... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
mishiak
Autor témy
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Kontrolky klimatizacie E91

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 14:54

Chalani,
chcem sa opyatat, ci ma niekto podobny problem, ze mu nesvieti kontrolka zapnutia vyhrievania zadneho okna a a distribucie vzduchu do oblasti podlahy?

Co sa tyka fukania na nohy tak ta ide zapnut jedine cez ovladanie klimy v iDrive, ale manualne sa nerozsvieti, pricom fukanie na okno alebo na telo ide aj manulane. Neviem ci to tak ma byt ale nieco nie je v poriadku?! :-k neviete niekto ako to nastavit aby to islo aj manualne zapnut?

Vtyhrievanie zadneho okna nejde zapnut v ziadnom pripade, teda nesvieti kontrolka ale neviem urcit ci nevyhrieva zadne sklo alebo len nesvieti ledka alebo nieco podobne. Moze byt nieco s poistkami? Alebo moze byt len dioda na kontrloke vypalena? Ako to zistim, ze kde je problem? #-o

A este fuknice MAX a REST, o ktorych som si precital aj v manuali aj na nete, neviem spustit, nech sa deje co sa deje, aj ked postupujem rpesne ko pisu v manuali. :(

Dakujem vopred za rady :thumbup:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak
Autor témy

Re: Kontrolky klimatizacie E91

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 21:35

Tak som sa s tym teraz trosku hral a podarilo sa mi rozbehat funkciu REST, cize po vypnuti motora a splneni podmienok v manuali som ju skusil zapnut a islo, auto zacalo kurit s vypnutym motorom. jediny problem ale je, ze ked to spustim a tiez aj ked to vypnem zacne ist z vetrakov velmi nepirjemny klepavy zvuk, ked sa to rozhrieva a chalid na konci ](*,) Podla mna to nie je v poriadku, ale netusim co by sa s tym dalo robit, mate niekto podobny problem? :?:

Ako som uz hore pisal, to fukanie pod nohy ide zapnut len cez iDrive, a vypnut tiez len cez to, pricom ostatne obalsti idu aj manualne cez gombik. V manulai nic o tom nie je, ani an nete som podobnu vec nenasiel.

To zadne okno mi zostava este vacsou zahadou, nie a nie ho zapnut. :-k Neviem ani ci by to vyhadzovalo chybu keby kontrolka len nesvietila.

Myslite, ze by pomohlo keby som to pichol na diagnostiku? Dalo by sa tym zistit preco to nejde manualne zapnut a taktiez co moze byt ten klepavy zvuk ako ked startuje kosacka z vetrakov?
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:02

Dnes soms a s tym trapil opat, ale k nicomu som nedosiel. Celkom ma to frustruje. Skusal som snad vsetky mzoen kombinace a nijakym sposobom som neni schopny zapnut funkciu MAX (maximalne ochladzovanie) ani vyhrievanie zadneho okna ani fukanie na nohy. Isiel som presne podla manualu a nic z toho. Asi to fakt budem musiet dat pozriet.

Nikto nema nijake napady alebo rady?
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

fuji
Auto: MINI COOPER S
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:19

Rád by som ti poradil, ale som do toho ](*,) . Mne to všetko funguje bez problémov. Možno by som kukol poistku na vyhrievanie zadného okna, ak tam je.

mishiak
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:42

No ta positka na zadne okno napadla aj mna, ak tam teda je, skusim ju zajtra pozriet.

Len to fukanie pod nohy mi ej fatk zahadou, ze preco nejde manualne spustit ale len cez iDrive. A takisto to MAX, ze ake podmienky to chce, lebo to co je v manuali som splnil.

Mozno by bolo dobre to ceknut s niekym, kto ma rovnaku vybavu, ze ako to funguje u neho.

Ale dakujem ti aj tak.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 20:00

Nasiel som tuto schemu http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=177475&stc=1&d=1218760009 a podla nej to vyzera, ze poistky zadneho okna su 47 a 79 tak skusim zajtra alebo este dnes ci nie je jedna, druha alebo obe vypalene.

Len z tej schemy neviem urcit, ktora by mohla byt poistka napriklad na to fukanie pod nohy, lebo tu ikonu tam nevidim alebot to MAX tlacitko.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

fuji

Utorok, 3. Apríla 2012, 11:36

Čo sa týka MAX (maximálne ochladzovanie), pri naštartovanom motore a pustenom kúrení stlačím MAX a hneď mi vybehne ventilátor kúrenia na max. otáčky a teplota zbehne na minimum a fúka to jak besné. Klíma ti funguje?

mishiak
Autor témy

Utorok, 3. Apríla 2012, 11:41

Mas zapnute Auto a stlaceny gombik snehovej vlocky pri tom? Co svetko mas presne zapnute a vypnute na stredoviom paneli klimy? Mozes mi to pls opisat alebo poslat foto? [-o< Dikes :thumbup:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

fuji

Utorok, 3. Apríla 2012, 12:34

Skús pozieť toto, takto to zapnem ja. http://www.youtube.com/watch?v=QbUDyLoAauw
Mám zapnuté iba vetranie a stlačím MAX. Musíš mať otvorené prieduchy na palubke.
A k poistke - pozri aj túto :
Prílohy
Fuse Box Lable_600x1300.jpg

fuji

Utorok, 3. Apríla 2012, 12:42

Soory za kvalitu videa, pri odosielaní na server sa to trošku posr... :-({|=

mishiak
Autor témy

Utorok, 3. Apríla 2012, 15:41

Dikes moc za video, kvlita nevadi, bolo tma vidiet to co som potreboval vidiet :wink:

Takze pozrel som vsetky poistky, ktore su vyznacene na obrazku, a vsetky vyzeraju absolutne v poriadku na pohlad, nemam skusacku alebo nieco podobne, takze mozno je niektora zla, ale urcite tak nevyzera, a este som aj poprehadzvoal tie poistky, a veci ktore fungovali predtym fungovali aj potom a tie ktore nie, stale nie ](*,)

Ale zacinam mat podozrenie, ze to vyhrievanie zadneho okna, fukanie pod nohy a MAX, ci nebude zavada na ovladacom paneli, mechanicka, a teda ci nie su tie tlacidla nejake vadne, kedze ostatne veci idu, tak poistky by mali byt OK. Asi budem musiet dohodnut diagnostiku a nechat to tam pozriet a snad to nieco ukaze, lebo uz mi dohcadzaju napady v ramci ktorych by som mohol ja nieco poriesit. Positku vymenit zvladnem, ale panel rozobrat, hm, do toho sa asi radsej nepsutim =;

Este skusim natocit video ako to nefunguje, aj ked to asi nijak nepomoze :mrgreen:
Prílohy
Fuse Box Lable_600x1300_marked.JPG
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak
Autor témy

Utorok, 3. Apríla 2012, 19:21

Tak som spravil aj ja video ako to nefunguje, sorry za kvalitu obrazu, som az tera zistil ked osm to pozrel na YouTube, ze mam totoal spinavy objektiv #-o

Je tam pekne vidiet, ako mozem stlacat MAX, vyhrievanie a fukanie donekonecna a nic sa nedeje :evil:
Akurat cez iDrive viem zapnut fukanie pod nohy, tak preto ma napada, ze je poskodene tlacidlo na paneli.

[youtube]XZZeuvA-OeQ&feature=plcp&context=C411f32aVDvjVQa1PpcFM5AaGzGMe5sALAq7HP6fD8G0S_brbTFeg%3D[/youtube]
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

fuji

Streda, 4. Apríla 2012, 13:21

Sorry, viac ti už nepomôžem, alebo diagnostika alebo nový panel ovládania. Niekde som videl použitý za 500€.

mishiak
Autor témy

Streda, 4. Apríla 2012, 14:38

Jasne v pohode. Aj tak ti dakujem. 500 EUR sa mi zda prilis vela za pouzity, mozno za novy este ako tak. Ja som nasiel napriklad toto:
http://www.ebay.co.uk/itm/Climate-Heater-Control-Air-Conditioning-Panel-9199259-BMW-E87-1-E90-3-Series-/220889476342?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item336e09ecf6
Neviem ci to bude presne pasovat, ale len tak na predstavu.

Volal som so Simikom a bud v piatok alebo v sobotu by sa na to pozrel, teda ak bude mat cas. Tak uvidime co na to povie diagnostika. V kazdom pripade dam vediet co to bolo ak sa na to pride :mrgreen:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak
Autor témy

Utorok, 10. Apríla 2012, 12:30

Takze to tak vyzera, ze chyba je mechanicka a sice tlacidla, ktorymi sa dana funkcia spusta su pokazene a skratka preto to nejde. Cize bud to len rozobrat a vymenit tie tlacidla ale vymenti cely komplet panel. Tak uvidim co s tym.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný