... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
zhmp napísal:
problem z tahom ti urobila šírka nie vyška......valivy odpor je vyšší......
SigSauerBang napísal:
Podla mňa nie,možno na maximálke auto zlenivie , poviem ti príklad z praxe, mal som 206HDI a pneumatiky v základe 175/65R14. Rozhodol som sa pre letné 215/40ZR16 ,tak som ich tam šupol dokonca išlo auto lepšie na rozbehy ako na sériových 14kach, 215ky som zodral, tak som sa rozhodol nad 205/45R16 ,aby bolo auto mäkššie a komfortnejšie, no na moje sklamanie,ked´ som ich tam nahodil auto umrelo, čistý bicykel, klesla maximálna rýchlosť zrýchlenie, no hrúza... A pritom pokial som mal 215/40ZR16 všetko bolo v pohode.
Ľuboš PP napísal:Och...vy tu vsetci rozpravate o nejakej rychlosti,akceleracii a podobne...Je asi uplne logicke,ze ked sa zmensi,alebo zvacsi priemer, tak sa zmenia vlastnosti. Taktiez cim sirsia pneumatika, tym vacsi valivy odpor, vacsia spotreba a podobne. Niekto mi tu pisal, ze mozem jazdit kruhace driftom...ufTak to ja nemusim.
Ja som uplne obycajny jazdec, po dialnici nejazdim 200, na kruhaci nedriftujem, na semaforoch sa nepretekam. Ked chcem zavodit, idem na motokary...tie ma bavia :-) Ale dik za nazory na rozmer s profilom 40/17 a 45/17. Ja chcem 40 len kvoli tomu, ze sa mi pacia nizkoprofilove gumy, aj ked tych 225/45/17 je asi najlepsie riesenie. Uf..mam nad cim rozmyslat..leto sa blizi
Mimo napísal:no jo.. ale k 18kam patria aj širšie pneu.. žiadne 215a to už podla mňa 320 dosť zabije
alfi666 napísal:hehe... zase tema o pneumatikachsnad sa to tu zase nezmeni na matematicko fyzikalny hardcore
Ľuboš PP napísal:Radsej porad