... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

StorM3
Autor témy
Kraj: Žilinský

Zadna naprava (jedna strana viac klaknuta)

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 21:52

Ahojte,

dokaze niektore z ramien na zadnej naprave nejako ovplyvnit znizenie danej strany? Rozdiel medzi jednou a druhou stranou je 1 az 1,5 cm (klaknuta je prava strana kde sa nachadza baterka). Ide o sedan - cisto zadny nahon (ziadne 4x4). Spravil sa test a prehodili sa pruziny medzi sebou a aj tak bola znizena stale ta prava strana (tym sa vylucila vadna pruzina na tej strane). Nasledne sa vymenili tlmice a aj tak to nepomohlo. Preto sa pytam na tie ramena. Opticky ale nevyzera nic poskodene, ani kasna z vnutra , ani ramena, ani okolie diferencialu, ani napravnica. Neviem co dalej vymenit. Je mozne ze ramena maju volu v silentoch a preto to sposobi ze jedna strana je viac klaknuta? Kazdopadne geometriu slo nastavovat v pohode, nic nemalo extra volu (odklony a zbiehavost je nastavena podla BMW urcenych hodnot)

Ja osobne si myslim ze mozno jedine vrchne rameno by to dokazalo ovplyvnit (mozno koleso na tej strane dostalo supu v minulosti po prejazde dakym kanalom, a odniesli si to aj ramena..netusim). Spodnymi sa nastavuje len odklon a zbiehavost.

Diky za nazory
Prílohy
ramena.jpg
ramena.jpg (79.48 KiB) 3798 zobrazení
ilustracne foto.JPG
ilustracne foto.JPG (74.69 KiB) 3798 zobrazení

Užívateľov profilový obrázok
paca

Re: Zadna naprava (jedna strana viac klaknuta)

Pondelok, 15. Decembra 2014, 11:48

ty pružiny když jsi mezi sebou měnil, tak jsi měnil i s těma gumovýma "kloboukama" ?
Obrázok
e36 320i convertible

fox1k
Auto: BMW

Pondelok, 15. Decembra 2014, 13:52

rovnako aj ja, pravá strana kde je batéria. pružiny sú okey, náprava okey, geo okey, len sa jedná o tour

StorM3
Autor témy

Pondelok, 15. Decembra 2014, 15:05

....tak to je zvlastne....a ano prehodil som pruziny aj s tymi gumennymi podlozkami. Kazdopadne tie gumenne podlozky nevedia spravit 1 az 1,5 cm aspon v pripade sport podvozku. Oni su velmi hrube len v pripade podvozku na "zle cesty". Inak este pred vymenou tlmicov som spravil este jeden test a polozil som auto len na pruziny bez tlmicov. A vtedy boli obe strany rovnake preto som si bol na 90 percent isty ze to je tlmicom no ale po vymene tlmicov je to stale na tej istej strane viac znizene... :-k

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Decembra 2014, 15:10

skus odmerat od spodu auta po vrch hrnca obe strany... nakonec zistis ze si mal auto burane a nemas ho dobre vyrovnane

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Decembra 2014, 15:11

pneu dobre dofukane? :D
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

StorM3
Autor témy

Pondelok, 15. Decembra 2014, 22:00

Ja som sa pytal ci to tie ramena dokazu ovplyvnit, takze dokaze uz niekto na toto odpovedat a nie sa ma pytat ci mam pneu dofukane ? :thumbup:
Spominal som ze opticky nevyzera nic poskodene. Aby dokazalo poskodit hrniec na zadnej naprave tak to by musel byt komplet zdeformovany cely zadok + bok. A to by uz nik nedal tak dokopy ze zvnutra by nebolo nic vidno. Navyse podotykam ze ten zadok a bok je este v povodnom laku (odmerane vykazuje este hodnoty z vyroby).

TT-SIMIK
Kraj: Trnavský

Pondelok, 15. Decembra 2014, 23:35

Uz minimalne 10x som pisal ze za zadnu vysku ak je jedna strana nizsie moze to hlinikove rameno kde je ulozena struna!!!Samozrejme ak mas struny rovnake...Proste sa ohne a sedis!Mal som to na svojíom aj inych E46:-))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

paca

Utorok, 16. Decembra 2014, 08:48

je fakt že takto nakloněná na jednu stranu má snad každá druhá e36tka nebo e46tka
Obrázok
e36 320i convertible

StorM3
Autor témy

Utorok, 16. Decembra 2014, 15:51

Simik super diky, konecne odpoved na moju otazku =D> ... ako som aj hore pisal tiez mi to vychadzalo na to rameno. Dufam ze myslime to iste a teda diel cislo 13 na dolnom obrazku 33 32 6 781 626 . Skusim vymenit a dam vediet. Snad pomoze. Jedine co sa mi nezda ze ked som polozil auto bez tlmicov len na pruziny tak vyska bola v poriadku na oboch stranach. Keby bola chyba v tomto ramene tak zrejme bo to ovplyvnilo vysku aj v tom pripade. Ale v pohode skusim zohnat to rameno. Malo by sediet z akejkovel E46.
Prílohy
rameno.jpg
rameno.jpg (38.96 KiB) 3605 zobrazení

StorM3
Autor témy

Streda, 28. Januára 2015, 21:19

Spomenute rameno vymenene a nepomohlo to zial.... #-o

TT-SIMIK
Kraj: Trnavský

Streda, 28. Januára 2015, 23:50

Struny rovnako vysoke?Rameno si daval pouzite?Meral si ho voci staremu?
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

StorM3
Autor témy

Sobota, 31. Januára 2015, 16:26

Vymene dolne rameno, vrchne hlinikove (ano porovnavane so starym a uplne rovnake ziadne extra odchylky), pruziny rovnake neposkodene nezlomene (uz som pisal ze som ich prehadzoval z jednej strany na druhu a vzdy sa to prejavilo len na pravej strane), tlmice vymene...jedine co mi ostalo je to najhlavnejsie rameno na ktore sa dava naboj, dokazalo by aj to nieco ovplyvnit ?.....posledna vec co mi napadla co ked ta strana ktora je nizsie je v poriadku a praveze ta strana ktora je vyssie nieje v poriadku, ci nemozne ?

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Sobota, 31. Januára 2015, 22:54

17052 strana 642 https://drive.google.com/file/d/0B11Tyt ... ROZ00/view
obe vlečné ramena musia byť rovnako osadené v predpísanej hodnote.
Na tvojom obrázku je to pozícia č.6, zrejme má jedno z ramien väčšie predpätie alebo je tam už rovno ztrhnutý silentblok. Súčiastka tak za 20 € ale protivná robota.
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E4 ... suspension

StorM3
Autor témy

Nedeľa, 1. Februára 2015, 23:34

Za prve nemyslim si ze silenty tych ramien by dokazali ovplivnit to o com sa bavime o 1 az 1,5 cm a za druhe keby boli vybite alebo ztrhnute tak by sa mi nedala spravne nastavit geometria a ta sa mi da nastavit. Ale mozem to este preverit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných