... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
maxo05 napísal:chcem sa spytat,ti,ktori maju motor diesel 245 PS a nemaju ukazovac teploty motora,ako vedia,ze kedy je motor zohriaty,podla coho sa orientuju? ako ho zahrievaju,ako vytacaju? dik za kazdu pripomienku a skusenost
maxo05 napísal:dik moc,mam ale pocit,ze toto tam nepisu,ale mrknem..a potom po tych 10-tich km to uz kludne vytocis? teda myslim,ked musis,nie zamerne..inac take auto by to tam malo mat,si myslim..
maxo05 napísal:chcem sa spytat,ti,ktori maju motor diesel 245 PS a nemaju ukazovac teploty motora,ako vedia,ze kedy je motor zohriaty,podla coho sa orientuju? ako ho zahrievaju,ako vytacaju? dik za kazdu pripomienku a skusenost
Pietro** napísal:
A ukazatel teploty oleja tam mas?
Pietro** napísal:Tak to je pekna somarina ze takuto vec nove bavory nemaju, to si mas vycucat z prsta ze aka je teplotaSa mi zda ze aj mierku oleja uz nove nemavaju.
Nechapem preco to takto robia.
No a k tomu zohrievaniu takych 10km sa voda zohreje urcite, no olej este nie a na to kopa ludi nemysli. To nerobi dobre turbu hlavne.
Ale ked to po tych 10 km vytocis tak do 2500-3000 ot. to uz moc nevadi no knedlu by som tomu daval tak po 15-20km vtedy je aj olej zohriaty.
Aj ked na beznu jazdu staci uplne v pohode aj do 2500ot. a ked mas novsi 3.0d tak detto. Asi to nemas takto na palubke ?
no clovece,nemam,uz som vsade hladal,takze nie je to tam..fakt mas pravdu,totalna somarina,ze to tam standarne nedavaju..za tie peniaze by mohli..ale ako pises,tak asi jazdim,aj ked 245 PS,to ta velmi laka tomu pridat,proste len tak s pasie..))a teraz v lete,to sa este da,horsie to bude v zime..no co uz,musim si zvykat a dbat na to,aby nahodou to turbo potom neodislo..