... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

E90 - celne sklo

Streda, 6. Júla 2011, 08:18

zda sa mi to, alebo tie dnesne skla nic nevydrzia? Kurna, ma to 9000km, 4 mesiace a za 2 dni mi 2 male kamienky (take, ze som ich ani nevidel letiet) rozbili celne sklo. Nastastie, nie velke "pavuky", len prasklinka s 1-2 lucmi tak do 4-5mm, ale aj tak, na Leone som schytal tisice sutrikov, niektore take ze som sa uz instinktivne uhybal a daval ruku pred tvar, nech mi sklo nevleti do oci, no za 160tis km mi sklo puklo raz a aj to sa opravilo.
Teraz E90 a sklo praska ako na pockanie... ](*,)

No nic, musim to ist dat opravit.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E90 - celne sklo

Streda, 6. Júla 2011, 08:49

kurnik chlape ty mas smolu..
inak ja som schytal na E91 nedavno taky suter, ze som sa skoro pototo [strhlo ma a zavrel som oci :mrgreen: ] velky bol jak hovado, ale sklo vydrzalo...
mas aj vinnika, ci to riesis cez havarijnu?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Autor témy

Streda, 6. Júla 2011, 08:51

budem musiet cez havarijnu, na dialnici v lejaku a nevidel som viac ako ich svetla a nie to este smer odkial letel sutrik.

Ono to nastastie nie je na vymenu skla, je to male a v zone kde sa to da opravit, takze neplacem, ale prekvapuje ma ze to tak lahko praska. Hovorim, v leone som zazil take supy ze az a puklo to iba jeden krat.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

afro
Auto: BMW 118i F20, X1 E84
Kraj: Banskobystrický

Streda, 6. Júla 2011, 10:11

skor si myslim ze to je zhoda nahod... niekedy clovek spravi 200tis km a nic, niekedy vymeni 2 okna za 10tis km..
nelepit sa na auta no a ked uz ide oproti a odfrkne nic sa neda robit :(... chod si to cim skor dat fixnut, ak to dlho nechas, potom aj ked to opravia bude to poznat.. dostane sa tam prach atd
-= BMW 1 118i - 4/2017 - A/T =-
-= BMW X1 118d - 2/2015 - A/T =-
-= BMW 325d - 5/2007 - 17"/225/45 - A/T =-
-= BMW 320d - 11/2004 - 18"/225/45 - A/T =-
skydive forever

salat
Autor témy

Streda, 6. Júla 2011, 11:38

neboj, uz to poznam, mam to prelepene paskou na sklo co mi dali ked som bol naposledy na oprave skla. Akurat ze jednu dubku som pocul, ale nevidel a bolo to v lejaku, takze asi 2 hodiny na nu riadne prsalo :( no, uvidime co s tym porobia...
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

chicago
Auto: BMW 530xD G30
Kraj: Prešovský

Streda, 6. Júla 2011, 16:48

salat napísal:
neboj, uz to poznam, mam to prelepene paskou na sklo co mi dali ked som bol naposledy na oprave skla. Akurat ze jednu dubku som pocul, ale nevidel a bolo to v lejaku, takze asi 2 hodiny na nu riadne prsalo :( no, uvidime co s tym porobia...

Lem si daj pozor aby si nedopadol ako ja.http://www.bmwklub.sk/bmw3-e90-e91-e92-e93/e91-318d-oprava-alebo-vymena-celneho-skla-t28274.html.Ziadne NordGlass (su mäkke ako hovno ale lacne) ale minimálne SAINT-GOBAIN alebo Pilkington
Ale ako mi bolo povedane radšej výmena ako oprava,lebo ked ti potom praskne už ti poistovna nepreplatí toľko ako za neopravované...
Obrázok

route66
Auto: E90 318d

Piatok, 8. Júla 2011, 16:21

afro napísal:
skor si myslim ze to je zhoda nahod... niekedy clovek spravi 200tis km a nic, niekedy vymeni 2 okna za 10tis km..
nelepit sa na auta no a ked uz ide oproti a odfrkne nic sa neda robit :(... chod si to cim skor dat fixnut, ak to dlho nechas, potom aj ked to opravia bude to poznat.. dostane sa tam prach atd

To je pravda, mne skocil suter do celneho skla hned v prvu jazdu, kedy som siel s akurat kupenym autom spat do BA. Po dialnici si to dusilo zrejme prazdne Iveco Daily aspon 150, zaradil sa predo mna a skocilo mi to nastastie blizko stredneho spatneho zrkadla, takze to nemam v zornom poli. V tej chvili som si nic nevsimol, az neskor. Nastastie je to len taka jamka bez puklin.

salat
Autor témy

Sobota, 9. Júla 2011, 15:52

No po konzultacii s kamosom, likvidatorom v poistovni, som to dal za cash a bez nahlasenia opravit. Ak by som opravu riesil cez havarijku, obhliadka a formality by mi zabrali pol dna. (a cas su peniaze) . Druha vec, ak by doslo k poskodeniu neskor a vaznemu, poistovna preplati len amortizovane sklo (lebo polo poskodene a po oprave). Takto to mam z krku, bez formalit a lacnejsie ako jedna nadrz :-)))
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

stevo
Auto: F25,F30,E30

Nedeľa, 10. Júla 2011, 09:46

CHalani s predným sklom som mal tiež riadnu smolu po kúpe auta som na ňom nabehal cca 600km a prasklo po šupe od kamienka . Dobehol som hamer od ktorého to odskočilo a chlapik ma vysmial , sadol a odfrčal preč . V poistovni mi povedali ,že to musí nahlasiť aj vinník . Tak som to cele narafičil na kamoša a dal vymeniť predné sklo. Asi po najazdení 200km som si všimol na skle pri umývani auta malú dierku , tak som to dal zalepiť . Na aute mám teraz sklo značky Pilkington, predtým neviem akej bolo značky.Blbá smola :cry:

salat
Autor témy

Streda, 7. Decembra 2011, 20:50

taaaakze, dnes sa definitivne to moje srackove sklo porucalo, supa z auta predo mnou, v tme som nemal sancu nieco vidiet. Vlavo dole, tukanec a 10cm prasklina. Konecnaaa... zajtra mozem vytelefonovavat a riesit to #-o ako keby som nemal co robit.

Bude to cez poistovnu, otazka co odporucate, niekoho ako Hornet, alebo radsej BMW servis? Lebo, viem ze lepenie skla je alchymia a v hornete ich lepia niekolko denne a maju to v ruke, maju prax, kdezto mam strach ze v BMW poslu "Joza" motorara a slusneho klampiara menit sklo, lebo ved na to mal skolenie... alebo sa mylim? Ake mate skusenosti?
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 10. Decembra 2011, 23:33

Mne predne sklo rozbili krupy velke ako jablka,drzalo paradne az kym jedna netukla na roh skla....vymenili mi ho za nove pilkington a neda sa porovnat. Je otrasne,nic nevydrzi. Hned pri prvej malej piesocnej smrsti na dialnici mi druhy den po vymene na skle vydobalo dierky,skrabance....+ stale su na nom nejake divne mapy(ako maskac) ked stieram pocas dazda,niekde cire inde matne.
Andreas
BMW 320d E90

salat
Autor témy

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 22:57

no ja som zvedavy ako to dopadne, lebo je to ako u blbych. Podla vsetkeho musim ist kvoli zaruke (leasing) do BMW, no ich sluzby, otras. Kazdy menic skla, ci Hornet, alebo H&D vybavia vsetko, positovnu a podobne, ale BMW nie. Aby si clovek vsetko vybehaval sam. Totalne ma sklamali. Ocakaval som sluzby na urovni.... [-( mali by sa nad sebou zamysliet, zakaznici kupujuci nove BMW si totiz svoj cas nejako cenia a aby som kvoli smejdovosti ich skla musel menit svoj program a brat volno (a cas su peniaze) tak to je vrchol....

PS- nemajte ma za burzuja ci snoba, ale prosto som ocakval viac a blbo povedane, den behania a den bez auta ma budu stat viac ako cela spoluucast na to podrbane sklo.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

rosky
Auto: 250T D,944,993

Pondelok, 12. Decembra 2011, 09:54

Nemusíš ísť do BMW veď platí zákon o blokovej vynimke. :-k
PORSCHE

salat
Autor témy

Pondelok, 12. Decembra 2011, 11:23

no pokial viem aj mne sa tak zda ze je to tak, lenze nie som si isty ze to plati aj na celne sklo. (to nie je spotrebny material ako olej a filtre) Problem je ze sice maju sklo od Pilkingtona, ale bez loga BMW (to dodava len BMW svojim servisom). No a ci je to OK aj ak by tam nebolo logo, ale vyrobca zarucuje konformitu, ti to nikto nepotvrdi na 100% a toboz nie pisomne (alebo aspon mailom). V leasingovke ani sami nevedia co chcu... Hornet aj H&D ti kazdy povedia ze "to staci" a servis BMW samozrejme tvrdi ze musi byt originalne sklo s logom. Tak a vcul budz mudry, ked nemam cas sa s tym vybavovat a potrebujem jazdit.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

rosky
Auto: 250T D,944,993

Pondelok, 12. Decembra 2011, 16:59

V ziadnej predajni nedostanes diel s orig. logom vyrobcu na to je tiez nejaky zakon, len v orig. predajni. Blokova vynimka tvrdi, ze pokial je diel zhodny kvalitativne s prvomontaznou kvalitou, alebo ma vyssiu kvalitou za co sa zarucuje vyrobca daneho dielu, a su dodrzane pracovne postupy urcene vyrobcom moze byt pouzity aj tento vyrobok. Pokial to nechcu akceptovat treba sa spojit s nejakym pravnikom a trochu ich postrasit. Je to tvrde porusovanie prav europskej unie ktorej clenmi je aj nasa krajina. Na Slovensku je pravne povedomie ludi na trochu nizzsej urovni a bohuzial urcite subjekty to nepekne zneuzivaju.
PORSCHE

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných