... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
habinho napísal:Zdravim chalani,
po vymene stareho podtlakoveho ventilu na turbe (ktory sposoboval jemne trhanie pri 2000 ot) za novy, sa zacal motor chovat divne..predtym pri tych 2000ot iba pri jazde rovnakou rychlostou (na 4ty prevodovy stupen cca 70km/h) autom jemne sklbalo ako by sa nieco nevedelo rozhodnut ci pridavam alebo uberam..robilo to na vsetkych prevodovych stupnoch pri 2000ot +- 100ot..po vymene podtlakoveho ventilu za novy sa mi stava ze zrychlujem a ked dojde otackomer na 2000 tak zrazu auto prestane zrychlovat, kludne moze spotreba ukazovat aj 14 litrov..vatsinou som to spozoroval na 3tom prevodovom stupni, ale uz sa mi to stalo aj na 2ke alebo aj pri inych otackach napr 1500 a 1700..ale ko vravim, nerobi to vzdy, obcas to ide normalne ze proste rucicka prejde cez 2000 otacok ako by volo vsetko vporiadku a obcas to na 2000 ot proste prestane tahat a auto uz dalej nezrychluje, musim este viac zoslapnut plyn a dalej sa rozbehne ako by sa nic nedialo..bol som v service aj v autorizovanom a nevedeli mi poradit a na diagnostike ze tiez nenasli ziaden problem, ktory by to mohol zapricinit..este som dohodnuty s jednym chalanom na diag ale neviem no..preto by som bol vdacny, ak nahodou niekto mal s niecim podobnym problem alebo tusi co by to mohlo sposobovat, za vsetky rady ktore by mi pomohli..este raz je to 320d 100kw rv.98..
habinho napísal:Zdravim chalani,
po vymene stareho podtlakoveho ventilu na turbe (ktory sposoboval jemne trhanie pri 2000 ot) za novy, sa zacal motor chovat divne..predtym pri tych 2000ot iba pri jazde rovnakou rychlostou (na 4ty prevodovy stupen cca 70km/h) autom jemne sklbalo ako by sa nieco nevedelo rozhodnut ci pridavam alebo uberam..robilo to na vsetkych prevodovych stupnoch pri 2000ot +- 100ot..po vymene podtlakoveho ventilu za novy sa mi stava ze zrychlujem a ked dojde otackomer na 2000 tak zrazu auto prestane zrychlovat, kludne moze spotreba ukazovat aj 14 litrov..vatsinou som to spozoroval na 3tom prevodovom stupni, ale uz sa mi to stalo aj na 2ke alebo aj pri inych otackach napr 1500 a 1700..ale ko vravim, nerobi to vzdy, obcas to ide normalne ze proste rucicka prejde cez 2000 otacok ako by volo vsetko vporiadku a obcas to na 2000 ot proste prestane tahat a auto uz dalej nezrychluje, musim este viac zoslapnut plyn a dalej sa rozbehne ako by sa nic nedialo..bol som v service aj v autorizovanom a nevedeli mi poradit a na diagnostike ze tiez nenasli ziaden problem, ktory by to mohol zapricinit..este som dohodnuty s jednym chalanom na diag ale neviem no..preto by som bol vdacny, ak nahodou niekto mal s niecim podobnym problem alebo tusi co by to mohlo sposobovat, za vsetky rady ktore by mi pomohli..este raz je to 320d 100kw rv.98..
lovec31 napísal:no ahoj...nieco podobne riesim aj ja...je tu aj tema neskory zaber turba.presne to iste mi roby len mne to roby od 1300 do nejakych 2100ot. ked zistim kde je chyba tak ti napisem.
cnn88 napísal:trysky ,robilo to aj mne na 100kw aj znamemu na opli a mozno cerpadlu uz jebe bodaj by som nemal pravdu
habinho napísal:
no to nebude asi neskory zaber, lebo ono zacne motor tahat normalne pri cca 1600-1700 normalne a az pri 2000 zacne obcas vymyslat...
no dufam ze to nebude tento pripad, to by som asi vykrvacal...ale nemala by chybne trysky alebo cerpadlo zistit diagnostika?...
habinho napísal:neviem ci by to mohli robit trysky ked to robilo doteraz vzdy az pri cca 2000 ot..keby to robili trysky tak by to robilo hocikedy , ci sa mylim?..
podobne veci mi auto stvaralo aj minuly rok v zime..na jar, leto a jesen nic a teraz v zime zasa..nemoze to by ze tym chladom je hustejsia nafta?..alebo nejaka suciastka nema rada zimu?..![]()
vcera sa mi prvy krat stalo ze sa auto akoby dusilo skoro na vsetkych prevodovych stupnoch a pri otackach od 1500 az do 2500..fakt to nebolo nic prijemne..ked mi to zacalo robit na 3ke cca 1600 ot tak som zapol tempomat a pustil plyn co to bude robit..tak auto sa akoby stale snazilo rozbehnut potom zasa dobrzdovalo motorom (akoby ho dusilo) proste jak keby slapem a pustam stale plyn..vobec tomu nerozumiem..
lovec31 napísal:
no presne ako pises..ale presne...zajtra to pozrem a ak na nieco pridem tak dam vedet...ok?
lovec31 napísal:
no presne ako pises..ale presne...zajtra to pozrem a ak na nieco pridem tak dam vedet...ok?
habinho napísal:tak som dal ten pouzity podtlakovy ventil vymenit ze uplne novy (85 eur origo) a odvtedy to zacalo uplne blbnut.
TT-SIMIK napísal:
No a tu je ten pes zakopaný...kto ti to menil???naladil ho do presnej pozície ako starý????na 0,5mm presne???ak nie,tak preto ti to auto nejde!!!!zle vyladené turbo........normálna vec pri repase,alebo pri zmene podtlakového ventilu a nedobrom vyladení turba!!!!!