... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Igmaus napísal:Ja mam 320d xdrive automat a jazdim len po meste a po dialnici nohu mam celkom tazku dialnicne tempo 150 a viac a spotreba je 7,6-8,2 merana podla tankovania a to teraz cez zimu uvidime ako sa zmeni ked bude teplejsie najnizsia spotreba aka sa mi podarila dosiahnut bola 6,6 a to bolo 200km po dialnici na tempomate 140.
Kortys napísal:E91 320D 120kw. Moc se mi nezdá spotřeba, na dálku 6,5, po městě 11l. Ukazuje někomu také ručička okamžité spotřeby při dojíždění (před zastavením) a podřazení automatu nárůst spotřeby cca až k 15l? Nevím zda je to normální jev? Myslím, že auto asi tolik ve skutečnosti nežere, nemá k tomu dúvod jede a zrychluje lehce a já jezdím s velice lehkou nohou. Možná to jenom špatně vypočítává a může to souviset s tou mou stále nevyřešenou závadou kolísáni volnoběhu, i když teď s plnou nádrží se to neprojevuje, viz moje téma (nepravidelný chod na volnoběh nad 74st). Musím počkat, až něco najedu, dotankovat plnou a spočítat skutečnou spotřebu.
jefrey napísal:To mas ako ja, aj ked mas xD. Ked sa na dialnici dostavam pod 7 l pri 130-140, vecer sa striela sampus
jefrey napísal:
Neviem, ci mame namysli to iste, ale ked brzdim a uz mam takmer nulovu rychlost, rucicka spotreby vyleti niekde k 15l a po zastaveni sa vrati do nuly. Ked sa pohynam iba pustenim brzdy, ukazovatel spotreby sa nehybe. Staci, ze trosku pridam plyn a ukazovatel ide az po 15-20, ale po pusteni plynu sa do nuly nevrati. Neviem, preco to robi, ale snad to tak ma byt. :)
jefrey napísal:
Neviem, ci mame namysli to iste, ale ked brzdim a uz mam takmer nulovu rychlost, rucicka spotreby vyleti niekde k 15l a po zastaveni sa vrati do nuly. Ked sa pohynam iba pustenim brzdy, ukazovatel spotreby sa nehybe. Staci, ze trosku pridam plyn a ukazovatel ide az po 15-20, ale po pusteni plynu sa do nuly nevrati. Neviem, preco to robi, ale snad to tak ma byt. :)
jefrey napísal:Ja mam 320dA 120 kW, vymenene oba termostaty... Pred vymenou som mal spotrebu tak 10,5 l/100km podla BC, ak som celu nadrz odjazdil 70% mesto a 30% dialnicu, veeeeelmi vela.. Po vymene, rovnaky pomer ciest a isla dole iba na asi 9 l/100km.
Jedneho krasneho dna ma porazi z toho auta, bo stale neviem, co chce este vymenit, aby som sa dostal aspon pod 7 l. Meta ako pisete vy, menej ako 6 l ??? Asi by som musel vyhodit podlahu a pomoct si nohami... Poradte prosim. Vahu? Vstreky? Cely motor?
Vdaka za kazdu radu