... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
reklamne predmety bmwklub.sk

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Re: DPF

Pondelok, 10. Novembra 2014, 21:06

Auto som už niekolko krát cez pc regeneroval.Používam aj super cler pre dpf. Vydržalo to max pol roka termostat ok žhaviče tiež .Teraz som ho vyčistil vyplah 2 dni v rostoku plus horuca wapka .Napadlo ma že by som mu zadal ako že som ho vymenil za novy v RJ. Ale neviem či ma nebude pýtať niejake hodnoty vstupný tlak atd. Nemože my niekto s tým pomocť.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 10. Novembra 2014, 21:13

barberarot napísal:
Auto som už niekolko krát cez pc regeneroval.Používam aj super cler pre dpf. Vydržalo to max pol roka termostat ok žhaviče tiež .Teraz som ho vyčistil vyplah 2 dni v rostoku plus horuca wapka .Napadlo ma že by som mu zadal ako že som ho vymenil za novy v RJ. Ale neviem či ma nebude pýtať niejake hodnoty vstupný tlak atd. Nemože my niekto s tým pomocť.

vypis chyb z DDE je cisty?

barberarot

Utorok, 11. Novembra 2014, 08:19

celkom čisty nie mam tu vypis z minuleho roku. DDE.air-mass flow sensor,exhaust backpressure sensor ,info-particulate-filter system,intake-air temperature sensor.Ten najnovší nemám ale boli tam podobne chyby .O tých chybách viem navštívila ma kuna .Neviem či niektorá z uvedených chýb ma niečo spoločne s tým dpf.Už som z kilometrami za 200 tisíc .

lulu991
Auto: BMW 330xd

Utorok, 11. Novembra 2014, 14:56

Tak najskor musis poriesit tieto chyby, lebo minimalne kvoli exhaust backpressure sensor (jedna z najdolezitejsich veci na zistenie ci je potrebna regeneracia DPF) sa ti regeneracia na 100% nespusti

barberarot

Sobota, 15. Novembra 2014, 09:18

Zaujímave veci vypis DDE - 4B1C - rele ohrevu čističa paliva ,4A54 žhavici sviečka valca 2. S tými to chybami mi urobilo regeneraciu.Doslovne pred 15000m spustena regeneracia .Zhavič som vymenil išiel kurevsky ťažko,zavit mal dosť.Zohriaty motor a len z malým téčkom som ho vykrucal možno hodinu .Z račnou by mi ho možno strihlo .Teraz mi píše dojazd dpf filtra cez 200tisic km. Otázka znie aké podmienky musia byť aby sa spustila regeneracia dpf filtra?

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Štvrtok, 20. Novembra 2014, 21:19

Mam otazocku, mam i-drive (profi) auto 9/2007 a ani na palubke ani v i-drive nemam opotrebenie DPF..... olej, dosky, bla bla... vsetko tam je ale DPF nie. A tusim ze brat na e60 525d 2007 to tiez nema.

Preco to nemam? Da sa to tam "dovybavit" ? Napr. s bratom mame totozne motory, a on ma mierku oleja v i-drive a ja nie.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 20. Novembra 2014, 23:35

lionlion napísal:
Mam otazocku, mam i-drive (profi) auto 9/2007 a ani na palubke ani v i-drive nemam opotrebenie DPF..... olej, dosky, bla bla... vsetko tam je ale DPF nie. A tusim ze brat na e60 525d 2007 to tiez nema.

Preco to nemam? Da sa to tam "dovybavit" ? Napr. s bratom mame totozne motory, a on ma mierku oleja v i-drive a ja nie.

Nie neda, a ten udaj aj tak nema moc velku vypovednu hodnotu...akonahle prestane regenerovat alebo zacne z nejakeho dovodu viac dymit, tak si nahrany :)

gassgeber
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 21. Novembra 2014, 19:08

škoda že to nevymysleli aspoň tak, že ked začne tá regenerácia DPF, oznámi to nejaká kontrolka, aby sa človek mohol zariadiť a spraviť si trebars okružnú jazdu20km navyše len aby ten proces neprerušil, lebo takto to možno náhodne 10 krát za sebou nechtiac prerušíš, že vypneš motor a zaparkuješ s kľudným svedomím a ani nevieš že nejaká regenerácia sa začala, filter ti postupne odíde a ty máš potom hlavu v smútku #-o , mali by to domyslieť. Alebo sa to dá nejako odsledovať a mýlim sa ja??

madxface
Auto: f34, e91
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Novembra 2014, 21:58

ja som to na svojom trojlitri m57 pocitil najma po zvukovej stranke, priamo v kabine bolo pocut motor hlasnejsie, len treba vypnut hudbu, aby si to zachytil, je to asi tak +15%

Odzrkadluje sa to aj na okamzitej spotrebe (min. +1.0L na 100km) a vyssich otackach (min. +300ot)
Obrázok

gassgeber
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 23. Novembra 2014, 13:03

dík za postreh :thumbup: skúsim sa na to zameriavať, tie otáčky min.+3000 myslíš že keď jazdíš nad 3000ot.-min...na tvojom 3litry musíš valiť 250 km/h aby si mal také vysoké otáčky :D Alebo chodíš niekedy schválne na nižšej rýchlosti aby si mal motor v otáčkach? aj tak si myslím, že to mali nejako podchytiť a signalizovať, ved to nemôže byť taký softwarový problém a veľa by to pomohlo...

MASAKER
Auto: 330XD E92

Streda, 26. Novembra 2014, 11:26

Moj prípad: Zmena zvuku v exteriéri.... auto tak poprdkáva a dymí , sem tam ked je naozaj zohriate (hodina jazdy po dialnici) na výjazde z pumpy vyhodí "pucmolu" asi na zmätenie nepriatela... ... auto je lenivé za plynom, treba mu stúpať viac aby tahalo , spotreba...
plán: čistič DPF od pro-tec - u , vybrať a nechať odmočiť + výmena separatora oleja (ten proste vymenim aj keby traktory padali) .
Chyby na diagnostike niesu ziadne , ale serie ma, že to niak neinformuje o stave filtra... uz posraty peugeot si to vypýta a bmw mlčí ako hrob. Všetko akože vporiadku , akurat ze auto nejde ako má...
Sú tu kamení zástancovia vyhadzovania DPF, ale chcem mať sériové auto top kvality, nie zlepenca , ktorý je polepený aby ako-tak išiel....
čo teda hlavne tí skúsení odporučia?

lulu991
Auto: BMW 330xd

Štvrtok, 27. Novembra 2014, 07:26

a pozeral si spatne tlaky na diagnostike, ci je to naozaj zapchate DPF? Mne to napriklad zobrazilo chybu (E91 330xd) ked to dlho nevedelo regenerovat (kvoli nefunkcnym zhavicom) a prekrocilo to urcitu hranicu spatnych tlakov vo vyfukovom potrubi, ale ani vtedy som nepocitoval nejaky pokles vykonu....Kolko mas najazdene km? Ak je to zapchate DPF, trebalo by najskor poriesit preco sa zapchava (ak diagnostika neukazuje ziadnu chybu v DDE, tak potom ma napadaju napriklad chybne termostaty)...

MASAKER

Štvrtok, 27. Novembra 2014, 15:04

no dlho to neregenerovalo, kvoli nefunkcnemu zhavicu, vsetko je vyriesene, ale uz to tomu dpf-ku asi nepomoze.

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 27. Novembra 2014, 16:36

Co znamena dlho to neregenerovalo?

MASAKER

Sobota, 29. Novembra 2014, 10:15

obdobie neviem. Chybové hlášky mi zatiaľ nevypisuje... :)
včera som riešil diagnostiku a nemohlo nahrať bootloader, tak neviem tlak pred katalyzatorom.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných