... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Johny.Lax
Autor témy
Auto: E91
Kraj: Nitriansky

E91 320d 2007 - ručná brzda

Streda, 28. Septembra 2011, 07:37

Ahojte, prosím o radu. Ručná brzda mi zvláštne funguje/nefunguje. Niekedy postojím, zatiahnem a už pri treťom zube cítim odpor, tak dotiahnem na štvrtý a auto stojí pevne, že ho ani motorom nepohnem (samozrejme rozumnou mierou to skúšam). No inokedy (a to je ten problém), vytiahnem ručnú na piaty-šiesty zub, a auto aj na malom kopčeku veselo ide ďalej, či už dopredu alebo dozadu. Ako keby som ani nemal ručnú takmer. Máte niekto nápad, v čom by to mohlo byť? A ak viete: Na tomto aute sa ručná dolaďuje len vzadu pri kolese, alebo nejakým spôsobom aj v kabíne pri páke?

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: E91 320d 2007 - ručná brzda

Streda, 28. Septembra 2011, 08:06

no nevidel som ju este rozobratu, ale z jej prejavu mam pocit ze je nejako samosvorna. Na tretom-stvrtom zube jemne chnapne, no ak sa auto kusicek pohne, tak sa zakusne. Nebude rozdiel v tom ci to skusas smerom z kopca/do kopca?
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Johny.Lax
Autor témy
Auto: E91
Kraj: Nitriansky

Streda, 28. Septembra 2011, 09:15

Včera sme auto zdvihli, poobzerali odspodu, skúsili vo vzduchu a držala. Potom sme ho položili, zase som ju zatiahol, držala. Uvoľnil som ju, pohol sa asi 2 metre, opäť zatiahol a už nedržala. Všetko na rovnej zemi v servise. Tak isto sa správa aj do kopca a z kopca. Niekedy sa chytí, niekedy nie, a čím ďalej, tým častejšie sa skôr nechytá.

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Septembra 2011, 12:51

len logicka uvaha:
raz to ide, raz nie. OK, ak to ale obcas funguje, lanko samotne sa napne a zatiahne. Ak sa lanko napne, mechanicka rozpera sa tiez asi pohne a celuste sa dostanu do zaberu, ale obcas nebrzdia. Tak logicky moze byt (ale nemusi) byt problem na vnutornej strane bubna brzdy. (spina, mazivo...)

ked nezabere, skus auto so zatiahnutou brzdou o kusok pohnut, ci potom nezatuhne. Ak to bude zdvihnute, skus zatiahnut a ked uvids ze nezabrala, skus pootocit koleso ci sa nechyti. Ak je to v tom... tak to otvor, precisti a mas po probleme. (ak auto dlhsie stalo, moze to byt nejaky steceny bordel...)

ale to len moja uvaha....
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní