... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
michaltt napísal:To, ze ti zere olej nie je problem oleja ale motora. 10w40 a 10w60 je ti na dve veci. na K a na nic. Ako pisal simik, 10w60 sa dava do m3 aj to povacsine ak sa ide na okruh pretoze vela m3jek jazdia ako daily takze 10w60 tam ide fakt na par pouziti.
Ked ti to zere 1,9litra oleja na 2000 km = to je uz extrem. Nemusi ti ho spalovat (bodaj by) ale moze vytekat...popozeraj kryt ventilov, olejovu vanu atd atd.
Motor nema preco zrat olej...to ze je v manuale nejaka tolerancia neznamena ze je to v poriadku.
Do tvojho motora maximalne 5w40.
Ale je to tvoja vec, daj si tam 10w60, pojazdi s tym rok, mozes aj cez zimu a potom ti to bude papat 3L na 2000km.
michaltt napísal:Pardon, sekol som sa...ale aj 1 liter je vela. Keby ti to zralo 1L na jednu vymenu tak by to bolo akceptovatelne. Mam v aute druhy motor, prvy zral olej tiez...cca tak ako tebe. Druhy, co mam v aute nezerie ani pol deci na vymenny interval.
TT-SIMIK napísal:ROBO a olejový separator si už menil?????Možno preto ti žerie olej........Pri 200 000 mal byt už 2x vymenený!!!!!!Spotreba oleja pri benzínovom silnejšom motorere ja max 1-2L na vymenu!!!!AK žerie viac tak teba hladať chybu......!!!!!!Moje staré známe znie, každý si leje čo chce.....zbytočne sa budeme opakovať.....
TT-SIMIK napísal:ROBO a olejový separator si už meamnil?????Možno preto ti žerie olej........Pri 200 000 mal byt už 2x vymenený!!!!!!Spotreba oleja pri benzínovom silnejšom motorere ja max 1-2L na vymenu!!!!AK žerie viac tak teba hladať chybu......!!!!!!Moje staré známe znie, každý si leje čo chce.....zbytočne sa budeme opakovať.....
michaltt napísal:nie
pre vsetkych, ktori by si radi skontrolovali motorovy priestor :
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=882732
michaltt napísal:To, ze ti zere olej nie je problem oleja ale motora. 10w40 a 10w60 je ti na dve veci. na K a na nic. Ako pisal simik, 10w60 sa dava do m3 aj to povacsine ak sa ide na okruh pretoze vela m3jek jazdia ako daily takze 10w60 tam ide fakt na par pouziti.
Ked ti to zere 1,9litra oleja na 2000 km = to je uz extrem. Nemusi ti ho spalovat (bodaj by) ale moze vytekat...popozeraj kryt ventilov, olejovu vanu atd atd.
Motor nema preco zrat olej...to ze je v manuale nejaka tolerancia neznamena ze je to v poriadku.
Do tvojho motora maximalne 5w40.
Ale je to tvoja vec, daj si tam 10w60, pojazdi s tym rok, mozes aj cez zimu a potom ti to bude papat 3L na 2000km.