... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Matej
Auto: Bmw e60 530xd pfl
Kraj: Žilinský

Re: Prevodovka :!)

Piatok, 21. Októbra 2011, 15:39

eniac kukni ten topic od alfiho
alfi pise:
"Problem so zachytavacimi kolikmi sa prejavuje tak, ze sa tazko radi/vyraduje z rychlosti...naco to sluzi? :
Centrovacie koliky sluzia na vycentrovanie radiacej paky ked je v neutrale - takisto sa staraju oto aby ste nezaradili spiatocku namiesto jednotky ;)
Zachytavacie koliky sluzia nato aby udrzali prevodovy stupen zaradeny
Riesenie:
Vymena klznych lozisiek a centrovacich kolikov v prevodovke + vymena zachytavacich kolikov"

Takze na 90% su to tie zachytavacie koliky+ vpliv na tazke zaradenie najma 1.prevod. st. moze mat aj znacne opotrebovana a zle vypinajuca spojka. (prehriaty pritlacak, poskodena lamela a pod.) No a v neposlednom rade poskodene synchrony, ale to by aj zuby "pocitalo", takze to by som vylucil.

fesi88h
Auto: e65 735i ,e60 530d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 10. Mája 2013, 13:19

ja mám ten istý problém,ja taktiež nemožem poriadne zaradit do 1tky alebo 2ky,a kolko krát mám s toho nervy ked stojím na križovatke a začne mi toto robit potom mi vytrubuju a neviem čo stým dufam že nemusím menit celu prevodovku alebo čo

fesi88h
Auto: e65 735i ,e60 530d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 10. Mája 2013, 17:58

ked zaradím tak je to v poriadku mne sa nevracia do neutralu len ja ju nemožem pretlačit do jednotky ako keby ju niečo držalo a ked ju capnem do jednotky už tak ona je v pohode,že by to boli tie kolíky teda???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných