... všetko o BMW ...
oseldusan napísal:kipsii > skus prehodit senzory. Ak ti pojde tachometer , tak bol ten snimac zly , ak nepojde tak mas v tahu kable, konektory. Ak ani to tak riadiaca jednotka.
BMW 07 napísal:Zaujímavé je aj to, že asi cca 3x sa mi prejavil aj iný príznak poruchy a to už tu spomínané zadrnčanie pedála pri malej rýchlosti a jemnom pribrzdení. Aj včera napr., keď som odbáčal z kruháku. Zadrnčal pedál a rozsvietili sa kontrolky+tacho off.
BMW 07 napísal:... takže chalani ja som sa tešil z úspešnej opravy predčasne. Kontrolky mi už síce nesvietia stále, ale stalo sa mi minule, keď som robil dlhšiu trasu, že sa mi kontrolky opäť rozsvietili. Bolo to za jazdy a hneď v tom momente mi padá aj tachometer so spotrebou. Len pripomínam, že som už vymieňal nový pravý predný snímač (Bosch). Po vypnutí motora kontrolky zhasli, ale opäť sa neskôr rozsvietili a spadli ukazovatele. Čo to môže byť podľa Vás teraz?
BMW 07 napísal:Ketxup v prvom rade ďakujem za články a postrehy...![]()
Presne toto bude asi aj môj prípad. O tom nie najlepšie vymyslenom umiestnení samotnej RJ v motorovom priestore som čítal už aj ja na jednej nemeckej stránke, takže asi to bude pravda. Myslíš, že len nejaká "podomácky urobená" oprava je len dočasné riešenie? Dúfam, že keď to dám niekomu zrepasovať, že to niečo vydrží... Ty si dával svoju RJ repasovať a v pohode?
ketxup napísal:Čítal som už aj o prípadoch, kde dorábali nejaké chladenie - ventilátor na tu riadiacu jednotku - názory na význam sa tam však rozchádzali, lebo tvrdili že to pomáha a niektorý že vôbec. Čo sa týka podomáckej opravy, tak dočasné to bude asi tým, že napájkovanie je dosť náročné na zručnosť a aj na vybavenie. Stretol som sa s prípadom, kde to opravili a cca do 200km to bol zas porušené. Tuším že tam boli pozlátené (resp. možno zlaté) spojenia, ktoré sa klasicky nie moc dobre spájkovávajú. Druhá vec je veľkosť tých spojov (ten plošák je dosť malý) a ešte na rozdiel od klasickej elektroniky sa mi zdá, že je to len jednostranný plošák (neprechádzajú kontakty na druhú stranu. Viec by ti tu povedal o tom airborne (ten sa zaoberá repasom RJ). V domácich podmienkach to nie je nereálne spraviť ale myslím že trvácnosť bude o čosi nižšie ako pri niekom s dostatočným vybavením a skúsenosťami - nie je to pravidlo, ale v mojom prípade by to tak isto bolo.
Mne sa vyskytol zas problém s ABS. Diagnostiky ukazujú ľavé predné čidlo - to je odskúšané a bolo ok, kabeláž ok a RJ v druhom aute OK. Mám však RJ airbagov vytiahnutú a bolo mi povedané, že môže mať to spojitosť, lebo sa nemôže niečo nakalibrovať (poviem pravdu ale nespomeniem si čo to bolo).
ketxup napísal:Čo sa týka toho výpadku, tak tiež kde tu sporadicky sa vyskytla situácia, kedy som prešiel aj väčšiu vzdialenosť. Mal som dojem že primárne reagovalo to na nejaké trhnutie - zaradil som spiatočku a už sa rozsvietili, alebo ak som chytil nejakú jamu. Ku koncu však sa nerozsvietili len v studených podmienkach, ale po zahriatí zas sa rozsvietili.