... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
dexter07 napísal:No zajtra idem kupit diely tak uvidime ale možno ma bojsi aj pravdu lebo cidlo mi blblo už par mesiacov dozadu sem tam zacali preblikavat kontrolky alebo jeden den svietili a druhy nie takze moze byt.Ja som najskor rozmyslal nad cidlom ale tiez mi neslo stale do hlavy ze co ma stym ukazovatel paliva takze nechajme sa prekvapit.Inac diky chalani za pomoc vazim si to
lacos31 napísal:Pocujte.Ten plavak je na to,aby ukazal hladinu paliva v nadrzi.To je vlastne snimac hladiny.Budiky beru signal len a len a len od toho snimaca/plavaka/ aky je "stav" paliva.Pristrojovku nezaujima otacky kolesa,ani spotreba nic ine,len to kolko PHM je v nadrzi.Ako som spominal to je len potenciometer,ktory pracuje na principe voltmetra.Ak do toho potencimotera ide 12V napriklad pri plnej nadrze vyjde cca 10V.Teda ak auto nie je nastartovane!!!!Ak je akonahle nastartovane,do snimaca uz ide cca 14V,teda zo snimaca vyjde cca 11V.Teda je tam ten rozdiel 5litrov,co je vlastne nie je realna pravda.Chapenzi????Este raz a naposledy palivomer v budikoch berie signal len a len od "plavaka".