... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Re: E46 nefunkcny central

Sobota, 20. Augusta 2011, 22:37

1. Vyskúšaj druhý kľúč.
2. Skontroluj kabeláž vo vodičových dverách.
3. Skontroluj konektor od dverové zámku vodiča.
4. Nezabudni odpojiť batériu ináč ti pribudne rozsvietená kontrolka airbagu na palubke !

GM to môže byť, ale s malou pravdepodobnosťou, to by sa museli kontakty na relé spiecť a potom samovoľne uvoľniť. Vyzerá to, že pracuje správne ale s chybnými signálmi. Až sa na to zajtra pozriem a nasimulujem čo si napísal poviem ti ako sa to správa.
Podľa mňa GM ma trvale signál - OTVORIŤ a to potom logicky stiahne okná nakoľko je to jeho funkcia daná konštrukciou. To že mechanická časť zámku otvorí a zamkne vodičove dvere a kašle na zvyšok by ma skôr viedlo k domnienke závady na konektoroch vo vodičových dverách alebo prelomených, prehnitých alebo ináč poškodených kábloch. ( Napr. strelený airbag alebo pretlačené tlačidlo DO na kľúči)

Celé to trápenie podľa mňa spôsobili subdodávatelia ako napr. Siemens, Bosh atď. ktorí svoju výrobu pre koncern BMW presunuli mimo dohľad nemeckých kontrolórov a toť výsledky sa dostavili.

P.S.: Chce to len trpezlivosť a chuť sa v tom hrabať, E 46 ešte nie je raketoplán a funguje na pomerne jedoduchých princípoch. V tvojom prípade je šťáva na dráte kde nemá byť a teraz už len zistiť kde a prečo.

SN-silver
Auto: e46 320i m parketa
Kraj: Košický

Sobota, 20. Augusta 2011, 22:59

mam tiez ten isty problem s centralom vedel by mi to niekto v okoli snv spravit? popripade blizky vychod.. dakujem PM

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 21. Augusta 2011, 12:43

janest napísal:
1. Vyskúšaj druhý kľúč.
2. Skontroluj kabeláž vo vodičových dverách.
3. Skontroluj konektor od dverové zámku vodiča.
4. Nezabudni odpojiť batériu ináč ti pribudne rozsvietená kontrolka airbagu na palubke !

GM to môže byť, ale s malou pravdepodobnosťou, to by sa museli kontakty na relé spiecť a potom samovoľne uvoľniť. Vyzerá to, že pracuje správne ale s chybnými signálmi. Až sa na to zajtra pozriem a nasimulujem čo si napísal poviem ti ako sa to správa.
Podľa mňa GM ma trvale signál - OTVORIŤ a to potom logicky stiahne okná nakoľko je to jeho funkcia daná konštrukciou. To že mechanická časť zámku otvorí a zamkne vodičove dvere a kašle na zvyšok by ma skôr viedlo k domnienke závady na konektoroch vo vodičových dverách alebo prelomených, prehnitých alebo ináč poškodených kábloch. ( Napr. strelený airbag alebo pretlačené tlačidlo DO na kľúči)

Celé to trápenie podľa mňa spôsobili subdodávatelia ako napr. Siemens, Bosh atď. ktorí svoju výrobu pre koncern BMW presunuli mimo dohľad nemeckých kontrolórov a toť výsledky sa dostavili.

presne sme to preberali s proforom, ze to bude skor zavada zamku nie GM..ale preco mi to otvorilo okna samo od seba?? ani som sa auta nedotkol ..

P.S.: Chce to len trpezlivosť a chuť sa v tom hrabať, E 46 ešte nie je raketoplán a funguje na pomerne jedoduchých princípoch. V tvojom prípade je šťáva na dráte kde nemá byť a teraz už len zistiť kde a prečo.

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 21. Augusta 2011, 18:02

Tak kľúčom to nebude, teraz už len skontrolovať konektory a potom krížak do ruky, demontovať kastlík spolujazdca a vybrať GM.
Možno sa budem opakovať ale riešenia PROFOR sa mi zdá trvácnejšie. Na tie relátka je spoľah tak do konca záruky. Ich výmenu vám urobí každý zručnejší rádioamatér. Lenže pokiaľ tam robia šarapatu aj okná tak neviem...., či by som už nevymenil všetky na doske - keď už je vonku. No a tá je podľa vybavenie osadená viacerými relátkami, takže foťák a hľadať na nete.
Na relátkach sa opaľujú kontakty, vzniká vysoký prechodový odpor a prestane to fungovať. Raz darmo pustili sa s Turkami do spolupráce a toť výsledok.

viktorko22

Nedeľa, 21. Augusta 2011, 19:16

janest napísal:
Tak kľúčom to nebude, teraz už len skontrolovať konektory a potom krížak do ruky, demontovať kastlík spolujazdca a vybrať GM.
Možno sa budem opakovať ale riešenia PROFOR sa mi zdá trvácnejšie. Na tie relátka je spoľah tak do konca záruky. Ich výmenu vám urobí každý zručnejší rádioamatér. Lenže pokiaľ tam robia šarapatu aj okná tak neviem...., či by som už nevymenil všetky na doske - keď už je vonku. No a tá je podľa vybavenie osadená viacerými relátkami, takže foťák a hľadať na nete.
Na relátkach sa opaľujú kontakty, vzniká vysoký prechodový odpor a prestane to fungovať. Raz darmo pustili sa s Turkami do spolupráce a toť výsledok.

zámok na šoferovej strane, alebo relé GM..sú len tieto dva možnosti..ale skôr to vidím na zámok, lebo diaľkovým otvára zatvára tak ako má..okna fungujú tak ako majú..jedine sa hneď spustia dole ak otvorím kľúčom..no a tá vec, že sa samé spustili ma najviac fascinuje..dá sa dočasne odstaviť vybratím poistky otváranie okien..totižto idem na dovolenku a nechcem riskovať..

Noro 320
Auto: BMW 320i
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 29. Augusta 2011, 15:30

ano vyber poistku,ja to tiez robim ked idem od auta akurat ho potom zamikam ako S 120 kazde dvere zvlast :mrgreen:

michal1986
Auto: bmw e 46

Štvrtok, 1. Septembra 2011, 18:22

Prosimta este robis ten central aj na pockanie bo my to blbne raz odomkne raz nie aj zamkne aj nezamkne,kedy by ti to vyhovovalo v najblizsej dobe?dik

Roland85
Auto: BMW E46-320d/100kW
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 2. Septembra 2011, 18:12

caute...ja mam tak isto problem z centralom...niekedy mi nejde otvorit....hlavne ked je teplo.... v grumodule by mali byt 4 relatka...ktore z nich ma na starosti otvaranie dveri?(vid obr.)vie to niekto?aby som nemusel menit vsetky...ale iba jedno...dik za radu
Prílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (43.63 KiB) 3020 zobrazení

Roland85
Auto: BMW E46-320d/100kW
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 5. Septembra 2011, 18:12

Roland85 napísal:
caute...ja mam tak isto problem z centralom...niekedy mi nejde otvorit....hlavne ked je teplo.... v grumodule by mali byt 4 relatka...ktore z nich ma na starosti otvaranie dveri?(vid obr.)vie to niekto?aby som nemusel menit vsetky...ale iba jedno...dik za radu

Nikto nevie?

viktorko22

Utorok, 6. Septembra 2011, 21:06

Roland85 napísal:

Nikto nevie?

skus profora..on by ti mal pomoct..

Noro 320

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 08:54

Tie dve na lavo.

Noro 320

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 08:55

Cize 3,4

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Streda, 21. Septembra 2011, 12:40

Ja mám tiež podobný problém, mne občas auto síce zamkne ale nespustí alarm. Teda nebliknú smerovky pri zamknutí.
Keď potom vyberiem a znovu vložím poistku 5A na centrál tak mi auto už zamkne a má to aj iný zvuk zamknutia (konečne ten správny).

Neviete náhodou či to bude tými relé? Nebude problém skôr v elektronike?
A ak náhodou je to v relé, neviete náhodou (tí čo to mali rozobraté) či je silový kontakt relé pripojený na + alebo na GND?
Ak by bol na +12V použijem tam spínací P-MOSFET (ak na GND tak N-MOS) ktorý je lacný, menší a jednoznačne spoľahlivejší ako mechanika.
A chladič odpadá pretože moderné spínacie mosfety majú prechodový odpor rádovo jednotky mOhm.
Ďakujem.
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 19:01

Je fajn, čo píšeš ale v GM je to nepoužitelné... rélé majú kontakty zapojené ako prepínač. Nahradiť to MOS T nie je také jednoduché.

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Piatok, 23. Septembra 2011, 07:25

Ešte som tú dps nemal v rukách preto neviem ako sa prepínajú tie kontakty. Každopádne to bol len nápad.

Neviete mi pomôcť s tým mojím problémom, môžu to byť tie relé aj v mojom prípade?
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných