... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
handsome napísal:
Na pneu pôsobia v zákrutách priečne sily a tlačia pneu smerom von alebo smerom dnu v závislosti od toho do ktorého smeru zatáčaš. Ak je pneu zarovno s diskom, tak priestor na jej vybočenie je minimálny, keďže ak by chcela ísť smerom von, tak ju nepustí vnútorná strana a naopak. Ak ale bude pneu širšia ako disk dostane priestor práve na takúto deformáci a môže to znamenať, že sa napr. celé auto vie pohnúť bočným smerom o 2 cm v prípade, že naň bude pôsobiť odstredivá sila...
svanto66 napísal:
bavil som sa s clovekom ktory ktory sa zivi poistnymi udalostami a povedal mi, ze sa zatial nestretol s tym, ze by robili problem koli rozmeru pneumatik..pneu sa zaznamenavaju ale pravdepodobne nie su rozhodujuce pri rieseni poistnej udalostisom z toho jelen
ja by som taktiez radsej isiel do 225 sirky na zadok kedze 255 nepotrebujem len teraz neviem cim sa mam riadit
svanto66 napísal:jasne chapem dakujem za vysvetlenie..ale pocitis to aj realne na ceste?
svanto66 napísal:hosi asi to risknem a pojdem do 225/40r18..255/35/18 tam asi aj tak nedam, bude to zbytocne siroke, tak mi nic ine neostava..dufam, ze to bude ok
svanto66 napísal:takze podlozka dole...nahodena podlozka dozadu a pri vacsom prepruzeni mi zadne kolesa suchaju..niekto tu pisal, ze 8,5J disk et 20 s 1cm podlozkou pohoda..no mne to pri 8J disku + 1cm podl. 225/40r18 pneu Conti CSC5 suchne..neviem asi mate zazracne auta
upir156 napísal:
Jo R18, 8,5J, ET20, + 12mm podložka, M Sport Suspension, pneu CCSC5 a nešuchne. Pri Dunlop-kách to škrklo pri prepružení, pri CCSC5 ani ťuk.
Mám E91 predFL.
svanto66 napísal:
Ja mam Facelift a standard podvozok..zeby tam boli nejake rozdiely? neviem cim to moze byt..neva podlozky pojdu dole co uz..