... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Igmaus napísal:Robíte tu z toho ako keby to bola nejaká fatálna chyba kvôli ktorej nekupovať auto. Skoro na každom aute treba meniť rozvody a cena okolo 1000€ mi vôbec nepríde prehnaná pretože v priemere 300€ sa pri takomto aute platí len za bežný servis. Ďalšia vec je, že cena takéhoto nového auta bola v priemere možno 50 000€ tak 1000€ je zanedbateľná čiastka pri nájazde 150 000km alebo viac ďalšia vec je keď si kúpi niekto vylietanú hajtru za pár tísic a potom vyplakáva že musí meniť rozvody, každý nech si kupuje to na čo má a nie za každú cenu BMW a pritom nemať na bežný servis. Toľko k tejto problematike.
myzu napísal:Sorry, ale neda mi nezareagovat!
Tema prispevku je jasna "M47 vs N47 v e91 kvalitatívny rozdiel?" niekto ma zaujem o kvalitu a tak sa snazi zistit nejake informacie. Reci ze auto za 50000Eur ma po 150000km adekvatnu cenu 1000Eur za vymenu rozvodov je trochu uleteny nazor. Kupna cena auta odraza meno znacky. Meno znacky suvisi s historickymi skusenostami, ktore su zviazane s kvalitou a spolahlivostou. U mna je to teda velky FAIL vymena rozvodov po 150 000km, ktore su riesene retazou z dovodu zivotnosti (rozvodove remene u inych znaciek maju zivotnost 120 000km a vymena je 200Eur).Ta retaz je len tak mimochodom umiestnena na nepristupnom mieste z dovodu planovanej zivotnosti 300 000km a viac, takze je to vada jak vysita! Je to takzvane neplanovane kurvitko, ktore znizuje kvalitu a teda meno znacky. Ja mam mimochodom 150 000km za necele tri roky, na servis mam, ale ako vyvojara v strojnom priemysle ma taketo chyby dost irituju. Tych 1000Eur radsej investujem do novych diskov ako platit za chybu vyvojarov, ktoru si ani nepriznaju! Takze by som neodsudzoval ludi co zistuju informacie a stazujucich sa co maju problemy. Auto je na to aby jazdilo a nie aby bolo v servise!
myzu napísal:Sorry, ale neda mi nezareagovat!
Tema prispevku je jasna "M47 vs N47 v e91 kvalitatívny rozdiel?" niekto ma zaujem o kvalitu a tak sa snazi zistit nejake informacie. Reci ze auto za 50000Eur ma po 150000km adekvatnu cenu 1000Eur za vymenu rozvodov je trochu uleteny nazor. Kupna cena auta odraza meno znacky. Meno znacky suvisi s historickymi skusenostami, ktore su zviazane s kvalitou a spolahlivostou. U mna je to teda velky FAIL vymena rozvodov po 150 000km, ktore su riesene retazou z dovodu zivotnosti (rozvodove remene u inych znaciek maju zivotnost 120 000km a vymena je 200Eur).Ta retaz je len tak mimochodom umiestnena na nepristupnom mieste z dovodu planovanej zivotnosti 300 000km a viac, takze je to vada jak vysita! Je to takzvane neplanovane kurvitko, ktore znizuje kvalitu a teda meno znacky. Ja mam mimochodom 150 000km za necele tri roky, na servis mam, ale ako vyvojara v strojnom priemysle ma taketo chyby dost irituju. Tych 1000Eur radsej investujem do novych diskov ako platit za chybu vyvojarov, ktoru si ani nepriznaju! Takze by som neodsudzoval ludi co zistuju informacie a stazujucich sa co maju problemy. Auto je na to aby jazdilo a nie aby bolo v servise!
badbat329 napísal:
tiez mi nedalo .. SWIRL FLAPS mas uz teda vymene sak?
Igmaus napísal:Chalani ja netvrdim ze nemate na servis povedal som to obrazne lebo poznam kopu ludi coza kazdu cenu musia mat bmw a potom vyplakavaju ked musia nieco opravit. Mne sa tiez nepaci ako k tomu bmw pristupuje tiez mi jemne seveli motor - neviem ci to je retaz ale zatial to neriesim ked to zacne robit viac tak to dam vymenit a mam najazdene 98 000. Reagoval som hlavne na to ako sa tu niektori ludia k tomu stavaju ako keby to bola fatalna chyba kvoli ktorej nekupovat auto podla mna je to vydareny motor az na tu retaz ktoru treba casom vymenit tiez by som bol radsej keby som vedel ze to nebudem musiet niekedy v buducnosti riesit. A este niekto tu pisal ze odchadza turbo a dpf atd.. Toto su veci ktore odchadzaju na kazdom motore niekomu odidu pri 100tkm inemu zas pri 300tkm vsetko je to o tom ako sa clovek k tomu motoru sprava. Ja osobne keby idem kupovat novu f30 a nemozem si dovolit troj liter tak si kupim znova n47... Mozno to vyzera ze tu ten motor obhajujem az moc ale hovorim ako majitel tohoto motora a mam uz na nom nieco odjazdene a nedam na dopustit niektori ludia tu o nom hovoria ako keby to bolo najhorsie co bmw vyrobilo pritom ma bmw v ponuke omnoho viac kazovejsie motory a ja osobne radsej vymenim rozvodovu retaz ako riesit praknuty blok a podobne. A dalsia vec je ako sa vydari konkretny kus ci uz motor alebo cele auto viem ze niektori klubaci mali problemy uz od novoty, ja som napriklad za 98 000 km nemusel riesit ziadnu poruchu chodim len na bezny servis.
Michaell_1 napísal:Pani ked sa to tu tak rozobera chcem sa spytat ci ma motor N47 hlavne 130kw verzia tiez to nestatastne turbo ako pri 120kw (mitsubishi elektronicky ovladane) alebo je tam uz ine lepsie??? A tiez som niekde cital ze lci ma uz piezoelektronicke vstreky zevraj su lepsie co je na tom pravdy??? Rozhodujem sa ci bude lepsie riesit stare overene M47 ale r.v. 2006 alebo novsie 2008 n47 lc?i Pri lci by som sa na tu retaz nejako uz pripravil. Radsej by som kupoval novsie auto len ci sa to oplati, ci je ta retaz take najvacsie kurvitko alebo je tam toho viac co sa serie?
madxface napísal:Pokial viem, od marca 2007 do minimalne 2009 bola N47 montovaná bez zmeny.