... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
miki012 napísal:tak ja som mal naftu par rokov a mal som 1poruchu.Vaha vzduch inac len spotrebne veci
.To auto malo teraz 9rokov a stale ide bez poruchy.Neny to bmw ale to co tu citam tak si kupu bmw teda naftoveho dobre rozmyslim ked su take poruchove...
Skypco napísal:
Neviem ako si to pochopil a akej znacke holdujes, ale tu sme porovnavali ojazdeny naftak s ojazdenym benzinom od BMW...
Ak chces porovnanie znaciek co sa tyka poruchovosti dieslovych motorov tak VW Group (hlavne Audi) vyhrava na plnej ciare... Ak to chces v percentach tak je to 80% VW Group a 20% BMW.
Takze neviem o akej poruchovosti u BMW tu pises.?!
Skypco napísal:
Uvedomujem si ze sa to tazko cita hlavne tym majitelom co maju len diesel a preto im prajem vela trpezlivosti a hlavne vela km bez poruchy...![]()
Ľuboš PP napísal:
S touto vetou mas pravdu a priznavam,ze sa mi to tazko cita a preto som sa kusok branil a utesoval asi sam seba.Ked si predstavim, ze som na to auto zarabal popri celom studiu, su v nom moje vsetky korunky, tak sa mi s tym tazko zmieruje...ze sa moze nieco stat.Ale moj sen bol 3 BMW, tak som si ho cez mrtvolu chcel splnit! A samozrejme som pozeral na spotrebu a poistku,kedze som stale student.A vyberal som si verziu po facelifte,kedze som sa docital,ze je menej poruchova..a snad sa nepokazi a BMW ma nesklame
![]()
![]()
miki012 napísal:Mas pravdu nekedy treba pocuvat srdco a to my hovori kup bmw!A ked sa my bude kazit tak budem mat skusenost a skusim inu znacku:)
Ľuboš PP napísal:Mne sa zatial nepokazilo nic a dufam,ze to tak ostane...Davam do neho tie najlepsie veci,ake su,tankujem len na OMW /dufam,ze robim dobre/ + lejem do nafty od Castrolu to TDA-čko...Sem tam nalejem nejaky pripravok na prečistenie palivoveho systemu,po dokonceni jazdy necham motor minutku bezat naprazdno,za studena nevytacam...proste sa snazim a verim,ze bavoracik mi to vrati a nesklame!!! A jasne,ze kup aj tyVerim,ze kupis dobre..chod si za svojim snom!!!
Diesel je len komercna zalezitost..., je to v dnesnej dobe spickovo upraveny a velmi haklivy motor ci uz na olej, naftu alebo na sportovo ladeneho vodica...
Myslim ze na toho vodica je ten diesel najhaklivejsi...![]()
Skypco napísal:
Lubos ak to co pises aj robis tak mas moju hlboku uctu a ta druha veta z mojej citacie pre teba neplati -
Ja sam sa niekedy neudrzim a zabudnem na to ze mam klepac pod kapotou..., zvadzaju k tomu obdobne jazdne vlastnosti
na ake som zvyknuty u benzinaku aj interier je rovnaky..., dokoca posledne co sme doviezli E60ku 525d..., tak ta bola
v M-pakete od vyroby a bola aj decentne znizena na M-kovom podvozku. Bolo to pravdaze ako je u BMW uz standardom
velmi dobre odhlucnene takze po nastartovani v poho, ale ked si zacal vyuzivat jazne vlastnosti toho podvozku tak sa uz
zacal objavovat ten klasicky dizlovy klepotavy zvuk a tym padom to pre mna skoncilo...
Auto som pouzival uz len ako priblizovadlo v meste s velmi dobrou akceleraciou z miesta na co su tieto auta aj predurcene
a M-kovy podvozok stratil svoje vyuzitie..., skor by som povedal ze bol v BA len na obtiaz...
Takze v case hospodarskej krizy ak mas jedno auto v rodine a si kludny jazdec... a dravost... a sportovost tychto aut ta
neoslovuje a dodrzujes tie zakladne zasady, ktore tu uz Lubos spomenul tak je naftak tvojou idealnou volbou...
array napísal:to je tak. s rovnakou otazkou som bol vo viacerych servisoch a predajniach bmw. spekuloval som nad 330i a 330d (e90,1.2.3)
jazdim mozno nieco podobne aj stylom ako Martin. mojao tazka znela aky bude rozdiel (mimo inych podmineok a zasad prevadzky diesla) v spotrebe pri mojom style jazdy medzi tymi to trojlitrami. myslim ze Peppo pisal ze mu v meste beznin zerie 11,5 a toto mi presne povedal aj chlap z bmw. diesel za podobnych podmienok a zo skusenosti jeho vlastnerj a ich klientov po meste zcucne 8,5 - 9,5 l/100 km. takze keby som ja mal kupovat teraz tak cca 2 l/100 km pri dnesnych cenach nehra pre mna rolu. keby ten diesel bral mesto len 7 l, tak samozrejme volim diesel, ale pri takomto malom rozdiele si neudopriem lepsi pocit z benzinu.
a este jedna vec - ked si dam latku cca 20000 ERE tak kupim 330d v preiemere s kilometrami nad 100000. cize aj preto by som siel do benzinu, lebo aj ked motory vydrzia dlho ale odjazdene kilometre sa vzdy niekde na aute prejavia.
Skypco napísal:Diesel je len komercna zalezitost..., je to v dnesnej dobe spickovo upraveny a velmi haklivy motor ci uz na olej, naftu alebo
na sportovo ladeneho vodica...
Myslim ze na toho vodica je ten diesel najhaklivejsi...![]()
BMW je BMW tomu kazdy naklada aj ked o tom nevie, vzdy sa zabudnes ci ked telefonujes alebo sa bavis so zenou (frajerkou)
alebo ti niekto dycha na zadok a keby to teraz malo zadymit a nemat ten spravny zvuk tak adrenalin je hned v prdeli...
Ja mu nakladam aj ked spim a auto je v garazi takze ak BMW a dobry feeling tak benzin...
Nikto zatial nevyrobil tak vyvazenu a pre jazca pripravenu seriovu limuzinu ako BMW, tieto vozy maju tak rovnomerne
rozlozenu vahu na napravu ze aj ked idu na zdvihak nemusime ich kontrolovat ci sa nehupu (nie ako kladivari od Alfy)...
Priznajme si vsetci preco mame BMW..., lebo v nas aspon v kutiku duse drieme jazdec a ked to uz pochopila aj moja zena
ked presedlala z Golfa tak to myslim chape kazdy na klube...
PS: Niekto si potrebuje dat ranajsiu kavu ja zas ranajsi start 6 valca (mal som aj 12 to bola ale uz ina kava)...