... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Joey
Autor témy
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

E90/320d smrad v kabine

Pondelok, 22. Novembra 2010, 17:30

Ahojte chalani!! Mám takúto vecičku: s kamošom sme vymienali vzduchovy filter. Vsetko prebehlo v pohode az na to ze jeden šrob sme nevedeli vybrat von a museli sme ten srob rozvrtat. Ale teraz jak idem s autom tak po zastavení je smrad v kabíne a aj dneska sa stalo ze do kabíny isiel taky husty dym jak z Dusla prisaham. Rozobral som to a ako je veku vzduchoveho filtra tak co sne vyvrtali srob tak tam som vydel olej, tak to sa spali urcite a to roby ten smrad aj to dymy a neviem ze odkial sa tam dostal ten olej. Dám sem jeden link, je to suciastka 12 na obrazku. Akoze ten srob. Dakujem za kazdu radu. :-k
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... 6%C2%A0997
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

Joey
Autor témy

Re: E90/320d smrad v kabine

Utorok, 23. Novembra 2010, 19:14

Nikto nič? Neviete ze ake hadice idu okolo filtra, alebo za filtrom?? Ze odkial sa tam mohol objavit ten olej?? :-k

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 23. Novembra 2010, 22:24

E90 tu nema tak vela ludi no...keby sa ti to stalo na E36, alebo E39, tak uz mas 10 tipov :)
v servise si s tym nebol?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

superlight
Auto: bmw
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Novembra 2010, 00:57

kde si mal olej????
ten krit na vzudch filter ak si tam musel odvrtavat ten srob to by nemalo vadit, teda ak si ho nahradil, aby to vsetko pekne tesnilo... neposkodil si nieco vrtackou? ak mas olej pod filtrom tak si myslim ze si musel nieco poskodit na olejovom viku... tam sa nema kadial dostat olej,

superlight

Streda, 24. Novembra 2010, 00:59

pripadne zhod ten krit cislo 12 a sprav foto aby sme videli kde si vratal (a jak hlboko) ak si ine nic nerozoberal, iba si menil filter tak ti to nema preco smrdet...

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 24. Novembra 2010, 09:02

a si si isty ze to bol olej, alebo len olejnata tekutina? (mal si ju na prste? malo to vonu oleja?)
Ako pozeram na tie obrazky, ak dobre vidim pod tym plastom je aj vodne cerpadlo a chladiaca kvapalina a ta ked sa pali, tiez smrdi jak hovado.
Inac, ak mas smrad v interieri (a dokonca dym, ako pises), tak to znamena ze ventilacia nasava uz zhorety vzduch. Ak by sa ti aj dostal cisty olej do filtra, nemal by tam kde a preco horiet. Citil by si smrad oleja, ale nie spaleneho oleja, ci dokonca husty dym. Vysoku teplotu a spaliny mas len vo vyfuku... takze ak sa to prejavuje ako pises, presiel by som si cele vyfukove vedenie, od vyvodov z hlavy, napojenia a vyfuku z Turba. Ak ti totiz tam nieco unika (smrad a splaliny) a zaroven mas dieru do airboxu, je mozne ze tento vzduch ti ide az do kabiny. (a motora, takze by mal teoreticky mat malo cisteho vzduchu, nizsi vykon, nekludny chod a mohol by aj "kuckat" ci aspon hadzat nejaku chybovu hlasku)
BTW: raz som nieco podobne videl na Golfe, no tam doslo k zapchatiu filtra, netahalo dost cisteho vzduchu a neviem ci tam nevznikal az podtlak ci co a zacalo si to sat uz spaleny vzduch, co sa normalne len primiesaval.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

superlight

Streda, 24. Novembra 2010, 09:25

no neviem kde tam vidis vodne cerpadlo, ale tam hore okolo filtra nic neni kde by bola voda, zapach v kabine po oleji som riesil na 120i a to ma vzadu na hlave vakuovu pumpu a s tej kvapkal olej rovno na kat, a to bol taky smrd ze dovi dopo, normalne ma stoho az oci stipali, a strasne to smrdi, ale to musi ten olej "horet".... a ked pises ze mas dym v kabine tak ten olej sa musi dostat na zvody alebo na turbo a ten smrad ti ide do kabiny. Len to co nechapem je to ze to nema nic spolocne so vzduchovim filtrom, ked aj zle nasadis alebo ti netesni ten krit filtru tak to nema ziaden vpliv na chod motora, iba ked pocuvas ako nasava vzduch tak to ma cca taky zvuk ako otvoreny vzduchovi filter. to znamena ze to ze si vymenil vzduch filter a musel si tam nieco odvrtat tak ti nemohlo sposobyt to ze mas teraz dym v kabine... :) ak chces poradit musis poslat nejake fotky aby sme videli ze kde mas ten olej, ale to uz som pisal....

salat

Streda, 24. Novembra 2010, 12:14

tak hadat sa nebudem, nemam (zatial) E90 aby som sa kukol do motora :) Vychadzal som len z tohoto obrazku
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... hermostat/
Ak dobre vidim, vodna pumpa a jej hadice sa montuju pod miesto, kde je cca ten kryt filtra.

pravdu mas v tom, ze moze ist o dve naprosto nesuvisiace veci (aspon teda nie priamo). No kvapkajuci a paliaci sa olej na blok ci zvody, to by si mal dym vsade, valil by sa aj spod kapoty a nie len do kabiny.
Ale logicku suvislost by som tam videl :)
vymena filtra (predpokladam K&N ci nejaky iny, no "vykonnejsi") + ochladenie pocasia (a teda aj nasavaneho vzduchu) -> zvysenie mnozstva nasavaneho vzduchu -> (mierne) vyssie tlaky a vykon -> povolenie tesnenia, co uz len tak tak drzalo aj za predchadzajucich, priaznivejsich, podmienok.

Ta fotka by asi pomohla najviac ;)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Joey
Autor témy

Streda, 24. Novembra 2010, 12:21

Ďakujem za príspevky :smile: Tak foto sem určite dám ale až v sobotu lebo vtedy budem mať čas to rozobrať.
Ja som ten šrob praveže nenahradil ale čo by to malo tesniť tam? A maš pravdu salat, neni to ani olej len taka olejova tekutina. Ale može to byť od toho že som tam nedal naspat ten srob a netesní?? Alebo čo by tam malo tesniť?? V každom prípade v sobotu to idem rozobrat potom uvidíme.

salat

Streda, 24. Novembra 2010, 12:51

hmmm, tak ak si tam nedal skrutku a nezavrel airbox, tak to znamena minimalne to, ze teraz netesni a nasava vzduch nie len zpredu, od chladica a cez filter, ale aj z priestoru motora. (a kedze filter kladie odpor, vacsina vzduchu bude z tej diery) Smrad co citis bude asi klasicky paliaci sa bordel na bloku motora, plus ten dym mohol vzniknut ked si presiel nejakou velkou mlakou a ospliechalo ti motor. (a v pondelok prsalo, pokial viem) To sa z toho potom pari ako dive a smrdi to spinavou vodou, olejom a co ja viem cim este.

Kazdopadne, skus tam tu skrutku vratit, over si ze airbox je tesny a nemoze tahat vzduch z motora a uvidis ci to prejde.

cvakni to pre mna za mna aj mobilom, ale ver tomu ze cim skor, tym lepsie. Lebo ak nasavas smrad a bordel z motora do kabiny, nasavas ho aj do motora! A to moze byt vacsi problem...
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

Joey
Autor témy

Streda, 24. Novembra 2010, 13:02

Ďakujem za rady!! V sobotu hneď ráno ideme na to s komošom. Dúfam že to bude problém. Vyberem filter a pozrem že jak vypadá. Ale ja auto potrebujem. Takže jazdiť s tým budem musieť. Ale potom pojdem len do 90. Nemože to robyť nejaké vačšie problémy???
Naposledy upravil/-a Joey v Streda, 24. Novembra 2010, 17:13, upravené celkom 1 krát.

salat

Streda, 24. Novembra 2010, 14:58

ako zas, nechcem ta bezdovodne strasit bez toho ze by som si bol niecim isty. Len pisem co to moze pravdepodobne byt, ale samozrejme ze moznosti je strasne vela!
Ak by to bol ten otvoreny airbox, bohvie kolko zla porobi jazda so vzduchom iducim mimo filtra. Mozu byt pripady ked tak jazdis roky a nic, a inokedy nasajes nejaky extra blato bordel po 2km za domom a mas vystarane ;)

Kazdopadne, ak je to otvoreny airbox, nestaci ist 90 a je to :) Skor nevytacat motor, pomalsie sa rozbiehat, nech motor nenasava prilis vela vzduchu. Ak by si ale mal moznost, aspon otvor kapotu, napchaj fotak s bleskom do miest kde so to vrtal, odfot ten airbox a pristor pod nim a mozno budeme mudrejsi ;) Stoji ta to 5 minut a moze ti to zachranit zopar stoviek ;)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

Joey
Autor témy

Streda, 24. Novembra 2010, 17:11

salat napísal:
ako zas, nechcem ta bezdovodne strasit bez toho ze by som si bol niecim isty. Len pisem co to moze pravdepodobne byt, ale samozrejme ze moznosti je strasne vela!
Ak by to bol ten otvoreny airbox, bohvie kolko zla porobi jazda so vzduchom iducim mimo filtra. Mozu byt pripady ked tak jazdis roky a nic, a inokedy nasajes nejaky extra blato bordel po 2km za domom a mas vystarane ;)

Kazdopadne, ak je to otvoreny airbox, nestaci ist 90 a je to :) Skor nevytacat motor, pomalsie sa rozbiehat, nech motor nenasava prilis vela vzduchu. Ak by si ale mal moznost, aspon otvor kapotu, napchaj fotak s bleskom do miest kde so to vrtal, odfot ten airbox a pristor pod nim a mozno budeme mudrejsi ;) Stoji ta to 5 minut a moze ti to zachranit zopar stoviek ;)

No v sobotu to rozoberiem. Ale ja som vyvrtal len srobik 12 neslo to ani vedla ani nikde. Asi to bude len nejake tesnenie jak hovoris. Uvidime dufam ze sa to bude dat vyriesit.

Joey
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 18:13

No a rozobral som to. Takže neni to ten šrob čo tam chýba. Ale ako sme to vrtali, tak sa nám praskla tá umelina kde je závyt na srob. Je to spojené s tou vaňou do čoho ide aj vzduchový filter. A odtial tlačil von aj olej. Dám aj fotku. Dali sme tam silikon aj sme to zalepili s takou gumou ale neviem či to bude držať. Moja otázka je či sa dá vymenit tú vaničku a keď sa dá tak za kolko sa to dá. Keby ste mi mohli najst ten diel na etk online tak by ste mi pomohli velmi vela. Lebo ja som to hladal ale nenasiel. Ďakujem!!!
Prílohy
111220102090.jpg
111220102090.jpg (50.41 KiB) 3640 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní