... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

lubipavel
Auto: 320 d
Kraj: Trnavský

Re: e90/320d - rezerva

Piatok, 2. Marca 2012, 15:23

Čauko,ako vyzerá dojazdovka na E47.Riešim podobný problém s E87 i s E 90

Matto
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

Piatok, 2. Marca 2012, 15:42

hádam nerobím reklamu, tu som našiel rezervu na inzerát http://auto.bazos.sk/inzerat/12909624/B ... ezerva.php
takú istú som kúpil min rok za 260euro novu :-k

lubipavel
Auto: 320 d
Kraj: Trnavský

Piatok, 2. Marca 2012, 16:34

Vďaka za typ,idem po ňom

Užívateľov profilový obrázok
THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Piatok, 2. Marca 2012, 18:08

akurat riesim ten isty problem :( skoda ze je to tak poriesene ...jedine kupit sietku do kufra a dat tu rezervu pod sietku ...

inac v lete idem do chorvatska a bal by som sa ist len zo sadou na opravu defektu ,kde tam budem hladat na dialnici pomoc ,ked sa nieco stane ,rezerva je rezva

pozeram na tu rezervu co je na inzerate a zaujima ma ako to je s velkostou disku ,ked mam vsetky 18ky a pak tam hodim tu rezervu nebude mi hlasit idrive vkuse chybu ?

Matto
Auto: e90
Kraj: Nitriansky

Sobota, 3. Marca 2012, 07:50

myslim si ze by nemal hlasit chybu je to original bmw rezerva, a dost aut ma menšiu rezervu jak maju normalne bezne koleso....
odskušané to nemam ale myslim si ze to nevadí ...

vado
Auto: E91 318D
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Júna 2012, 19:51

Matto napísal:
myslim si ze by nemal hlasit chybu je to original bmw rezerva, a dost aut ma menšiu rezervu jak maju normalne bezne koleso....
odskušané to nemam ale myslim si ze to nevadí ...

nechapem ako je mozne, ze to nebude hlasit chybu, ked tam das mensiu rezervu, vsak je to zalozene na merani otacok kolesa. a ked ides na rezerve a si rad, ze si rad, tak ta asi najmenej trapi, ze ti blika chybova hlaska...

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 5. Júna 2012, 10:04

jasne ze Vam to hodi chybovu hlasku, ale rovnako mozete system resetnut po nasadeni rezervy a nemalo by to potom piskat.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

vado

Utorok, 5. Júna 2012, 11:12

salat napísal:
jasne ze Vam to hodi chybovu hlasku, ale rovnako mozete system resetnut po nasadeni rezervy a nemalo by to potom piskat.

no ale ako rezervu by som riesil skor asi normalne koleso v kufri s velkostou takou istou ako ostatne, lebo dojazdovka moc nevyriesi, hlavne, ked cestujes cez nejaky sviatok, vikend a podobne, radsej tam zalozit plnohodnotne koleso a neriesit, ides dalej a to defektove koleso das opravit ked sa ti to hodi. Ak vyzera ta dojazdova rezerva takto http://autobazar.hyperinzerce.cz/letni- ... dka-kolin/ tak dakujem pekne.

salat

Utorok, 5. Júna 2012, 15:46

ale ved jasne, si doteraz nevidel nazivo dojazdovku alebo co? Dava sa tam len preto, aby si dokazal auto dokotulat niekam dole z cesty, tak par kilometrov do servisu ci podobne a nie ako nahradne koleso, nahodim a idem.

Ukaz mi dnesne auto co ma plnohodnutnu rezervu??? Utopia! Mas s tym len a len problemy:
- ak ju nemas na kufri ako nejaky offroad, alebo SUV, tak kam to das? do X6 do kufra narves 315/xx gumu? :D Jedine ala "land rover - africa" na zahradku na strechu.
- rozmer, ak mas zmiesane pneu, co das do kufra? 225? 255?
- das rezervu na elektron ci nechas na plechu? ozaj ich budes kupovat 5?
- ked mali ludia plnohodnotnu, boli lenivy ju obcas menit, aby sa zjazdila rovnomerne s ostatnymi. Potom ak si nahodil rezervu, bolo to ako mat dojazdovku, guma s vacsim priemerom komplet nezjazdena.

berte to tak, defekt je forma havarie pri ktorej nastastie dokazes (vacsinou) dojst do servisu po vlastnych za pouzitia nejakej pomocky, ci uz kolesa, alebo zalepenia gumy. Jedna sa len o docasne riesenie, vozit plnohodnotnu nahradu je zbytocne a nakladne. (kazdy kilogram nakladu nieco stoji a kvoli 1-2 pripadom za zivotnost auta sa to neoplati)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

vado

Utorok, 5. Júna 2012, 17:02

no zatial to nemam vyriesene, neviem ci mam kupit tuto rezervu a kde ju v E91 idem vobec dat. v oktavke som mal plnohodnotnu rezervu v kufri pod dnom a pritom ten kufor bol obrovsky aj ked to bol sedan, teraz mam touring a tu rezervu tam fakt nie je kam dat. a defekt -nestava sa to casto, ale v najnevhodnejsej chvili, ides s rodinou na vylet vacsinou cez vikend, roztrhnes gumu a mozes sa na tej rezerve akurat tak vratit naspat nabaleny domov lebo zhanat servis-prip novu pneu, to nema zmysel.

salat

Streda, 6. Júna 2012, 08:34

ak mas E91 pred faceliftom, podla technikov by tam mala dojazdovka vliezt, len je vraj treba vybrat z vane tie plastove diely (suflicky). Do plechu to potom vleze. (preto "vraj", lebo to viem len z pocutia, neskusal som)

po facelifte tam nieco zmenili a rezerva tam nevleze, ani dojazdova.

Iste, je to neprijemne, ale ked rachne guma zboku, je to problem vzdy. Mne sa osvedcilo nevozit len sadu na opravu defektu, ale aj "knot" ktorym sa opravuju dierky. Stoji to par supov a ked chytis kliniec alebo skrutku, lahko si to svojpomocne opravis.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

vado

Streda, 6. Júna 2012, 09:00

salat napísal:
ak mas E91 pred faceliftom, podla technikov by tam mala dojazdovka vliezt, len je vraj treba vybrat z vane tie plastove diely (suflicky). Do plechu to potom vleze. (preto "vraj", lebo to viem len z pocutia, neskusal som)

po facelifte tam nieco zmenili a rezerva tam nevleze, ani dojazdova.

Iste, je to neprijemne, ale ked rachne guma zboku, je to problem vzdy. Mne sa osvedcilo nevozit len sadu na opravu defektu, ale aj "knot" ktorym sa opravuju dierky. Stoji to par supov a ked chytis kliniec alebo skrutku, lahko si to svojpomocne opravis.

uz som to skusal, ale neviem ako tie plastove diely vybrat, neviem presne na com drzia, chcelo by to nejaky navod a postup, potom to tam zmerat a zistit co tam vlastne vojde. Ak mate niekto nejake tipy, ale ak ste to uz davali von, tak poprosim nejaky popis.
takze zvazujem rezervu + spray na opravu, pripadne ten "knot" ktorym sa opravuju dierky, len neviem ako by som ten knot to tej diery narval, asi k tomu musi byt tiez nejaka suprava.

salat

Streda, 6. Júna 2012, 09:46

hej, to je taka kovova tycka, po slovensky "neboziec", alebo nieco ako ihla s velkym otvorenym uchom na konci. Najprv prebehnes dierku takym pilnikom a ocistis okraje, potom prevelces knot cez ucho a vtlacis dnu. Vytiahnes, knot ostane v diere, pockas par minut, dofukas koleso a je to. Ono to ale funguje len na male diery, ak prerazis gumu niecim velkym, nepomoze to.

da sa to objednat aj cez net:
http://www.allmetal.sk/Disky-a-pneumati ... ektov.html
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

vado

Streda, 6. Júna 2012, 10:09

jasne, vyzera to dobre, tu som nasiel aj postup ako sa to robi http://www.youtube.com/watch?v=mtKAAbda ... re=related akurat sa nesmie opravovat defekt z boku pneumatiky. Myslim, ze je to dostacujuce, myslim ze 80% pripadov je to klinec alebo skrutka v kolese, co sposobuje defekt, takze toto je presne to co by som mal mat.

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Štvrtok, 7. Júna 2012, 17:27

salat napísal:

Ktoru sadu mas konkretne pls? Je ich tam dost a neviem si vybrat. Ja mam RFT gumy aj letne aj zimne, som s nimi celkom spokojny. Ale kedze rezervu nie je kde dat, a nechcem si kupovat tu sadu so sprejom co zasvini a zalepi celu gumu, ktoru podla mna potom mzoes aj tak rovno vyhodit. Mam len zdvihak a kompresor v aute, tak by som si chcel kupit aspon toto, keby nejaky klinec, srob alebo trieska a podobne.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní