... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Mishroom
Autor témy
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

KN sportovy filter v dieseli Skusenosti??

Streda, 26. Februára 2014, 09:44

Zdravím chalani. Mám takú dilemu dať KN športový filter, konkrétne tento:

http://autotechnik.sk/diely/4365/vzduch ... 8836&t=370

alebo nie? Počul som nejaké výstražné veci typu, že je hlučný a odíde mi Váha vzduchu atď. Chcel by som vedieť kto má skúsenosť so športovým vzduchovým filtrom (najmä KN) a hlavne pri dieselovom motore???

Ďakujem
Cafte

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: KN sportovy filter v dieseli Skusenosti??

Streda, 26. Februára 2014, 12:34

Nejde o to, ze diesel, ale ze turbo.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 26. Februára 2014, 14:05

kupil som, nahodil, jazdil tyzden, nezistil ziaden rozdiel a vrazil som nazad originalny.

K&N vyzera ako vzdy, bavlnena handricka v kovovom pletive. Origo filter je asi 4 nasobnej hrubky s vatovou vrstvou na vrchu a ked som videl aky bordel a ako velke objekty v nom boli, tak som ho tam radsej nechal. Istota je istota..
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Streda, 26. Februára 2014, 19:12

salat napísal:
kupil som, nahodil, jazdil tyzden, nezistil ziaden rozdiel a vrazil som nazad originalny.

K&N vyzera ako vzdy, bavlnena handricka v kovovom pletive. Origo filter je asi 4 nasobnej hrubky s vatovou vrstvou na vrchu a ked som videl aky bordel a ako velke objekty v nom boli, tak som ho tam radsej nechal. Istota je istota..

Jestli myslíš ze z auta dostanes vic tak se pletes, auto bude trosku lip dychat a da se vycistit to je asi vše. Mám ho 2 roky a pravidelne ho cistim a zatim spokojen, 50tis najetych. Mám ho i na druhem aute zatim jsem problem s tim nemel. Ale je to otazka, nekdo rekne jo super nekdo rekne na h... Je to vec nazoru. Muzu dat foto spinavy a cisty.

Joly
Auto: BMW 120d

Streda, 26. Februára 2014, 20:45

Mam KNko na mojej 120d. Najazdene na nom asi 55tis km, pricom som ho tam daval hned po cipe, takze neviem posudit nejake zvysenie vykonu/dynamiky auta. Jeden problem sa vsak vyskytol aj ked tazko povedat ci je to prave kvoli filtru. Pri volnobehu pozorujem obcasne zakolisanie otacok, pricom INPA vyhadzuje:
3FC0 Air Flow Meter - Deviation too High at Idle Speed 

co znamena ze vaha vzduchu pri volnobehu udava nezmyselne hodnoty, pricom mam podozrenie ze toto moze byt sposobene ze je zasraty senzor na vahe vzduchu prave z KNka. Viac budem vediet ked ho ocistim....
BMW 120d (198 PS)

Mishroom
Autor témy

Streda, 26. Februára 2014, 21:34

Marek-WAR napísal:
Jestli myslíš ze z auta dostanes vic tak se pletes, auto bude trosku lip dychat a da se vycistit to je asi vše. Mám ho 2 roky a pravidelne ho cistim a zatim spokojen, 50tis najetych. Mám ho i na druhem aute zatim jsem problem s tim nemel. Ale je to otazka, nekdo rekne jo super nekdo rekne na h... Je to vec nazoru. Muzu dat foto spinavy a cisty.

Mohol by si hodit tie foto potesilo by a este sa chcem opýtať ake mas auto vidimlen e91 motorizaciu nie. Dakujem
Cafte

Mishroom
Autor témy

Streda, 26. Februára 2014, 21:36

Joly napísal:
Mam KNko na mojej 120d. Najazdene na nom asi 55tis km, pricom som ho tam daval hned po cipe, takze neviem posudit nejake zvysenie vykonu/dynamiky auta. Jeden problem sa vsak vyskytol aj ked tazko povedat ci je to prave kvoli filtru. Pri volnobehu pozorujem obcasne zakolisanie otacok, pricom INPA vyhadzuje:
3FC0 Air Flow Meter - Deviation too High at Idle Speed 

co znamena ze vaha vzduchu pri volnobehu udava nezmyselne hodnoty, pricom mam podozrenie ze toto moze byt sposobene ze je zasraty senzor na vahe vzduchu prave z KNka. Viac budem vediet ked ho ocistim....

Presne tohto som sa obaval ked to budes riesit das info ci to bol senzor alebo nie? Ak nie myslim ze by to mohol byt filter. Dik za postreh :thumbup:
Cafte

Marek-WAR

Streda, 26. Februára 2014, 22:44

Před čištěním asi po roku používání
Prílohy
IMG_20130501_135826.jpg

Marek-WAR

Streda, 26. Februára 2014, 22:45

Po vyčištění
Prílohy
IMG_20130501_171549.jpg

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 27. Februára 2014, 09:42

neboj, ja som ziadne vykonove hody necakal. Po pravde ale K&N pri turbe nema velky vyznam.

Pri benzinovom atmo motore si to lepsie dychanie pocul na vyfuku, mierne aj citil v reakcii na plyn. Pri turbo diesli sa ale zvuk nezmeni a turbo si saje aj tak to co potrebuje.

Jasne, je umyvatelny a to je vyhoda. Zdalo sa mi ale ze jeho schopnost cistit vzduch od bordelu bude asi nizsia ako origo mega hruby filter. (a v tom case ma este trapila zaruka na auto tak aj preto som nechal radsej origos)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 09:56

salat napísal:
neboj, ja som ziadne vykonove hody necakal. Po pravde ale K&N pri turbe nema velky vyznam.

Pri benzinovom atmo motore si to lepsie dychanie pocul na vyfuku, mierne aj citil v reakcii na plyn. Pri turbo diesli sa ale zvuk nezmeni a turbo si saje aj tak to co potrebuje.

Jasne, je umyvatelny a to je vyhoda. Zdalo sa mi ale ze jeho schopnost cistit vzduch od bordelu bude asi nizsia ako origo mega hruby filter. (a v tom case ma este trapila zaruka na auto tak aj preto som nechal radsej origos)

Vykon necakam ani ja, cakat vykon od filtra je asi utópia ale zaujíma ma či je to nejaká výhoda (lepšie dýchanie motora, naozaj viac vzduchu) alebo len blbosť a či to časom nezničí váhu vzduchu ako tuto kolega opisuje.
Cafte

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 10:09

Zvýšenú hlučnosť sania nezaznamenal nikto ??????? Po založení KN ka
Cafte

Marek-WAR

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:23

Mishroom napísal:
Zvýšenú hlučnosť sania nezaznamenal nikto ??????? Po založení KN ka

Ne, musel by si mít prímo sání pokud das vložku zvuk se nezmění. U druhého auta mám celé saní a zvuk je supr, je to ale benzin. Všechno dělá ale i to kovové sání.

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:28

Marek-WAR napísal:
Ne, musel by si mít prímo sání pokud das vložku zvuk se nezmění. U druhého auta mám celé saní a zvuk je supr, je to ale benzin. Všechno dělá ale i to kovové sání.

Ja sa chcem hlučnosti vyhnúť takže asi ho vyskúšam uvidím čo to bude robiť ako často ho čistíš???? Ja som zvyknutý meniť olej každých 15 až 20 tis kilometrov a vždy som papierový menil pri výmene oleja, tak predpokladám, že ho mám čistiť aspoň v rovnakých intervaloch. Alebo častejšie??? A Myslím že po každé dve výmeny kúpim nový pre istotu.
Cafte

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:29

Le Gend napísal:
Nejde o to, ze diesel, ale ze turbo.

Rozviť by sa to nedalo ???
Cafte

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných