... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

bmwradu3
Autor témy
Auto: bmw e90
Kraj: Košický

zadné svetlá bmw e90 LCI led

Utorok, 1. Októbra 2013, 17:02

Čaute,

Chcel by som poradiť ohľadom zadných svetiel na bmw E90 LCI LED po facelifte. Preblikáva mi led pásik, niekedy svieti, niekedy nie, alebo svieti a potom zhasne a len miestami preblikáva. Je možné to opraviť, alebo je nutná kúpa nového svetla?
Ďakujem za radu.

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Re: zadné svetlá bmw e90 LCI led

Utorok, 1. Októbra 2013, 17:19

Tak nemám zadní světla v led, protože mám E91. Ale podobnou zkušenost jsem měl u jiného vozu Peugeot 206. Dal jsem do zadu svetla led, byly koupené na aukru za lepší cenu. Problém byl v tom že světla občas problikávaly. Duvod byl že byl na jedné z diod špatný přechodový odpor. Sehnal jsem uplně stejné led musely se menit 4, byli zapojené 4 do serie. Tak že mohlo by to být i tím. Něbo špatný kontakt, myslím studený spoj. Asi tím bych začal. Je to dost problematické záleží jestly ty světla jsou rozebrat.
To je moje zkušenost a teorie.

IGLA003
Auto: e90lci
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Októbra 2013, 22:24

musis kupit nove,svetlo je zaliate neda sa rozobrat

bmw_fan
Kraj: Bratislavský

Streda, 16. Októbra 2013, 15:05

Cau, mal som podobny problem, LEDky v smerovke slabo svietili, preblikavali obcas. Rozobral som svetlo, ale ako pise igla, k LEDkam sa neda rozumne dostat.

Riesenie: kupil som nove svetlo na ebay, funguje bez problemov. Montaz je na tri matky, zvladne kazdy.

Užívateľov profilový obrázok
Nmare
Auto: E91 320d

Štvrtok, 17. Októbra 2013, 17:42

to je klasický problém u LCI světel. ale není pravda že je potřeba koupit nové, umím je opravovat.
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/nightmare-s-project-car-t76817-120.html

bmwradu3
Autor témy

Piatok, 18. Októbra 2013, 11:52

Svetlo som rozlepil, rozobral a chyba bude zrejme v jednej z tých dvoch diód. Pozerali sme na to s elektrikárom a vôbec nebolo vidno, že by to bolo zle zletované, alebo niečo. Pri rozsvietení uvítacieho svetla sa diódy raz zozsvietili normálne, inokedy len slabo svietili, no ani na dotyk, pohyb sa nerozsvietili. Ak som auto zavrel a znovu otvoril, už svietili. Je to na porazenie. Svetlo som zlepil a samozrejme ten istý problém, raz svieti a raz nie. Asi kúpim nové svetlo a ak bude čas, nechám staré preletovať alebo vymením diódy.

bmwradu3
Autor témy

Piatok, 18. Októbra 2013, 11:55

Už som pozeral ceny svetiel a je možné ho kúpiť za 100 eur/1 ks. Sú to dovozy z nemecka. Ale našiel som aj v PL svetlo vybrané zrejme na vrakovisku, alebo z búraného BMW za 200 zlot.

Marek-WAR
Auto: BMW E91

Sobota, 19. Októbra 2013, 22:56

Nmare napísal:
to je klasický problém u LCI světel. ale není pravda že je potřeba koupit nové, umím je opravovat.
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/nightmare-s-project-car-t76817-120.html

Mužu se zeptat jak si to opravil?????? Spis mě zajímá kde si koupil ledky, mám podobný problem. Sice se to netýká BMW minuly tyden jsem si vsim ze asi bude jedna led k.o. mam 4 v jedne větvy a slabo svítí. Tak že jedna z nich bude špatná. Spíš mě zajímá kde koupit led nebo jaké mají označení.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: h0rac a 16 neregistrovaných