... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Didymus
Auto: E63 630i
Kraj: Bratislavský

Re: e91 320d problem s turbem? podtlakovy ventil-video

Piatok, 4. Januára 2013, 10:43

Mne to tiez robi ten zvuk..odkedy mam auto, dva roky.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

SyrupOne
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: e91 320d problem s turbem? podtlakovy ventil-video

Piatok, 4. Januára 2013, 15:00

Tak jsem se ted vratil z vyletu :)

Rano v 6 jsem vyrazil do Nitry do SB-Turbo, presne 428 km s novym repasovanym turbem, k nastaveni actuatoru. Prijel jsem tam, majitel o mne vedel kdyz jsem mu vcera volal, tak se me hned ujal a nastavil mi actuator asi behem 5ti minut na jediny ATD-1 na slovensku a v cechach. Nic za to nechtel, a jeste jsem se dozvedel ze to turbo jsem od nich mohl mit cca o 200 euro levneji nez jsem ho poridil.. no co se da delat....

Kazdopadne je velice doporucuju, ten clovek opravdu vedel o cem mluvi a tech turbicek co ta meli okolo, vsechno znacilo velmi profesionalni praci :)

Jinak k tomu pohybu a zvuku- ano, opravdu to ma delat urcity zvuk, ale co jsem tak vypozoroval tak ne ten "muj". Po tyhle projizdce si myslim ze jsem ten aktuator nejakym zpusobem roztahal, nevim jestli byl zakarbonovany nebo jinak zaneseny, kazdopadne auto jelo celou dobu tak jak ma. Taky po tech 850 km se ta ruka asi parkrat pohnula, tak je to mozna tim.

Kazdopade podam informaci o zmenach az necham turbo vymenit.

Lathy
Auto: BMW E90 320D

Re: e91 320d problem s turbem?

Streda, 9. Apríla 2014, 11:49

Jak to teda nakonec dopadlo?
Reším asi podobný problém. jen sem turbo zatím nerepasoval houka jen rano za studena jinak ne.
Jednou to jede jak z praku a jindy zase nic.
Nejde opravit jen ta El. regulace?

Lathy

Štvrtok, 5. Júna 2014, 14:59

Zdravím. Zajímal by me vas názor. Mam spatnou el. Regulaci, ale turbo je ok. Myslíte, ze bude fungovat vse jak ma pokud k nemu připojil jinou regulaci? Mam možnost ju mit za par penez na vyzkoušení mi ju pro půjčí taky, ale spis me zajímá jestli to ma vyznam vůbec zkoušet.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 5. Júna 2014, 16:52

Lathy napísal:
Zdravím. Zajímal by me vas názor. Mam spatnou el. Regulaci, ale turbo je ok. Myslíte, ze bude fungovat vse jak ma pokud k nemu připojil jinou regulaci? Mam možnost ju mit za par penez na vyzkoušení mi ju pro půjčí taky, ale spis me zajímá jestli to ma vyznam vůbec zkoušet.

ja by som to skusil, prinajhorsom si to das k niekomu nastavit... vakuovo ovladane regulacie sa dali tusim spravit aj doma

Lathy

Streda, 11. Júna 2014, 18:07

Tak jelikož me to uz všechno přestalo bavit, tak v pondělí jedu do SB turbo nitra pro repas turba včetně regulace za 300 euro maji skladem a věřím ze budu maximálně spokojeny.:)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 11. Júna 2014, 18:13

daj potom vediet.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Lathy

Sobota, 14. Júna 2014, 11:26

Tak sem nevydržel čekání a v patek sem zajel do firmy flexamiauto v Brně. Koupil sem tam repasovane turbo s nastavenou el.regulaci za 8500kc. A musim vam říct, ze asi celou dobu co auto mam sem jezdil tak s 60% výkonem :D turbo krasne zabírá od 1500-1600 otacek je slyšet zádné prodlevy pri sešlápnutí plynu a actuator pri otevření dveří nedela zadny zvuk zadny cvakani.auto ted jezdi uplne lehounce člověk na to nemusí ani moc šlapat!
Takže maximalni spokojenost!

Hecis
Auto: E46 320d

Pondelok, 4. Augusta 2014, 18:02

Zdravím,mám sice E46ku,ale problém stejný.

Auto v pohodě,olej nežere a jede normálně.Min.sobotu jedu na dovolenou a po cca 240km a dálnici,konec omezení,já to sešlápl a auto vytočilo na 2,5tis,normálně "táhlo"a pak jak když někdo chytne za prdel a 2tis.otáček a auto nejelo.Měl jsem problém udržet rychlost a max 2tis. to točilo.Po 1Oti km zas ok.Celej týden jsem jezdil po okrskách kolem chaty(cca 100-200 km a nic.)No a dnes,když se vracíme domů,tak na dálnici zase,auto spadlo z otáček a jak kdyby to nemělo turbo.Pak dobrý,pak zase.Když jedu pijánko,tak nic,ale jak jsem měl podřadit a sešlápnout podlahu,cítil jsem,že to není ono a že mi dal někdo do kufru bagr.I když šli při akceleraci ot.nahoru,cítil jsem,že to není ono a že se tomu moc nechce.

Tak jsem to napíchl a bmwscanner našel chyby
4191(16785) Air charge pressure controller
4521(17697) Air charge control

Má otázka zní,je možné aktuátor sundat nechat opravit a vrátit zpět bez nastavování?Našel jsem tři lidi,co to prej opraví.
Když sundám aktuátor z turba,abych zkontroloval konektor a vrátím zpět,už se musí zase nastavit?Protože co jsem se díval,tak turbo na E91 to má trochu jinak a sundání aktuátoru znamená povolení štelovacího šroubu.E46 to má tak,že aktuátor sundám jen s osičky,která má štelování až dál na táhle a s tím ani nepohnu

TT-SIMIK

Pondelok, 4. Augusta 2014, 18:30

ak ho dobre nasadiš nieje nič treba štelovat a ani po odpojeni........čo ti pisalo, nizky alebo vysoky tlak pri tej chybe????alebo mechanical,alebo electrikal defekt????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

polkov
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Augusta 2014, 18:58

Hecis napísal:
Zdravím,mám sice E46ku,ale problém stejný.

Auto v pohodě,olej nežere a jede normálně.Min.sobotu jedu na dovolenou a po cca 240km a dálnici,konec omezení,já to sešlápl a auto vytočilo na 2,5tis,normálně "táhlo"a pak jak když někdo chytne za prdel a 2tis.otáček a auto nejelo.Měl jsem problém udržet rychlost a max 2tis. to točilo.Po 1Oti km zas ok.Celej týden jsem jezdil po okrskách kolem chaty(cca 100-200 km a nic.)No a dnes,když se vracíme domů,tak na dálnici zase,auto spadlo z otáček a jak kdyby to nemělo turbo.Pak dobrý,pak zase.Když jedu pijánko,tak nic,ale jak jsem měl podřadit a sešlápnout podlahu,cítil jsem,že to není ono a že mi dal někdo do kufru bagr.I když šli při akceleraci ot.nahoru,cítil jsem,že to není ono a že se tomu moc nechce.

Tak jsem to napíchl a bmwscanner našel chyby
4191(16785) Air charge pressure controller
4521(17697) Air charge control

Má otázka zní,je možné aktuátor sundat nechat opravit a vrátit zpět bez nastavování?Našel jsem tři lidi,co to prej opraví.
Když sundám aktuátor z turba,abych zkontroloval konektor a vrátím zpět,už se musí zase nastavit?Protože co jsem se díval,tak turbo na E91 to má trochu jinak a sundání aktuátoru znamená povolení štelovacího šroubu.E46 to má tak,že aktuátor sundám jen s osičky,která má štelování až dál na táhle a s tím ani nepohnu

Čo tu riešiš za sprostosti a zasieraš tému somarinami keď máš úplne iný problém.
Jediné čo je rovnaké tak dôsledok, nejde Ti to...
Keby si trocha hľadal po fóre tak odpoveď na svoju otázku ktorá nepatrí do tejto témy nájdeš na 100%

Hecis

Pondelok, 4. Augusta 2014, 19:14

polkov napísal:

Čo tu riešiš za sprostosti a zasieraš tému somarinami keď máš úplne iný problém.
Jediné čo je rovnaké tak dôsledok, nejde Ti to...
Keby si trocha hľadal po fóre tak odpoveď na svoju otázku ktorá nepatrí do tejto témy nájdeš na 100%

Sorry,našel jsem to jako problém s turbem a aktuátorem,tak se z toho nezblázníš snad ne?Navíc se tu řešilo jak na to a jak s nastavováním,jestli je třeba,nebo ne.
v odkazu o E46 jsem nic podobného nenašel a důvodem,proč jsem napsal sem bylo tohle

Naposledy upravil/-a Hecis v Pondelok, 4. Augusta 2014, 19:57, upravené celkom 1 krát.

Hecis

Pondelok, 4. Augusta 2014, 19:16

TT-SIMIK napísal:
ak ho dobre nasadiš nieje nič treba štelovat a ani po odpojeni........čo ti pisalo, nizky alebo vysoky tlak pri tej chybe????alebo mechanical,alebo electrikal defekt????

Děkuji za info,no,já to načetl bmwscannerem,když auto stálo po dojetí,když jsem chyby smazal,už tam nebyli.Můžeš mi napsat do sz když tak,víc info?Psalo to to co jsem poslal ty chyby,jinak nevím kde vyčíst více.

Kortys
Auto: E91, E46, E53

Utorok, 5. Augusta 2014, 20:36

Mám turbo po repasy, ale auto má prodlevu než zrychlí. Asi bude také špatně nastavená ta regulace. Je možné, ale že dle diagnostiky je auto bez vady? A spotřeba 7,9l.

TT-SIMIK

Utorok, 5. Augusta 2014, 22:30

Je to možné,pokial nemá velku odchylku...ak auto chyba spodok,tak automaticky vyššia spotreba,lebo s tych spodnych otačkach okolo 1500-2000 jazdíš najčastejšie......riešil som to par krát nadstavením regulacie....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných