity) z "fúkarov" šíriť štipľavý šedý dym. Akoby sa niečo pálilo, plast alebo niečo také. Keďže som bol v strede križovatky otvoril som všetky okná a došiel som do cieľa (max 2km). Nechal som auto bežať na voľnobeh, smrad prestal, dym tiež... celé to trvalo maximálne 5 minút (niečo asi zhorelo, ale neviem čo). Auto sa neprehrialo, oleja je dosť, vody tiež, motor suchý, kúrenie ide... dnes som na ňom po tomto "incidente" spravil ešte viac ako 450km a problém sa už neprejavil. Nestretol sa s tým niekto? Čím by som mal začať pri zisťovaní čo by to mohlo byť. Je mi jasné že sa tam niečo spálilo, ale nemám poňatia čo by to mohlo byť. Bol by som nerád keby sa to opakovalo :?
INSTAGRAM: korado_korado

pelo
Auto: e39 520i saloon

Re: 530d smrad a dym v kabíne

Piatok, 17. Februára 2012, 09:58

Asi sa Ti palili nejake kable...vyskusaj, co vsetko po tom poziari nefunguje a potom mozme hadat, co dalej...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

korado
Autor témy

Piatok, 17. Februára 2012, 10:24

Zatial jedine co som si vsimol ze nefunguje je vyhrievanie prednych sedadiel. Stlacam gombik a nic. Tlacidlo nesvieti a sedadlo je samozrejme studene. Inak ide vsetko

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Februára 2012, 17:20

Skus pozrieť poistku na výhrev sedačiek, ak bude zlá daj novú a pozeraj čo dymí... samozrejme opatrne, aby si niečo nezapálil... nezhorela ti náhodou samotná stredná krabička s tlačítkami pod klímou? Je tam PWM regulácia výhrevu, to by mohlo byť ono...

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Piatok, 17. Februára 2012, 22:12

mne totok robil ostrekovac stranse stiplavy dym siel doauta a a pootm som zistil ze sa pali ostrekovac a slo mito do kabiny tak somhoodpojil...

korado
Autor témy

Nedeľa, 19. Februára 2012, 21:34

vďaka za rady, cez víkend na to nebol čas, dnes som išiel zase dlhšiu cestu (cca 200km), od rána fungoval aj výhrev sedačiek aj všetko, akoby sa nič nestalo... ale skúsim keď bude času viac vybrať ten panel klímy. Je to pre mňa záhada, všetko ide ako predtým :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných