... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
misak007
Autor témy
Auto: E46 & F25
Kraj: Bratislavský

Vyhrievanie - spetaky, ostrekovace, zadne skla

Nedeľa, 5. Mája 2013, 14:49

Zdravim vas, mam taku malu otazku na Vas skusenych BMWexpertov. Kupil som touringa N42 z talianska a este pri poslednom snehu co u nas bol som si vsimol ze aj ked sa mi automaticky pri nastartovani pustilo na climapaneli vyhrievanie, tak sa nic nedialo. Po otvoreni kapoty som zistil ze nemam vyhrievane trisky ostrekovacov - skvelé, dá sa to dorobiť?. Ale vacsi problem je ze ani zadne okna ani spetaky nehreju. Je mozne ze BMW do teplych krajin odpajal ohrev popripade ze v tom aute niesu ani vyhrievane spetaky, ked nema ani tie trisky? :?: Poistka tam je a je okey.

Vdaka za rady. [-o< dufam ze bmw ma tie vyhrievane spetaky standardne a ze sa to da zapnut cez pc nejako...

Jok3er
Auto: malotraktor

Re: Vyhrievanie - spetaky, ostrekovace, zadne skla

Nedeľa, 5. Mája 2013, 17:07

ci mas vyhrievane spetaky zistis aj tak ze tam nazres s baterkou ci tam je kablik...(napr. lavy spetak nastavis uplne hore a doprava a cez skaru to uvidis)...tusim nemaju vsetky vyhrev
a okno ked ti nefunguje vyhrievanie tak kable donho idu z laveho c-stlpiku kde je aj antenny zosik (mimochodom tie draty co su v skle pre vyhrievanie sluzia aj ako antena pre radio)

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 5. Mája 2013, 22:08

k tomu zadnému oknu. Na touroch zvykne predrať to vyhrievanie tesnenie na okne je tam taká hrana tá preruší kontakty
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 6. Mája 2013, 17:29

matus22 napísal:
k tomu zadnému oknu. Na touroch zvykne predrať to vyhrievanie tesnenie na okne je tam taká hrana tá preruší kontakty

mam pocit ze na par kontaktoch som zbadal "prerezany" vodic. da sa to nejako opravit?

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Pondelok, 6. Mája 2013, 17:43

sú na to opravné sady, ale nemám s tým osobnú skúsenosť

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 6. Mája 2013, 18:41

fox1k napísal:
sú na to opravné sady, ale nemám s tým osobnú skúsenosť

a nechces mat? :D

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Pondelok, 6. Mája 2013, 20:13

epiteton napísal:

a nechces mat? :D

Skús ty, a keď budeš mať skúsenosti, daj sem info, pustím sa do toho aj ja... :-)

misak007
Autor témy
Auto: E46 & F25

Utorok, 7. Mája 2013, 17:23

Takze co sa tyka mojho auta, nemam ziadne kable v spetakoch - ziadne vyhrievane spetaky... :evil: ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) :( A na zadnom okne nemam nic predrane... tak este skusim prepinut kable od okna az po poistku ci tam je niekde preruseny. :-s

Ma niekto skusenost s dorabanim tych vyhrievanych spetakov a ostrekovacov? ](*,)

katro
Auto: F31 320D 135kW

Utorok, 7. Mája 2013, 17:34

Ja jednu skúsenosť s opravou zadného výhrevu mám.

Samozrejme v zime som zistil že zadne sklo nevyhrieva tak som začal pátrať čo to môže byť a po pár prečítaných témach mi bolo jasne že na chybe budu predraté pásiky na skle.
Na prvý pohľad to nie je vidieť pretože sa neprederú na mieste kde sú obnažené ale ešte na mieste kde sú pretreté tou čiernou farbou.V podstate akoby na rozhraní kde to čierne končí a ďalej sú pásiky obnažené.
Samozrejme na ľavej strane boli predraté všetky do jedného!
Špičkou ostrého noža som preškrabal opatrne tú čiernu farbu aby som mal kontakt z oboch strán okolo prerušeného miesta.
Papierovou maskovacou páskou som vytvoril tenučké linky a natrel týmto:

http://www.loctiteshop.sk/loctite-3863-circuit-quick-grid-oprava-vyhrievania-zadneho-skla-2-g/d-70702/

Nechal som to pár dni v kľude zaschnúť a vuala takmer všetky pásiky fungovali. Zistil som však že aj na druhej strane sú niektoré predraté a preto nefungujú. Preventívne som aj na druhej strane preškrabal a pretrel všetky a fungujú jedna radosť! \:D/

schne to za pár sekúnd a to som to robil vonka pred barakom asi pri -5°

jediná nevýhoda je, že na prerušených miestach nieje teraz tá čierna farba a kedže ten lak je strieborný, pri zavretom okne to z vrchnej strany vidieť na tej čiernej farbe na tých miestach kde to bolo prerušené. Ale radšej pár strieborných bodiek ako jazdiť bez toho aby som videl dozadu.

A preventívne plánujem dať nalepiť dozadu fólie aby sa to už predrať nemohlo.

Inak úplná spokojnosť s vyššie uvedeným prípravkom, odporúčam.
Sám som bol skeptický ale nakoniec sa tých 10€ investovať oplatilo :thumbup:
F31 320D 135kW Black 2 SPORT 2015
EX E46 touring 320D 110kW carbonschwarz metallic 2004

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní