... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: 530d 142kw / je to séria alebo chip?

Štvrtok, 8. Januára 2015, 00:26

Kone je sila a krutak je prenos tej sily na vozovku:-)))Ale mozeme sa aj tak dohodnut:-))Ale pochopili sme sa a to je hlavne:-)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Januára 2015, 07:21

czuka - dizle sa rozoberaju preto, lebo jediny kto tu ma benzin je viktor, ktory ho este poskladany nemal a ebola, ten to snad nikdy neposklada dobre, potom este alex so svojou 535i a andyman s 530i a tym sme pomaly aj skoncili (dobre atephan, ale on je hejter ako roki :D)

ale nacital som sa tu ftipov az az
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 8. Januára 2015, 07:35

ja by som na nom uz v pondelok mohol ist do roboty :( :mrgreen:

tomikadze

Štvrtok, 8. Januára 2015, 09:04

presne tak... aku to jeden majitel 530d pisal ze benal je benal :mrgreen:
Ja s nim uplne suhlasim a preto mam tiez 530d ako on.... =D>
Ale tak ano, viem si predstavit tak 540i namiesto mojho a k tomu lpg a velke usmevy na pumpe aj semaforoch...

asfethan
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 8. Januára 2015, 11:33

jararak napísal:
(dobre atephan, ale on je hejter ako roki :D)

Bodaj by si dostal svrab na bruska prstov :lol: Co som pozeral pribehy tak som videl dost benalov, mensich ci vacsich objemov. Ocividne ale maju skor problemy vseobecneho charakteru s kadejakymi jezkami a inymi patvarami postihujucich vsetky E39.

Okrem toho ze ja osobne som chcel benzin by som sa bal kupit 15r 530D kedze je viac ako iste ze predchadzajucich dojicov mala viac ako francuzka k**** :mrgreen: Cest vynimkam co potvrdzuju pravidlo. Este to by mi chybalo aby ma potom takato vydojenka presviedcala o tom ze turbo a vstreky su spotrebny material :mrgreen: :mrgreen:

(Warning: irony, cynism and sarcasm included)

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:07

Z tychto nazorov mam niekedy pocit, ze benzinovy motor je tak dokonaly stroj, ze sa na nom nema co pokazit. Praskliny v hlavach na M52, zle tesnenia pod hlavov, zranie oleja na M54, rozvody a chladenie na M62, Vanos vseobecne, to su asi len take krcmove pomery a blbe vtipy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

btw mam benzin rad a nebranil by som sa mu vobec, chapem, ze kazdy motor ma svoje muchy, ale netreba sa tvarit, ze ten benzin je spasa sveta, kde clovek len tankuje.

btw 2, chodim po dialnici tych 155 tempomat, dlhodobu priemerku mam 7,5, nieco mi hovori, ze s benzinom by som asi pod 9 takym tempom velmi nejazdil. Aku financnu usporu mi to prinieslo za 50tkm? Myslim, ze ten nedavny repas turba za 400+robota a cerpadlo za 150 (veci co suvisia s tym, ze je to nafta) mi to pokrylo. Takze zas az taka kokotina a diabol ta nafta nebude. Hej, su tu vstreky, atd atd, ale nebudem zbytocne dosraty, kym to ide....To, ze je vacsina E39 530d je fakt a ze drtiva vacsina je vydojena suhlasim.

A ano, viem, ze existuje aj LPG a znova opakujem, mam benzin rad, len nemam rad tendencne nazory typu "benzin nepotrebuje udrzbu"

btw 3, mam chip a podla niektorych faktorov (naslineny prst z okna, pocit v zaludku) som usudil, ze tam bude asi 201 koni, s lepsou naftou tam je 203,5. no proste po chipe je motor perfektny a linearny a ide to jak drbnute tak bude asi chip dobry. :lol: :lol: :lol: :lol:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:10

amen :thumbup:

asfethan

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:21

Beriem to tak ze si nereagoval na mna lebo ja som netvrdil ze benzin je svata modla bez poskvrny a ani to ze nafta je diabol. Podla mna by turbo a vstreky nemalo mat problem vydrzat 300-400tkm bez problemov s dobrym zaobchadzanim cize nesuhlasim ze je to spotrebak. Ze niekomu svieti na palubovke 280tkm ale turbo pamata este dobre casy z 550tkm kym ho treti krat zase nestocili, to len svedci o dobrej vydrzi naftovych motorov :mrgreen:

Skoda ze nemam taky cit v prstoch, tiez by som si rad zmeral vykon ze kolko koni za tych 15r utieklo z pod kapoty :mrgreen:

ROKI49

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:43

reba to brat s nadhladom, nemyslel som teba, ani nikoho, skor tak vseobecne, lebo som mal pocit, ze sa to takym smerom ubera.

Co sa tyka citu v prstoch a merania vykonu, profesionalne si to robit neodvazim, ale niekto z tejto temy by ti isto vedel pomoct. :wink: :mrgreen:

So vstrekmi mas pravdu, ale nie ked jazdia na nasu naftu. ja mam pri 265tkm este povodne, ale predlzujem im zivot tankovanim v rakusku, takze hej, mozno vydrzia, ale treba sa im venovat aditivami a kvalitnymi pumpami. Za to turbo mam uz druhy krat po repase, kazdych 130tkm, holt chip je chip a tlak je vraj dost vysoky, takze niekde sa to prejavit musi, aj ked stare by mozno kludne dalo dalsich 20tkm, ale vzhladom na okolnosti som to dal radsej spravit. Jedno tej nafte (M57) treba uznat, s hlavou a jej tesnenim ma malokto nejaky problem.
G20 330i, 2022 Obrázok

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:51

tankovanim v rakusku(do 50km od svk hranic) predlzujes zivot svojej penazenke a nie vstrekom :D

ROKI49

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:57

Tak vzhladom na skackajuci motor po tankovani na slovenskej Shellke (DNV) si myslim, ze aj kvalita ma daco doseba :D ale to je zase ozivovanie mrtvej debaty :D
G20 330i, 2022 Obrázok

asfethan

Štvrtok, 8. Januára 2015, 14:11

Zakladom su aditiva pri kazdom tankovani ktore zlepsuju mazivost a maju aj cistiace ucinky. Minimalne cetanove cislo je urcene zakonom takze tam by nemal byt nejaky velky problem pokial sa netankuje daka pofiderna ultralacna noname nafta. Taktiez pravidelne vymeny oleja su dolezite, ale vsak to tu kazdy vie tak naco zase opakovat to iste dookola.

Pome radsej merat vykony :mrgreen: :mrgreen:

tomikadze

Štvrtok, 8. Januára 2015, 16:34

zrovna dnes som viezol asistentku domov a podla uslintanej susuly ked som tam nieco hladal som citil ze jej cura tryska, niekto poradte dobry repas v ba, diky ](*,)

CoradoCattani
Auto: e39 530d

Štvrtok, 8. Januára 2015, 22:35

tomikadze napísal:
zrovna dnes som viezol asistentku domov a podla uslintanej susuly ked som tam nieco hladal som citil ze jej cura tryska, niekto poradte dobry repas v ba, diky ](*,)

http://www.dieselplus.sk/

CoradoCattani
Auto: e39 530d

Štvrtok, 8. Januára 2015, 22:58

ROKI49 napísal:
Z tychto nazorov mam niekedy pocit, ze benzinovy motor je tak dokonaly stroj, ze sa na nom nema co pokazit. Praskliny v hlavach na M52, zle tesnenia pod hlavov, zranie oleja na M54, rozvody a chladenie na M62, Vanos vseobecne, to su asi len take krcmove pomery a blbe vtipy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

btw mam benzin rad a nebranil by som sa mu vobec, chapem, ze kazdy motor ma svoje muchy, ale netreba sa tvarit, ze ten benzin je spasa sveta, kde clovek len tankuje.

btw 2, chodim po dialnici tych 155 tempomat, dlhodobu priemerku mam 7,5, nieco mi hovori, ze s benzinom by som asi pod 9 takym tempom velmi nejazdil. Aku financnu usporu mi to prinieslo za 50tkm? Myslim, ze ten nedavny repas turba za 400+robota a cerpadlo za 150 (veci co suvisia s tym, ze je to nafta) mi to pokrylo. Takze zas az taka kokotina a diabol ta nafta nebude. Hej, su tu vstreky, atd atd, ale nebudem zbytocne dosraty, kym to ide....To, ze je vacsina E39 530d je fakt a ze drtiva vacsina je vydojena suhlasim.

A ano, viem, ze existuje aj LPG a znova opakujem, mam benzin rad, len nemam rad tendencne nazory typu "benzin nepotrebuje udrzbu"

btw 3, mam chip a podla niektorych faktorov (naslineny prst z okna, pocit v zaludku) som usudil, ze tam bude asi 201 koni, s lepsou naftou tam je 203,5. no proste po chipe je motor perfektny a linearny a ide to jak drbnute tak bude asi chip dobry. :lol: :lol: :lol: :lol:

mal som 3 benzínové bmw, pravda je že bola to vačšia radosť z jazdy ako na diesly ,viacej som s tým autom cítil, ale zasa to cítila raz tolko moja penaženka,za ťažné cisternu môžeš ťahať a ideš... a pri dnešných cenách paliva keď robíš cca 30-35 000km ročne to už pri 10-15litrovej spotrebe už nie je sranda. a takisto ako s dieslom aj s benzínom boli starosti kolísanie otáčok na 6valcoch a žranie oleja bola úpne normálna vec,hlavne ked sa jazdilo vo vysokých otáčkach ,tak ten olej mizol .... Kde to u 530d nalejem 7litrov oleja a za 20 000km ich aj vypustím... najlepšia volba je mať v rodine aj benzín aj diesel a je vyriešené.... diesel na každodenné jazdenie a benzín na radosť s jazdy a víkendovky,každému podla chuti sa hovorí,aby ste sa tu neškriepili,čo je lepšie.... Lepší je samozrejme benzín,krajší zvuk aj lepší pôžitok z jazdy, ale Môj názor je,ked sa to tak zoberie 530d sa vyrovná 528i výkonovo ,a ked má dobrú úpravu RJ a dekatu+egr off ,tak má čo robiť aj 530i aby sa chytala a pružnosťou v nízkych otáčkach sa dokonca vyrovná aj 535i a 540i. Takže preto si každý volí 3,0d lebo je to výkonovo a spotrebovo ideálny tragač. Najlepšia volba by bolo asi 540i+ LPG ale na ten plyn to hocikto nevie zoštelovať ,aby to malo taký výkon aký by to malo maťa s tým lpgčkom má kopa ludí len starosti... a už to neni ono ked namiesto benzínu cítiš plynový šporák...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných