... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
svanto66 napísal:caute chalani..jazdim teraz E91 320d a startuje mi to celkom oki..len jedna vec ma zarazila..ked nastartujem (tak ze auto dlhsie stalo) tak ide s vyfuku strasna para..po 1-2 minutach ako sa trosku auto zohreje tak v pohodke..jedna sa mi o to ze ked napr cuvam vecer tak pre tu paru menej vidim..je to normalne pri tomto aute? na mojej E46 320d 110kw mi to nerobi tak neviem
Didymus napísal:
Na mojej E90 320d tiez, po nastartovani par minut ked stojim, tak slusny kudol pary odkedy je zimsie.
Patkola1 napísal:Mne moj 3liter štartoval na šupu s 2mi KO žhavičmi. Podľa môjho názoru ale ked odíde jeden treba meniť všetky.
To bolo úplne bez VIF aditíva.Teraz pri mínus 15tich mi ukázalo ikonku žhavenia prvýkrát asi na sekundu a potom motor naskočil.Otáčky pobudli na asi 900 chvílu a potom klesli.
unknown napísal:mozno taka od veci otazocka, ale pocul som, ze vymena zhavicov je celkom velka piplacka na 320d(na figu pristup k nim)
Viete mi povedat kolko to asi tak trva a ci je ta vymena naozaj az taka hruuuza? chcel by som si to dat cim skor spravit tak nech viem, ze kolko budem cca bez auta :)
dik
unknown napísal:tak chcel by som sa podelit so nepeknou skusenostou z dnesneho rana,po prvy krat co mam auto mi nenaskocilo na prvy krat, len tocilo a tocilo otacky lietali a nic. tak som druhykrat skusil tiez vcelku dost dlho tocilo ale nakoniec naskocilo pochrochtalo si potriaslo sa a uz bola pohoda:) . neviem ci to moze byt nejaky odideny zhavic alebo coje pravda ze tie zhavice neboli menene hadam od novoty(teraz mam 120 tis) ikonka zhavenia sa mi objavuje pomerne za kazdym ked je pod cca -5C.
ferino250 napísal:
Ja mam s tým taky istý problem a hlavne ked mi auto postojí viac ako dva dni tak horko tažko chyta a žhaviče som menil pred dvoma týždnami neviete či to teda ešte môže byt?
Kallon napísal:
isiel by som asi od nalacnejsieho po najdrahsie:
1. kde tankujes naftu?
2. kedy si menil palivovy filter?
3. v akom stave mas baterku (ak jazdis kratke trasy v meste a mas caste start/stop tak baterku by si mal dat raz za zimu nabit aj ked nie je vybita)?
4. diagnostiku si uz robil?
5. ako dlho si jazdil s odidenymi zhavicmi (ak dlho, mohla odist aj RJ zhavenia)?
Kallon napísal:1. skus dat do nafty poriadnu davku VIF, kludne aj dvojnasobok, aspon uvidis ci je to naftou
2. tak to je palka, ze nebol meneny palivovy fillter, kolko mas km? ja na svojich autach menim kazdych 60.000km (toboz na dizli pred zimou)
3. ak nepomozu nasledovne skusky tak asi diagnostika ti pomoze
Tot asi vsetko co sa ti da poradit spoza PC.