... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lovec31
Autor témy
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

e46/ climatronic

Nedeľa, 20. Februára 2011, 11:57

nazdar borci..potrebujem vysvetlenie ohladom climatroniku...prve:je niekde napisane alebo povedane ako dlho moze bezat zapnuta klima? moze bezat v kuse aj 500km? alebo ju treba zapinat a vypinat po urcitych km? a druha otazka: vonku je naprikal 30 C a na klimatroniku si nastavim napr 23 C zapnem klimu a dam auto...a co ma zaujima je to ze ci ta klima ide v kuse alebo si ju automaticky zapina a vypina podla toho kolko je v aute stupnov...alebo stale chladi a pridava do zmesy teply vzduch z radiatora?
dakujem ze budem zasa o nieco mudrejsi...:-)

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: e46/ climatronic

Utorok, 12. Apríla 2011, 15:55

toto by veru aj mna zaujimalo, podla spravnosti by malo pri mode auto same od seba dochladzovat/zohrievat na nastavenu teplotu bez zapnutej klimatizacie tlacitkom nie?

a tak isto som si vsimol ze je viac verzii clima control panelu, ake su medzi nimi rozdiely vo funkcnosti?

Obrázok

lovec31
Autor témy

Utorok, 12. Apríla 2011, 16:23

no to som si vsimol ze su dva druhy....ja mam predfl a mam ten vrchny...tak asi spodny panel je po facelifte...
druha vec.na autach co som sa vozil ked sa zapla clima tak som citil jemnu stratu vykonu a na mojom bmw nic...a pritom fuka chladny vzduch cize asi clima compresor funguje...tak neviem....

patoe46
Kraj: Košický

Utorok, 12. Apríla 2011, 17:55

mna by skor to zaujimalo aku ma funkciu to talcitko recirculation

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Utorok, 12. Apríla 2011, 19:34

patoe46 napísal:
mna by skor to zaujimalo aku ma funkciu to talcitko recirculation

no v prvej polohe ked ti svieti kontrolka nalavo v rohu tak by sa malo automaticky prepnut na vnutorny okruh v pripade ze senzor vpredu "zaciti smrad" a druha poloha ked ti svieti kontrolka napravo v rohu tak je natvrdo vnutorny okruh

patoe46

Utorok, 12. Apríla 2011, 20:21

skoki napísal:

no v prvej polohe ked ti svieti kontrolka nalavo v rohu tak by sa malo automaticky prepnut na vnutorny okruh v pripade ze senzor vpredu "zaciti smrad" a druha poloha ked ti svieti kontrolka napravo v rohu tak je natvrdo vnutorny okruh

to ked bude smrad vonku tak samo by sa to malo zapnut na vnutorny????to on ako citi smrad??

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Utorok, 12. Apríla 2011, 21:17

nereaguje to na smrad ako taký, preto som to napisal v uvodzovkach, ale pri zvyšení obsahu škodlivých plynov prepne na vnutorný okruh

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 13. Apríla 2011, 09:08

Ano malo by to prepat,ale každá E46 po 150 000km odídený ten senzor AUC,takže to nefunguje,ak by niekto dal nový možno by sme sa divili ako to funguje.....)))))Čo sa týka automatického dochladzovania, tak ti interier v lete dochladzuje len ak zapneš klimu * ,inak ti berie vzduch z vonku......čo sa týka miešania vzduchu či ide z radiatora,alebo z vonku da sa vyskušat na diagnostike či otvara ventil kurenia,alebo je na pevno zatvoreny.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

patoe46

Streda, 13. Apríla 2011, 13:59

TT-SIMIK napísal:
Ano malo by to prepat,ale každá E46 po 150 000km odídený ten senzor AUC,takže to nefunguje,ak by niekto dal nový možno by sme sa divili ako to funguje.....)))))Čo sa týka automatického dochladzovania, tak ti interier v lete dochladzuje len ak zapneš klimu * ,inak ti berie vzduch z vonku......čo sa týka miešania vzduchu či ide z radiatora,alebo z vonku da sa vyskušat na diagnostike či otvara ventil kurenia,alebo je na pevno zatvoreny.....

a kde je ten senzor auc???to je ten pod naraznikkom?vyzera ako snimac vonkajsej teploty?taky špic?

ice.blade

Streda, 13. Apríla 2011, 14:17

TT-SIMIK napísal:

potom aky ma vyznam automaticka klimatizacia ked si v lete musis stlacit chladenie, a ajsked nastavim 25 stupnov v kabine a dam automatiku ide na mna kosa z klimy? :D

ja som si to predstavoval ako na nissan almere kde som mal jedinu automaticku klimu... nastavim 18 stupnov v lete, nic ine... a same mi zapne klimakompresor len ked potrebuje "fuknut" zimu a dochladit...

pri zapnutej klime sa automaticky dvihnu otacky a je pocut ako sa klima nonstop toci ajked mam nastavenych 30 stupnov a to je dost out na automata ;)

swandes
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Streda, 13. Apríla 2011, 14:37

patoe46 napísal:
a kde je ten senzor auc???to je ten pod naraznikkom?vyzera ako snimac vonkajsej teploty?taky špic?

je to taka krabicka je uchytena ako je chladic.Ked otvoris kapotu tak na lavej strene ako je chladic :-$
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

lovec31
Autor témy

Streda, 13. Apríla 2011, 14:43

na honde to fungovalo tak ze ked som dal na 16 tak isiel chladnejsi vzduch aj napriek tomu ze som climu nezapol...a ked som ju zapol tak to boli pecky ako v chladnicke...

p.s. a kolko taky senzor stoji?
Naposledy upravil/-a lovec31 v Streda, 13. Apríla 2011, 14:46, upravené celkom 1 krát.

patoe46

Streda, 13. Apríla 2011, 14:45

Swandes 320D napísal:

je to taka krabicka je uchytena ako je chladic.Ked otvoris kapotu tak na lavej strene ako je chladic :-$

a na aku pici tam mam pod naraznikom ten spic???to je aky snimac???ja nemam palubny pc ze by mi ukazovalo vonkajsiu teplotu tak neviem

lovec31
Autor témy

Streda, 13. Apríla 2011, 14:50

a na ktorej strane? na soferovej ti ukazuje vonkajsiu teplotu a na spolujazdcovej mas na ohrev trisiek na ostrekovace predneho okna...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní