... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Helldiver napísal:ja netvrdim že prejazd cez zakruty je rychlejši ale bezpečnejši hlavne pre tych čo nevedia dobre ovladat zadnokolku v smykuAzmodan: preco teda nedrzia napriklad na Nordschleife vacsinu rekordov 4x4 auta, ale zadokolky? v prvej 10-20tke najlepsich casov je prevaha RWD jasna uplne.... Ked uz sa bavime o tych 30% gripu naviac. Na com jazdis teraz, mal si uz niekedy zadokolku a k akemu autu sa viazu tvoje skusenosti s 4wd?
Helldiver napísal:nevadi?Jaro, ale sak ja sa len pytam ze kde vidi azmodan viac gripu v tej zatacke, ked na suchom asfalte skoro vo vsetkych sutaziach jasne dominuju zadokolky, 4wd prichadza na rad az ked sa jazdi napriklad rallye, treba na cestu prenasat skutocne velke porcie vykonu, atd... Nikde netvrdim ze 4wd neni pre bezneho uzivatela ktory jazdi normalne bezpecnejsi, to je urcite pravda.
azmodan napísal:tak si to asi neskusal dostatocne.. quattro/xd ta podrzi v zatacke ovela viac nehovorim uz o tom ked musis robit nejaky prudky vyhybaci manever alebo prudky vyhybaci manever v zakrute.. proste povedal by som to tak ze quattro/xd ma v kazdej zakrute o 30percent vecsiu rezervu oproti zadnemu nahonu... co je vsak dalsi fakt je to ze pokial sa dostanes do smyku so zadnym nahonom tak to este mozes zachranit..ked odtrhnes quattro/xd tak ti uz niet pomoci..ale aj tak by to 98percent z vas nevedela zachranit ani so zadokolkou lebo na to treba celkom slusny skill...o zime ani nehovorim tam je to jasne..
azmodan napísal:a 3.0d znicis velmi lahko ..3.0i by si musel byt velky magor aby si to dokazal... ked uz som v tejto kategorii aut tak radsej benzin
neviem ci stoja kvoli litru na spotrebe mozno problemy s turbom, vstrekmi a cerpadlom