... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
g1de0n napísal:Dakujem Sysovi za navod aj nazornu ukazku, kedy si nasiel cas a zbehol za nami do garaze. Super pristup![]()
Narocnost celej procedury by som definoval ako 4/5. (1 easy, 5 very hard)
Pri vyberani je nutne pouzit stredne velku az velku silu no zaroven s citom. Rozhodne sa nejedna o jednoduchu vymenu. Plastova konstrukcia xenonu ma viacere vystupky, ktore stazuju manipulaciu. Je tu realne riziko odlomenia mensich plastovych casti, ktore pre funkciu ani uchytenie nie su podstatne. (v mojom pripade maly vymeriavaci kolicek na vrchu)
Pre jednoduchsiu manipulaciu odporucam uplne na zaciatku zhodit plastove ramienko, ktore drzi na jednom klipe. (#1) Neskor ked je sosovka von si treba vyskusat vkladanie tohto ramienka, odporucam nozikom zosikmit koliky pre jednoduchsie nasadzovanie. Dalej rozhodne treba odistit pliesky (#2), pri vyberani sa netreba bat stredne velkou silou tie pliesky rotovat smerom dovnutra. Rovnako moze pomoct odistit napajaci kabel xenonovej vybojky a vybrat ho von. Na spodnej strane otvoru sa nachadzaju kable, ktore nejde upratat a urcite sa o ne budu plastove casti zasekavat. Ked sa dostanete do bodu ze s tym uz nejde pohnut ani dnu ani von...tak to musi a aj pojde von![]()
Mozem potvrdit, ze sosovka bola mliecne zakalena z oboch stran, efekt po cisteni je jasne badatelny volnym okom. (cistena aj parabola) Pre ulahcenie vkladania som odpili nozicky #3, ktore sluzia na upevnenie AHL motorceka. (adaptivne natacanie do stran) Nakolko ho nemam ani mat nebudem... Pre spravne osadenie je dolezite ponechat miesta, kde sa upevnuju 3 skrutky. (2 hore, 1 dole) Zaroven este pred vlozenim si treba poznacit polohu upevnenia plieskov #2. Na koniec po odpileni nepotrebneho (#3) som sosovky mal vlozene vnutri za minutku. Este spravne zalozit pliesky a ramienko. (ramienko musi vediet posuvat pliesok pred parabolou doprava/dolava, inac nie je spravne zalozeny pliesok do ramienka)
upir156 napísal:Hento na tej poslednej fotké to máš tú parabolu prepálenú skrz?
Martin46 napísal:chalani ked to máte vonku je to možné dať znova vákuovo nachrómovať. Kľudne ma kontaktujte poradím.
Šošovka je sklo, takže to stačí umyť liehom ale vypálená parabola sa dá tieź riešiť do stavu kvality nového kusu :)
upir156 napísal:Takže už mám úspešné čistenie svetiel za sebou aj ja.
Svetlá som úplne zmontoval z auta cca 1,5 hod.
Samotné rozobratie svetiel, čistenie, zmontovanie trvalo cca 3,5 hodky.
Paraboly som mal v dosť slušnom stave, žiadne opálené. Čakal som, že budú aspoň trochu chytené, ale samozrejme som rád, že boli v super stave. Boli trošku znečistené, šošovky mali na sebe z oboch strán nejaký povlak, pekne sa to dalo vyčistiť s liehom + kozmetický tampón. Zajtra to zmontujem dokopy, nastavím svetlá a som zvedavý či spozorujem nejaký rozdiel.