... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Lathy napísal:Zdravím. Zajímal by me vas názor. Mam spatnou el. Regulaci, ale turbo je ok. Myslíte, ze bude fungovat vse jak ma pokud k nemu připojil jinou regulaci? Mam možnost ju mit za par penez na vyzkoušení mi ju pro půjčí taky, ale spis me zajímá jestli to ma vyznam vůbec zkoušet.
Hecis napísal:Zdravím,mám sice E46ku,ale problém stejný.
Auto v pohodě,olej nežere a jede normálně.Min.sobotu jedu na dovolenou a po cca 240km a dálnici,konec omezení,já to sešlápl a auto vytočilo na 2,5tis,normálně "táhlo"a pak jak když někdo chytne za prdel a 2tis.otáček a auto nejelo.Měl jsem problém udržet rychlost a max 2tis. to točilo.Po 1Oti km zas ok.Celej týden jsem jezdil po okrskách kolem chaty(cca 100-200 km a nic.)No a dnes,když se vracíme domů,tak na dálnici zase,auto spadlo z otáček a jak kdyby to nemělo turbo.Pak dobrý,pak zase.Když jedu pijánko,tak nic,ale jak jsem měl podřadit a sešlápnout podlahu,cítil jsem,že to není ono a že mi dal někdo do kufru bagr.I když šli při akceleraci ot.nahoru,cítil jsem,že to není ono a že se tomu moc nechce.
Tak jsem to napíchl a bmwscanner našel chyby
4191(16785) Air charge pressure controller
4521(17697) Air charge control
Má otázka zní,je možné aktuátor sundat nechat opravit a vrátit zpět bez nastavování?Našel jsem tři lidi,co to prej opraví.
Když sundám aktuátor z turba,abych zkontroloval konektor a vrátím zpět,už se musí zase nastavit?Protože co jsem se díval,tak turbo na E91 to má trochu jinak a sundání aktuátoru znamená povolení štelovacího šroubu.E46 to má tak,že aktuátor sundám jen s osičky,která má štelování až dál na táhle a s tím ani nepohnu
polkov napísal:
Čo tu riešiš za sprostosti a zasieraš tému somarinami keď máš úplne iný problém.
Jediné čo je rovnaké tak dôsledok, nejde Ti to...
Keby si trocha hľadal po fóre tak odpoveď na svoju otázku ktorá nepatrí do tejto témy nájdeš na 100%
TT-SIMIK napísal:ak ho dobre nasadiš nieje nič treba štelovat a ani po odpojeni........čo ti pisalo, nizky alebo vysoky tlak pri tej chybe????alebo mechanical,alebo electrikal defekt????