... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Re: 32d TOTALNE POKAZENY MOTOR

Pondelok, 13. Augusta 2012, 17:39

Tam nevraveli ze su roztrhnute piesty ale ze "nenamerali tlak ani na jednom valci"... tlacilo to olej pravdepodobne tam niekde vznikla netesnost.... ci uz to bolo sposobene turbom ze zozralo olej alebo tym ze bolo auto chipnute a predlzeny vstrek to je uz teraz tazko povedat. Okrem toho boli aj dve trisky sevas... udajne boli specene...

SIMIK co sa tyka rozoberania nie je to nic strasne na novom motore je prasknuta vana (pojde zo stareho), drziak na silent na mieste pre srob je zlomeny, a z krytu prs je odštrbene to tiež pojde zo stareho... Objednavali sa tesnenia pod vanu a pod prsia este nejake pod kryt sania ze vraj bol prasknuty... momentalne by sa to malo skladat tak uz len drzim palce aby to vyslo....
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Augusta 2012, 09:38

tak jasne,tesnenie vane,vička,to su hluposti,ale skorej som myslel na preskladavanie motora ako takeho..... :wink:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

tomikelly

Piatok, 17. Augusta 2012, 22:07

Nie nie to si mal pravdu do toho by bola blbost sa pustat :wink: ... to len take veci co boli nutne vymenit... Takze nove info... motor bezi tlaky v pohode celkovy chod ako bloku sameho je super... Problem je zase s turbom pravdepodobne bude zase na nic ](*,) ... S novym turbom je to tak ze strasne piska a straca tlak auto zabera tak na druhy rozbeh... V Bavarii na nom pomenili co sa dalo zo stareho piskanie vyriesili ale teraz zase nema vykon tlaci len od urcitych otacok okolo 3000. Uz sa zamyslam nad tou Bavariou co tam robia lebo ako viem tak elektronika je k turbu ze ich budu prehadzovat hore dole nie som si isty ci to nieco vyriesi. SIMIK ohladne toho turba vedel by si mi prosim poslat PM co sa tyka toho repasu Diky :smile:

tomikelly

Pondelok, 20. Augusta 2012, 12:40

Takže problémy s motorom pokračujú. Chcel by som vás úpreto požiadať o pomoc keďže ani v Bavarii si s tým nevedia dať rady. Po výmene motora sa prejavuje tá istá závada ako pred tým než odišlo turbo. Motor ťahá až od cca 3000 rpm ináč nemá výkon ako keby netlačilo turbo. Na novom motore boli len tieto veci: samotný blok, hlava motora, všetky veci ohľadom prípravy zmesi a vstrekovania (trysky, žhaviče, rampa...) veko ventilov, čerpadlo (kvôli zlomenému senzoru sa vymenilo zo starého motora), olejová vaňa (kvôli praskline sa vymenila zo starého motora). Zvyšok dielov je zo starého motora ako elektronika, sanie, štartér, alternátor, riadiace jednotky... atď. Nestretol sa už niekto s takýmto problémom? Tu na fóre som už čítal niekoľko podobných problémov no na e90 to nebolo doriešené na e46 to končilo rôzne... od váhy vzduchu až po pretlakový ventil. Ak by niekoho napadlo čo to môže byť budem vám vďačný. Nezdá sa nám to na turbo keď po výmene nového motora a turba to to robí presne to isté. ](*,)

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Augusta 2012, 15:36

fakt zle citanie od zaciatku.

Podla mna by som sa stazoval na BMW ktore urcilo ze cely motor je zly... kedze si vymenil takmer cely motor a nieco je opat zle, napada ma otazka. bolo skutocne nutne menit ten motor ked je to stale v takom istom stave ? Nech ti ten novy motor zaplatia ked ti poradili taku vec ze vymenit cely motor...

kazdopadne oprava skuskou vymeny dielov ze a mohlo by to byt este toto asi nieje stastna volba a hlavne dost financne narocna

kolko ta uz opravy dokopy stali?

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Pondelok, 20. Augusta 2012, 15:39

mozno trosku mimo... ale co takto odstranit chip - spat na seriove hodnoty... ??

neviem kto to cipoval a ako, ale za pokus to stoji....

nemas tam napr nejaky neoriginalny alarm alebo nieco ine elektronicke co je dorabane ??

znamy tie menil motor na audine A4 1,9tdi a novy motor robil presne to iste... a bol to zle namontovany alarm...

TT-SIMIK

Pondelok, 20. Augusta 2012, 20:46

tomikelly napísal:
Takže problémy s motorom pokračujú. Chcel by som vás úpreto požiadať o pomoc keďže ani v Bavarii si s tým nevedia dať rady. Po výmene motora sa prejavuje tá istá závada ako pred tým než odišlo turbo. Motor ťahá až od cca 3000 rpm ináč nemá výkon ako keby netlačilo turbo. Na novom motore boli len tieto veci: samotný blok, hlava motora, všetky veci ohľadom prípravy zmesi a vstrekovania (trysky, žhaviče, rampa...) veko ventilov, čerpadlo (kvôli zlomenému senzoru sa vymenilo zo starého motora), olejová vaňa (kvôli praskline sa vymenila zo starého motora). Zvyšok dielov je zo starého motora ako elektronika, sanie, štartér, alternátor, riadiace jednotky... atď. Nestretol sa už niekto s takýmto problémom? Tu na fóre som už čítal niekoľko podobných problémov no na e90 to nebolo doriešené na e46 to končilo rôzne... od váhy vzduchu až po pretlakový ventil. Ak by niekoho napadlo čo to môže byť budem vám vďačný. Nezdá sa nám to na turbo keď po výmene nového motora a turba to to robí presne to isté. ](*,)

turbo a menilo,alebo repasovalo???RJ nevykazuje žiadnu chybu?????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

tomikelly

Pondelok, 20. Augusta 2012, 21:44

Ne ne to je ako zla rozprávka :D. Motor sa menil preto lebo bolo povedané že nemá kompresiu doslovne "nenamerali sme tlak ani na jednom valci" ale viac nevieme. Keďže tvrdia že boli trysky na nič domnievame sa že ľudovo "šťali trysky naftu" prepálila dieru na stene valca do bloku. Ale to je len domnienka keďže b Bavarii tvrdia že oni proste nevedia prečo nenamerali žiadny tlak na valci. A keď nám chcel ukázať tie kaput trysky tak ich nenašiel že ich niekto asi vyhodil. Preto sa menil motor.

Najlepšie je že ten starý motor chceli vyhodiť preto som rozmýšľal či to nemal byť kšeft ale vedúci servisu je známy tak tomu neverím. No všetko sa uvidí motor berieme domov.

PEPO: toto ak sa chceš zasmiať. :D tak Majiteľ hovorí že je tam chip aby ho dali preč. A on sa pýta že či je tam mapa alebo dáky powerbox. Že zrejme powerbox (montoval ešte predošlý majiteľ takže nevieme určite). A on to by mechanici určite našli a nič mi nepovedali. A teraz sa s tým novým motorom vyvážajú a na to turbo čo tak húka iba celý servis že takú peckovú 320d ešte nešoférovali :mrgreen: :mrgreen: ](*,) boha tak isto vybrali ten čip :mrgreen: =D>

Už meniť ani nie je čo lebo všetko je buď nové alebo overené lebo ten motor ide ako lusk s tým novým turbom len to strašne píska. Tvrdí Bavaria. A tak poskladali z 3 turb jedno :mrgreen: a to zase netlačí prejavuje sa rovnako ako to čo odišlo.

Tato e90 nemá alarm má len centrál takže tým to nebude. Už jedine to ostáva na tom turbe.

TT SIMIK:
Ale chybu to podla všetkého nehádže to by si hádam všimli keď nám nič také nehovorili a nevedia si s tým rady. Teda ja už neviem čo si mám o tom myslieť možno že to ani na diagnostiku nedali. Asi sa na tom len vozia a to je diagnostika ťahá to a teraz nie tak si dajú paličku na blok papiera že to nejde.

Neviem či mám rátať kúzlenie v Bavarii čoho výsledkom je jedno turbo poskladané z troch za repas :mrgreen: Ak hej tak je to potom repas :mrgreen:

PEPO:
Chip neviem ako je na tom ale k auto bol výpis origo z brzdy len už si nepamätám z akej firmy keď sa vrátim z tatier tak sa na to kuknem. Ale keď bolo auto na brzde tak neverím že to boli nejaký fušeri no človek nikdy nevie. Malo by to mat kolo 200 koni a 400 Nm.

Čo sa týka ceny tak auto je svokrove on nie je na klube tak ja mu s tým pomáham robím taký drobný servis čo viem. Zatiaľ motor stál 1000€ komplet blok + hlava vlacov + čerpadlo + vstreky a rampa + turbo. Ďalej nové turbo od známe zatiaľ neviem či pôjde potom sa uvidí cena a ešte práca v Bavarii ale to už budem dávať do PM ak chcete vedieť info tak napíšte.

Chcem sa vám poďakovať že ste takí ochotní mi poradiť vážim si to Dikes PEPO aj tebe SIMIK sry že ťa bombardujem tými PMkmi a aj ostatným ktorí prejavili súcit :smile: Hádam sa to dá doporiadku

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Pondelok, 20. Augusta 2012, 22:59

ako toto citam tak to vyzera na cistu amatercinu...

Pripomina mi to casy ked sme prisli vo vrutkach do Mercedesu a chlap dal auto na zdvihak, dal dole kryt spod motora a isiel si po bagetu lebo z toho asi vyhladol. A druhy co robil diagnostiku (ziadne cinske kable, origo, v nemcine) nevedel po nemecky takze toho nadiagnostikoval ohromne mnozstvo ](*,)

150€/hodina :thumbup:

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Pondelok, 20. Augusta 2012, 23:45

Chalani, tak som si to tu precital a veru nepotesilo by to nikoho. A mozno som trosku OT, ale som z toho zmateny, ze koho auto resp. motor na uate sa vlastne menil. Lebo temu zacal JessyJezz a potom to rozspisuje dost podrobne tomikelly. Tak teraz ani sam neviem ci je to jedno auto alebo su to dve auta. A ak su to dve tak ako potom dopadlo to Jessyho auto? Kedze tomi este rozpisuje nie prijemny vysledok.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

tomikelly

Pondelok, 20. Augusta 2012, 23:54

To je to iste auto len JessyJezz je svokrov syn :D to je mojej polovicky brat :D takže stále sa jedná o to isté auto len som to tu trosku upresňoval. Takže sledujte ďalej ako to dopadne :D

TT-SIMIK

Utorok, 21. Augusta 2012, 00:16

ak bolo to turbo skladane z 3 kusov,tak sa nediv že píska a nejde....turbo dat dokopy,to nieje sranda a ešte k tomu ked točí aj 150 000 otačok.......takže podla mna je pes zakopany tam a v tom nie moc kvalitnom turbe Mitsubishi.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

tomikelly

Utorok, 21. Augusta 2012, 08:43

Nie nie ono to turbo ktoré bolo k motoru to pískalo ale motor siel normalne. A aby to spravili tak v Bavarii poskladali z troch túrb jedno. No ale čo im máš vytrhnúť račňu a povedať že oni to nevedia. Už máme nové turbo kotré by malo byť dobré tak uvidíme.

JozefSvob
Auto: E92

Utorok, 21. Augusta 2012, 17:20

TT-SIMIK napísal:
Jednoducho povedané v E90,E87 su mitsubishi turba a tie vydržia tak okolo 150 000-200 000km, činska sračka....u nas každe druhe turbo na repas je z E90.....

Mne sa zda ze v mojom je garrett,ale nie som si na 100% isty

Le Gend napísal:
Presne tak, ja uz tiez netankujem na OMV, odkedy mi s ich benzinom odisiel jeden xenon. :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

j.matrix napísal:
ako toto citam tak to vyzera na cistu amatercinu...

Pripomina mi to casy ked sme prisli vo vrutkach do Mercedesu a chlap dal auto na zdvihak, dal dole kryt spod motora a isiel si po bagetu lebo z toho asi vyhladol. A druhy co robil diagnostiku (ziadne cinske kable, origo, v nemcine) nevedel po nemecky takze toho nadiagnostikoval ohromne mnozstvo ](*,)

150€/hodina :thumbup:

To je nejako vela,nie ? Za SLS a amg auta v BA pytaju 90e za hodinu...

TT-SIMIK

Streda, 22. Augusta 2012, 00:27

áno 330d ma garett, chvala bohu.... :mrgreen: :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných