... všetko o BMW ...

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: M30 problem... striela do sania / už ani nenaštartuje...

Streda, 7. Marca 2012, 17:29

skús zmerať kompresiu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

S.a.L.L.y
Autor témy
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Streda, 7. Marca 2012, 17:33

ked bude kompresia ťahu?? hlava? piesty?
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 7. Marca 2012, 19:25

neviem, možno problém s blokom, keď si mal na nej tú prasklinu tak možno je tak isto prasknutý niekde inde a niektorý valec nemá kvôli tomu kompresiu preto to vynecháva a neštartuje, ale to je to najhoršie čo sa ti môže stať, dúfam že to bude len nejaká chyba v elektrike
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

valer750
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Marca 2012, 19:54

aj keby bol jeden piest v prdeli, tak sestvalec musi nastartovat...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

S.a.L.L.y
Autor témy

Streda, 7. Marca 2012, 20:19

horko ťažko naštartoval možno po 5-tich dlhych točeniach ale horko ťažko cca 250 otačok, pridaval som mu no žiadna reakcia a po pusteni plynu zdochol, potom sa ešte raz podarilo nakopnuť, stale horko ťažko a zdochol, a už sa nedalo nakopnuť ani po viacerých pokusoch a baterka vyštavená
BMW E34 535i - ex

Obrázok

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Streda, 7. Marca 2012, 21:03

demontážou - montážou motora sa nepoškodia mechanicke diely motora, tak kompresia a pod. to nebude určite hlavne ak motor išiel predtým bez problémov ak hlava, rozvody a pod sa neriešilo.
Skôr by som hľadal chybu v elektrike čomu dávam 80% alebo palivo 20%. Hľadal by som na dieloch ktoré si odpájal, demontoval a pod.
Ak to strieľa do sania, do výfuku prípadne klepe kompresia (detonuje - zlý predzápal) tak je to v zapaľovaní. Klapku si náhodou nečistil? Prípadne skontroluj všetku elektriku čo si odpájal... A hlavne vyber sviečky a odfoť ako vyzerajú. Najlepšie by bolo zohnať rovnakú 535i a prehadzovať veci..

štvorvalec naštartuje aj na dva valce, trojvalec naštartuje na dva valce. Tak tam by som nehľadal chybu. A napríklad na favorite nespoznáš na chode motora že má jeden valec kompresiu 0,6.

S.a.L.L.y
Autor témy

Štvrtok, 8. Marca 2012, 18:38

no dneska už brnkol, skušal som merať odpory, pozeral na rozdelovač, iskru davalo... nakoniec som vybral sviečky, zaliate od benzinu, vymenil som pôvodne jednokontaktove za 4-kontaktove brnkol na prvu šupu, krasny chod a plynula jazda... nechapem prečo tie jednokontaktove nechcelo vypaliť :shock: dufam že tie mi nezaleje, aj ked nechapem prečo
BMW E34 535i - ex

Obrázok

diLucca
Auto: Emerican trak

Re: M30 problem... striela do sania / vyriešene

Piatok, 9. Marca 2012, 07:08

Skus preventivne prebrusit a vycistit kontakty(kontoxom) na viecku a palci rozdelovaca a prihnut kontakty na viecku.
Mal som podobny problem, nechcel startovat, ked som vymenil skoro cele zapalovanie tak chytil, ale strielal, viecko vyzeralo byt v pohode, vsak je aj nove od BOSCH a malo nabehane okolo 800km, ale uz bolo K.O., povodne bremi tam drzalo vyse 22 rokov.
Mne sa tiez takto zahltil a zahadzal sviecky bordelom a od decembra stojim s autom.

S.a.L.L.y
Autor témy

Piatok, 9. Marca 2012, 08:20

praveže mne iskru hadže na každu sviečku krasne som skušal a pekna veľka iskra, len nechapem prečo ich tak zachlastalo [-(
BMW E34 535i - ex

Obrázok

diLucca

Sobota, 10. Marca 2012, 10:01

Mne tiez daval vonku na svieckach iskru, na zahadzanych bola slabsia a na novych pekna silna, ale aj tak horko tazko nastartoval, a ked uz aj siel ako kybel hnoja.

S.a.L.L.y
Autor témy

Sobota, 10. Marca 2012, 10:41

zda sa mi že aj tieto druhe sviečky zadžubáva... čo može ovplyvnovať bohatosť? teplotne čidlo som premeral, to je dobre, vahu vzduchu som mal rozobratu, a na odporoch pekne odpor postupne stupal, už tomu nechapem prečo mu leje šťavu ako zmyslov splašený... nedosť že žere jak tank a ešte chce viac :D
BMW E34 535i - ex

Obrázok

diLucca

Re: M30 problem... striela do sania / stale zalieva sviečky

Nedeľa, 11. Marca 2012, 01:38

Rozhodeny predzapal, vadna ECU(prip. nejake z "kvanta cidiel", menovite CPS senzor, lambda, tepotne cidlo pre ECU), cidlo klepania na zapalovacom kabli pre 6. valec(ale to len urcuje, ci ide prva rada, alebo druha rada vstrekov po troch, a v nudzaku ide vsetkych sest naraz), regulator tlaku paliva, presakujuce vstreky, chyba v zapalovani...
Skus, len tak pre srandu, vybrat viecko a palec rozdelovaca, a premeraj odpory, na viecku meraj v mieste kde rotuje palec, a ak ti multimeter nic nenamera, prip. namera viac ako 0, prebrus a vycisti kontoxom stykaciu plochu, a skus torsku(s citom) prihnut kontakty blizsie.

S.a.L.L.y
Autor témy

Nedeľa, 11. Marca 2012, 09:22

palec bol premerany... ukazalo 1001ohm a uhliky su prečistené... ako som pisal iskru hadže pekne a veľkú... jedine s tym palivom že ho zaplavuje, ked je ešte chladnejši tak sa s nim celkom da chodiť ale ked mu naložim tak potom už ho začne ako keby dusiť, rovnaky pripad ako ked ma malo benzínu a vynechavaju valce a iba v nom bubla, čerpadlo v nadrži som premeral na priamo, za 30 sekund vytieklo možno 9dcl... na rampe počuť ked su pripojene hadičky že najprv to natlakuje a potom sa otvori regulator a vracia palivo späť... regulator som mal vonku skušal som ho kompresorom prefuknuť a najprv ho tlakovalo a potom pekne zapiskalo a odfuklo ked sa otvoril, ako ho premerať na rampe a s benzínom cez barometer, mal by mať tlak asi 3,5bar a na vystupe ked otvori cca 1bar :-k
BMW E34 535i - ex

Obrázok

diLucca

Nedeľa, 11. Marca 2012, 12:13

Pozri vstreky, ci rozprasuju.
Skus pohnut ozubenym tlmicom kmitu na kluke, ci nema volu.
Z ineho motora skusit prehodit cidlo otacok kluky.
Mozno este lambda, vaha vzduchu, skus podpajat ci sa prejavi ta ista zavada.

S.a.L.L.y
Autor témy

Nedeľa, 11. Marca 2012, 12:24

čidlo kľuky (moje) som prehodil do 730i M30 a išla v pohode, zo sedmičky do mojho a stale nedobre, vaha vzduchu po odpojení a naslednom pridani plynu - blby chod, vahu som premeral na odporoch a všade to pekne postupne stupa, s tou remenicou nebolo nič robene, nemože mať vôľu - tú vylučujem a snimač kľuky je prikrutený na doraz, ešte ostava lambda ale aby ona sa tak spravala že na voľnobehu drži otačky normalne a pri jazde vynechava valce? inač ako sa ma spravať lambda po odpojení? mne sa chod nezmení hoci ju odpojim... bola menená pred rokom a pol a predchadzajuca zla lambda sa inač prejavovala, na voľnobehu otačky lietali hore dole aj o 1000ot/m tak teraz už neviem :? chcem is na diagnostiku no nikdy nemaju čas iba v tedy jak mam školu ](*,)

takže zhrnutie:

sviečky: OK
kable: OK
cievka: OK
čidlo kľuky: OK
iskra: OK
teplotne čidlo: OK
tesnosť v sani a podtlakove hadice: OK
vaha vzduchu: OK
spinač škrtiacej klapky: OK
lambda: :-k (diagnostika ked dačo ukaže)
regulator tlaku paliva: ešte nepremerané
vstreky: odpor 15/16ohm ale ešte som ich nemal vonku
BMW E34 535i - ex

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný