... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
salat napísal:elektricka uzavierka? nemyslis samosvorny diferencial?
pokial viem, samosvor sa montoval len do M3. Ziadna E9x ho nemala, ani e90-92 335i. (Opravte ma ak sa mylim)
salat napísal:tak to musis povedat hned ze sa bavime o F30 a nie o E90. E90 nema ani uzavierku ani samosvor. Je mi podivne ze F30 by mala uzavierku, skor tym asi myslia elektronicky system co ju simuluje, ci nie?
salat napísal:no ani 335i nema samosvor. To ale nebrani dat si ho domontovat. Quaife robi mechanicke samosvory do E90 a su super. Ja som tiez nad tym rozmyslal, ale zastavili ma dve (tri) veci:
- je torchu skoda davat to do 320d. (aj ked samosvor pomoze aj mensim vykonom a volakedy sa montovali do E36 s polovicnym oproti dnesnemu N47)
- montaz diffu nie je hracka ako vymenit naraznik. Kuzelovy prevod kde pouzivas povodny pastorok a menis velke koleso si vyzaduje poriadne nastavenie a doladenie. Najst cloveka co tomu rozumie a ma v tom prax, mozno sa necham presvedcit, ale len tak nejakemu servisu to do ruk nedam.
- tretia vec je cena, bavime sa tu o cca 1200EUR bez montaze...
http://store.vacmotorsports.com/quaife- ... p1673.aspx
salat napísal:Podla cennikov a ETK ani 335i nemala iny diff. nez bezne E90. Nedal sa ani pridat ako priplatkova vybava. 335i ma jedine iny koncovy prevod a tak je mozne ze diferak inak reaguje ako u beznej 320i, ale nema to nic so svornostou, skor len prenasanym vykonom.
No ani pri 320d nepotrebujes samosvor na to aby ti na vlhkom/mokrom/zasnezenom uletel zadok. Tam je taky krutak, ze ak trosku viac prituknes plyn, hned ti na palubke vyblikava DSC a citis ze zadok ide niekam inam ako tyA ak to mas trochu v rukach, urobit pekne kolecko dverami napred nie je taky problem aj ked je diff otvoreny.
ice.blade napísal:tu elektronicka uzavierka difu chapte tak ze ak by auto bolo na lade a jedno zadne koleso by smykalo tak ho system pribrzduje na uroven druheho zadneho kolesa tzn sa tocia spolu rychlostou toho pomalsieho kolesa... ziadny samosforny diferencial sa nekona