... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

Adrian_B napísal:Za studena neni tlak? Vtip...
Za studena je tlak oleja vyšší lebo je olej hustý. To že to nemaže je kôli hustote a nie kôli tlaku.
Ako dochladiť? Po nakladačke treba ísť chvílku kľudne. Najlepšie nechať auto ísť zotrvačnosťou na rýchlosti pred zastavením a vypnutím motora.
 tak ako vravis olej je husty,nema optimalne mazacie schopnosti v podstate je tam teda pretlak ale husty olej sa vsade nepretlaci..myslum ze to bolo aj pricinou preco na tatrach ked mali starsie olejove chladice pri vacsom zatazeni za studena sa doslova roztrhli.
 tak ako vravis olej je husty,nema optimalne mazacie schopnosti v podstate je tam teda pretlak ale husty olej sa vsade nepretlaci..myslum ze to bolo aj pricinou preco na tatrach ked mali starsie olejove chladice pri vacsom zatazeni za studena sa doslova roztrhli. 

michall017 napísal:no takze uz mi to spravil ale som musel ist ku druhemu servisakovy lebo jeho najviac chvalili na elektroniku a ten mi to nastavil za 20min za 15€ daco tam cez pocitac nakalibroval volant alebo take nieco .....