... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
salat napísal:predom sorry za moju lamersku otazku, ale este som brzdy na E90 nemenil.
Ked sa vymenia kotuce aj platnicky so senzorom, je potrebne nejako resetovat udaj v BC, alebo system sam rozpozna ze je tam novy senzor a upravi ich "dojazd" sam?
Patkola1 napísal:Máš auto od nova? Ja sa na to čo ukazuje BC absolutne nespolieham. Pohľadom na dosky aj disky vidíš čo a ako predsa. Tiež záleží na tom aké sú cesty špinavé koľko prší atď. To sú všetko faktory ktoré prispievajú k rýchlejšiemu opotrebeniu dosiek
Le Gend napísal:Ked mas necitlivu nohu, alebo si v zime castejsie vychutnavas drifty, DCS/DTC ti pribrzduje zadne kolesa a opotrebuva ti brzdy.
Le Gend napísal:salat pisal o zadnych brzdach, preto ich spominam aj ja.
Pri tazkej nohe DSC pribrzdi najprv zadne kolesa a az nasledne uberie plyn.
Le Gend napísal:Tak si to skus niekde v zakrute pod plynom. Ak by DSC ubralo plyn a cakalo, ci to ustojis, hodiny by si mal na dennom poriadku. V skutocnosti sa auto stabilizuje behom zlomku sekundy, co dokazu len brzdy.
Mozno ked podla prednych kolies si je DSC iste, ze sa nepretacas, nemusi sa tak ponahlat s brzdenim a staci mu ubrat plyn. Ale v beznych situaciach s tazkou nohou musi DSC naozaj casto tuknut do brzdy.
Ked salat napisal, ze mu odisli zadne brzdy, napadli ma presne tieto situacie. Clovek si pri jazde na snehu ani neuvedomi, ako casto mu blika DSC pri toceni volantom.