mam problem že ked sa motor trochu zohreje a ked mu pridam tak nim začne triasť ide na 5 valcov... nejde pravidelne do otačok skube s nim a ked sa hram s plynom že pridam/pustim pridam/pustim vie poriadne streliť do sania a niekedy zdochne sam od seba... všetky hadice su v poriadku, sviečky maju možno 5000km
bol zvarany vyfuk a nebola vykrutena lambda, mohlo ju odfajčiť? alebo načo sa mam zamerať?
Naposledy upravil/-a S.a.L.L.y v Piatok, 20. Apríla 2012, 09:41, upravené celkom 4 krát.
Sewwwa.. to nebude lambda.... skor to vidim na vadny snimac klukovky.. (mne s toho uz asi hrabe ) skus to pomerat.. vaha-lambda s tym nemaju nic spolocne.. btw nerobil si nic s rozvodmi?
nie s rozvodmi sa nič nerobilo... auto bolo odstavene v novembri do vtedy šlo všetko v poriadku vyberal sa vonku agregat, teraz je už zloženy, všetko zapojene ale nejde pravidelne... skusim premerať čidlo kľuky
skus zmerat tlak paliva. resp. checknut regulator tlaku, ci vobec pusta naspat do nadrze palivo, a nejde mu ho tam vela. Tlak v liste by mal byt 3.5bar a na vystupe cca 0.5bar, pumpa by mala davat 4-5bar.
Este si skontroluj podtlakove hadicky, zvyknu robit sarapatu, a aj viecko od oleja, tesnenie na mierke...atd.
OT: včera som videl jednu čiernu e34 z vlaku neďaleko všbm, nebolo to tvoje?
R1100S ex E34 525tds calypsorot ex E39 540iA dunkelblau ex F31 330d estorilblau "A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
nie nie moja ešte maroduje v garaži a škola mi začina až koncom mesiaca a inač hadice mam všetky v 100% stave, podtlakove hadičky skontrolovane... no neviem či to nebude chyba zleho kontaktu pri vstrekoch lebo tam nemam tie svorky dakde sa stratili
tak problem stale pretrvava može to byť opäť lambda sonda? (menena pred rokom a pol) bohata zmes? za zimna ide pekne ale ked sa trochu zohreje pri jazde vynechavaju valce ako ked dochadza benzín, skube autom... pri voľnobehu ho dusí...
nemôže to robiť napr. cievka? mne sa už stalo na 2 autách že za studena išli ako tak v pohode a keď sa zohriali tak to vynechávalo, triaslo s tým, atď. na vine bola cievka
R1100S ex E34 525tds calypsorot ex E39 540iA dunkelblau ex F31 330d estorilblau "A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
btw. cievka tam je iba jedna hlavna čo ide do rozdelovača, vymenil som ju stale to iste.. a ešte odpojil som lambdu a bez zmeny... takže to bude ono? odpojil som aj snimač škrtiacej klapky... otačky stupli možno o 100 ot/m. ale dalo sa aj bez nej jazdiť ale tiež skubalo autom...
Obavam sa ze na M30 toho moc diagnostikou nevyriesis, jedine cez LiveData.. Kazdopadne daj vediet, ako si dopadol, riesim podobny problem na svojej 3.5, mne zas striela do vyfuku, a ide nepravidelne. Uz som skoro vsetko vymenil na motore a nic
tomu autu už načisto jeblo, chcem isť na diagnostiku ta kokot ani nenaštartuje, toči jak dilino a po čase sa rozmyslel a aj naskočil ale maximalne na 4 valce, skakal jak american muscle, už neviem čo mu jebe, ho polejem a zapalim