... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
profor napísal:Ok tak to funguje uplne perfektne, až po odpojení napájania na vstupe, ešte rozhodnúť či to nechať ako CMOS stále napájané alebo samodržou.
Ďalšia otázka na Vás je, čo teda sledovať stav dverných zámkov, aspon predných?
hm?
ono vlastne pokial niekto odíde z auta po manuálnom otvorení, myslím že v GM stav zamknutia je stále, dokým neodomkneme tlačítkom či klúčom.
ale
čo ak si počas jazdy alebo zastavenia odomkneš a potom vyberieš klúč a zamkne sa. tomuto sa chcem vyvarovať.
a teda asi bude dobre sledovať dvojo dverí čo majú status locked alebo unlocked.
takže dalšie dva káble :)
profor napísal:Ok tak to funguje uplne perfektne, až po odpojení napájania na vstupe, ešte rozhodnúť či to nechať ako CMOS stále napájané alebo samodržou.
Ďalšia otázka na Vás je, čo teda sledovať stav dverných zámkov, aspon predných?
hm?
ono vlastne pokial niekto odíde z auta po manuálnom otvorení, myslím že v GM stav zamknutia je stále, dokým neodomkneme tlačítkom či klúčom.
ale
čo ak si počas jazdy alebo zastavenia odomkneš a potom vyberieš klúč a zamkne sa. tomuto sa chcem vyvarovať.
a teda asi bude dobre sledovať dvojo dverí čo majú status locked alebo unlocked.
takže dalšie dva káble :)
pepo286 napísal:ja som vzdy tvrdil ze si sikovny
myslim ze zamykanie riesit netreba ... to sa nakodi diagnostikou aby zamykalo pri pohnuti
a to odomykanie ... mozno by sa oplatilo vykaslat sa na paralelne relatko k tlacitku a priviest ten impulz priamo na GM .. na ten 'odomykaci' vstup ...
GtheRacer napísal:Ale:
zaujimave je, ze po vypnuti motora & VYTIAHNUTI klucika staci na otvorenie
dveri potiahnut klucku 1x, kym pocas beziaceho motora (klucik v zapalovani)
treba tahat 2x.
profor napísal:to nie to je riešené airbagmi po CANe a na toto to nebude mať vplyv.
bojím sa že tam to nepojde tak ľahko lebo asi - ak tomu rozumiem správne - sú dva hallové spínače použité na rozlíšenie či je zamknuté alebo odomknuté.
a zrejme sa len kostria takže pri zamknutí je stále zopnutý LOCK výstup.
profor napísal:No tak tu zas budem onanovať sám...
rozhodol som sa takto, napojí sa to na UNLOCK vstup v GM takže to cele bude vnútri GM
profor napísal:no hej, unlock vedie zo zámku dverí vodiča, nemám odskúšamé ale už som dal vyrobiť dps na modul
profor napísal:každé dvere sú samostatne privedené do GM akurát si myslím že je buď rozdelená pravá a ľavá strana alebo predok a zadok.
to teraz neviem, ale v GM sú dve relátka takže dve skupiny tam sú.