... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
//MPower napísal:V nemecku ale nie v autorizovanom servise. Chlap si zaratal 100e aj za meranie prudu v celom aute a zhodom okolnosti mi robili aj stkcku v ten den. Tu pricinu sidiagnostikoval sam. Az som zaplatila 750eur a to my tam este" vymenil" lozisko na zadnej naprave hlavne ze mi huci myslim ze prave predne lozisko pretoze ked idem do lavotocivej zakruti robi to taky tlmeni zvuk za mnou pod sedadlom...Viete to je tak ked pride zena do opravy s autom ...dakujem za Info dam im lekciu ked tam pojdem buduci tyzden. Smutne je to riadne. Clovek si mysiPoistkova skrinka sa mení tak že sa z nej vypinujú jednotlivé piny a potom sú tam take “hrebene” to je cela a stala vetva pinov. A toto celé sa preskladá do novej skrinky. Čiže si zaplatila 300€ úplne do luftu a sa čudujem že v BMW? DE ti to vôbec menili nakoľko im muselo byt jasne že to nič nevyrieši. V tvojom prípade je evidentne problém s tým jedným pinom ktorý môže byt roztiahnutý a nemá dobrý kontakt. Teda je jeho nutná výmena. Skrinku si dala meniť úplne zbytočne to je len kus plastu. Treba to dať skúsenému elektrikárovi aby premeral odpor na tom vodiči (na to musí mat ale schému aby vedel kam ten vodič ide). Ideálne by mal mat do 5 ohmov, pokial tam budú lietať 100ky ohmov tak je tam niede veľký prechodový odpor a treba odcvaknuť ten pôvodný pin a nakrimpovať nový. Treba ale odpor merať na skúšobnom pine vsunutom do toto “problémového” pinu nie na samotnom pine v tej skrinke ale toto by mal vedieť každý normálny čo stym pracuje :) Ešte stále môže byt zlý kontakt aj na opačnej strane toho kábla a nie v poistkovej skrinke, to treba poriadne zistiť. Veď toto je úplne najzákladnejší problém pre školákov 1 ročníka SŠ. Ale chápem že stym ma problém 90% “technikov” aka autorizovaných na slovo vzatych servisov.
PetoK napísal:Podstatne je že šetria už len na prevedení, to hovorí za všetko. Okrem toho ta izolácia na jednotlivých vetvách ma ochranu samotných káblov, napr. aj pri samotnej montáži do vozidla kde sa stym hrubo zaobchádza a ľahko sa načne jednotliva žila, rovnako ako som spomenul už samotné to vedenie káblov ma BMW veľmi nešťastne, toľko zlých bodov ako bol vedený kábel kde je potencionálne poškodenie o hranu a pod je veľa.. proste už na pohľad ma VW kvalitu a prevedenie KSK úplne inde ako BMW, to sa nebudem ani baviť o tom.. A jednotlive konektory a piny sú skoro všetky rovnaké naprieč všetkými značkami.. Tie iste anténe káble a videokable čo mám v Touaregu ma aj BMW.. Ty by si mal pracovať v BMW hlavnú podstatu vieš zviesť šikovne úplne bokom a celé to vyhovoriť ako istý pán garančný technik v jedním servise :)Vidno ze sa vyznas, ked to prirovnavas k nejakej dacii... podstatny je typ, prevedenie a vyrobca pinov a konektorov, nie omotanie kablov...