... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
misak007
Autor témy
Auto: E46 & F25
Kraj: Bratislavský

O-krúžok - Vákuová pumpa (N42 a N46, aj iné)

Sobota, 12. Októbra 2013, 20:42

Zdravím vás klubáci,
nedávno som pretesňoval vákuovú pumpu na svojej 318i. Všetko bolo fajn až doteraz. Znova sa začal tratiť olej a znova smrad v kabíne keď olej odkvapne na rozžeravený výfuk.

Mám taký zámer že vymením tie O-krúžky aj na prírube k hlave valcov aj ten vo vákuovke za hrubšie ako by mal byť originál keďže tie originálne hrúbky netesnia poriadne.

Na vás mám otázku; z akého materiálu by tie o-krúžky mali byť? Dosť som čítal a zisťoval teploty hlavy valcov a teplotné rozsahy krúžkov ale stále si niesom istý. Má s tým niekto skúsenosti? (Nechcem tam zvoliť zlý materiál aby mi ho olej vyžral alebo poprípade sa roztopil)

Budem vďačný za radu.

misak007
Autor témy

Re: O-krúžok - Vákuová pumpa (N42 a N46, aj iné)

Sobota, 12. Októbra 2013, 21:15

Ešte by mi veľmi pomohlo keby niekto vedel aspoň rozmer toho veľkého O-krúžku ktorý je v samotnej vákuovej pumpe.

Ten malý je D1=55,25 a D2=2,62

januar
Auto: e90 320i

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 16:22

podla tam bude inde problem lebo ja som to pretesnil silikonom na to urcene a aj tak to nevydrzalo po case zacalo znovu pretekat skorej si myslim ze tam je asi vacsi tlak a preto prepusta. Jeden mechanik my hovoril ze mam vymenit celu pumpu lebo ze vo vnutri moze byt porusene tesnenie a preto potom preteka

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 19:53

pripajam sa do tejto temy...tiez mi kolo toho solenoidu trati olej...
taky liter oleja na 6-7 tisic km (cca)...vravite ze tesnenie 2 a 3 z odkazu je len docasne riesenie? :(
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/T ... _on_parts/

misak007
Autor témy

Nedeľa, 13. Októbra 2013, 20:45

Epiteton: ja som myslel tesnenie na vakuovke ale aj okolo toho solenoidu mi tecie ale to je u mna skutocne zanedbatelne. len je trosku oleja okolo ale zaschnuteho. Aj tak som uz objednal dva tie o-kruzky a vymenim to. Dam vediet ci to pomohlo len to mozno potrva kym si budem isty ze to je v poriadku... ale pocul som ze vraj na tom solenoide nebyva problem s novymi tesneniami. Vraj pomahaju. (Sice to tvrdi asi kazdy aj o tesneni na vakuovke...) No uvidim.

januar: Ja som tu vakuovku uz mal vonku a rozobral som ju celu a zalepil aj to veko pumpy vysokoteplotnym gasket sealerom... Pokusim odstavit auto na par dni asi - vyberem z tej vakuovky to tesnenie a pojdem ho zohnat niekde kedze nikto netusi aky ma rozmer :evil:

volfik
Auto: E46
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 14. Októbra 2013, 18:58

Ja som si objednal tie tesnenia, ale este som sa nedostal k tomu aby som tu pumpu pretesnil Meral som rozmery: ten vacsi ma vonkajsi priemer 97mm, ten mensi 57mm
Prílohy
VCsealkit.JPG
VCsealkit.JPG (19.59 KiB) 2043 zobrazení

misak007
Autor témy

Pondelok, 14. Októbra 2013, 19:21

a priemer d2 toho vacsieho kruzku je cca aky? 3mm abo 3,5?

volfik
Auto: E46
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 14. Októbra 2013, 19:34

Je to 3,5mm, obidva sú rovnako hrube

januar

Pondelok, 14. Októbra 2013, 21:48

volfik napísal:
Ja som si objednal tie tesnenia, ale este som sa nedostal k tomu aby som tu pumpu pretesnil Meral som rozmery: ten vacsi ma vonkajsi priemer 97mm, ten mensi 57mm

a kde si to kupil

misak007
Autor témy

Pondelok, 25. Novembra 2013, 17:27

Tak skusim ozivit tuto mrtvu temu, dostal som sa k tej vakuovke aj so sadou novych tesneni - dal som si ich vsetky vyrobit na mieru do firmy z nejakeho speci materialu na vysoke teploty (ked uz tak poriadne..) zistenia su nasledovne:

maly o-kruzok na vakuovku: original cca 55,25x2,62 - odporucal by som nejaky priemer od toho originalu vacsi az po nejakych 54,5x3 viac uz nie.

velky o-kruzok dovnutra vakuovej pumpy LUK: som dal vyrobit podla toho co ste mi tu zmerali ake su tie z ebayu: 90x3,5 - cca sedel rozmerovo - mozno az "pritlsty" bol ale tesnit bude zarucene :D

a ako bonus som si doprial pretesnenie solenoidov ktore su vpredu na motore - stare tesnenia na nich (tie velke) boli zkrehnute na plast - ako som sa ich pokusil stlacit tak sa mi rozdrtil v ruke - skutocne extra krehky plast. Necudujem sa ze mi tade tiekol olej.. tie vnutorne tie mensie boli celkom fajn. Kazdopadne som vymenil co sa dalo.

Ak by ste niekto mali zaujem tak kvoli tomu ze vsetky tesnenia som si nechaval vyrobit z toho tepelneodolneho materialu tak mam niektore este doma "skladom". V pripade ze potrebujete tak mi piste spravu.

-mam doma ten maly okruzok co ide medzi vakuovku a hlavu v rozmere 54,5x3 (asi este 8ks)
-potom mam ten velky okruzok co ma ist do vakuovky (rozmer je taky ako predavaju na ebay) podla mna pritlsty ale da sa tam vopchat (ja som prehlboval tu drazku vo vakuovke aby sa mi pekne zavrela - teraz tesni ako blazon) 90x3,5
-potom ten velky o-kruzok na solenoid 33,7x3,5 - sedi absolutne presne, mam ich este cez 10ks....
-ten maly okruzok na solenoid mam uz iba jeden (v mojom aute boli tie male napocudovanie v dobrom stave...)

DSC_1150.jpg

Porovnanie (stare-nove)
DSC_1155.jpg

Velke okruzky uz boli nasadene nove a vpravo vidno tie stare (s hranatym prerezom) ktore boli zkrehnute ako tvrdy plast...
DSC_1158.jpg

No uvidime ci to bude takto vyzerat aj o 500km...
DSC_1160.jpg

epi

Pondelok, 25. Novembra 2013, 17:48

tiez som cez vikend menil tesnenia na tych solenoidoch. Presne ako vravis, krehke a po stlaceni sa rozkrusili, navyse boli uz deformovane do stvorcoveho prierezu....

teraz tak rozmyslam, ci je vela roboty s tou vakuovkou...ked uz pretesnujem, tak nech....

navyse, cim si to tak pekne vycistil od toho oleja?

misak007
Autor témy

Pondelok, 25. Novembra 2013, 18:00

Ta vakuovka je svinacina ale kedze som to robil uz asi treti krat tak to slo od ruky... prvy krat to boli dobre dve hodky ak nie viac teraz som ju schopny vymontovat za 15minut.. a nahodit spat sa mi ju vzdy podarilo velmi rychlo (trafit tu zapadku do drazky...

Ak smiem poradit tak vymontuj vanu nasavania do kabiny, a rovno potom vymontuj aj tu teplo/hluk prepazku ktora ti deli kabinu od motoroveho priestoru (drzi v nej ta vana na interierove sanie. Tato prepazka je len na dvoch T30 srouboch... za minutu je vonku ked sa s nou popasujes trosku ale za to budes mat ovela viac priestoru na ruky ked budes montovat okolo tej vakuovky...

vsetko co odmontujem doma zmotora hned oholim od gumy a plastov a dam to do vane z kerosenom a poriadne vycistim... a na motore som to vycistil s nejakym sprayom co som nasiel na cistenie vahy vzduchu tusim... ale to ti podla mna kazdy cistiaci spray na motor vycisti...

epi

Pondelok, 25. Novembra 2013, 18:14

Ak je to take narocne tak s tym pockam asi do jari/leta ak vobec...

jj, o tych sprejoch som pocul, len som myslel ci nemas nejaky nahodou iny/lepsi hint :)

kazdopadne dik za info (vlakno ide do zalozky)

januar

Utorok, 26. Novembra 2013, 01:52

no ja som menil obe tesnenia na solenoidoch(cca.6000km) a uz my pomaly pretekaju ale tie co su priamo v nich tie male som nevymienal lebo neviem ako rozobrat solenoid

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných