... všetko o BMW ...
daldal napísal:no to nemyslíš vážne ,
ja mením jak blázen a zisťujem , že RJ , v prdeli, a ty si vymeníš čislo a jede to?????![]()
kupik napísal:Přesně tak, je to tím nevhodným čidlem (čidlo pro jiný typ vozu). Zrovna minulý týden se mi rozsvítilo ABS+ASC, tak jsem si to napíchnul na diagnostiku a pravé přední špatné (32 Drehzahlgeber Kabel vorn rechts fehlerhaft). Tak jsem se podíval po Internetu a jedna nabídka byla lacinejší, jen si prodávající nebyl jistý typem čidla. Nové originál stojí 2.300-2.600,-Kč, tak jsem to lacinejší zkusil. Výdledek stejný, jako popisuješ nahoře - při brždění kope do pedálu a ASC okamžitě stahuje výkon motoru dolů, prostě to jelo jen krokem, dokud mne nenapadlo vypnout tlačítko ASC na panelu klimatizace. Takže znovu napíchnout na diagnostiku a výsledek :tak mi to nedalo a zmeril jsem to dnes a bylo spatne predni cidlo tak jsem ho vymenil za neoriginal vsechno pi pozhasinalo ale funguje to nejak divne protoze jen pri mirnem dotknuti pedalu zacina pedal kopat a nekdy mi taky vynecha auto kdyz jedu. ........... myslite ze byto mohlo byt tim neoriginal cidlem?
oseldusan napísal:Caute. Nechcem vytvarat dalsiu temu tak to hodim sem.
Ja mam trosku iny problem. Snazil som sa nieco o tom najst na forach, ale podobny problem som nenasiel. Konkretne. Prestal mi fungovat rychlomer a ekonomometer + plus mi svieti kontrolka ABS a ASC. Budiky funguju ( test budikov ). Podla for mi nefunguje zadne prave ABS cidlo. Co je vsak zaujimave, pokial zatiahnem rucnu brzdu, auto hlasi, ze ju mam povolit, lebo si mysli, ze sa pohybujem. Oba budiky zacnu ukazovat nezmysly. Takisto napr. pocas 600 km cesty mi narata, ze som presiel cca 1 km. Bohuzial, nemam v najblizsom case cas zajst s tym do servisu. Chcel som skontrolovat dany sensor , ale nepodarilo sa mi ho povolit. Nemate niekto podobnu skusenost.
Vdaka.
Jedna sa o BMW 525d, r.v.2001
blana napísal:Snimač je replikato bud rad. ja tiez lave predne. tak snimac novy a svieti stale. tak zase diag. stale lave predne