... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
rosky napísal:Original cervena kvapalina je G12 je to ako modra G11 ale je zbavena kremika . Vela predajcov na trhu predava G11 a starsie typy nemrzn. zmesi zafarbenych na modro a cerveno a tam vznikaju problemy. Kedze zbavovanie kremika je jeden technologicky proces naviac tak predsa nemoze byt cena kremikovych a bezkremikovych kvapalin rovnaka a samozrejme obchodnicke tahy dosiahnut co najnizsie ceny na trhu vedu ktomu ze sice clovek kupuje nemrznucu 1:1 do -37, ale v skutocnosti to moze byt stary typ nemrzn. zmesi ako fridex alebo alycol zafarbeni na modro alebo cerveno s ostatnymi nasledkamiPreto odporucam kupovat renomovane vyrobky .Original BMWTEILE atd.
luky2208 napísal:som rad že si reagovalaj som to čakal. S tvojim dovolením to vyskušam,zatial to tam je 1,5roka a ani naznak neakeho uniku alebo niečo podobné.(dufam že to nezakrýknem)
. mavam p praci prýpady ze tam ma zakaznik naliatu ružovu zmes povie že chce novú ale nech je zelená, tak mu to vymením a on za 2 dni prýde a tečie mu vodna pumpa
stalo sa to neraz.
predtým to 3roky netieklo.
Myslel som to v dobrom MAX-MAX aby si to nepochopil špatne
Max-Max napísal:ono je to všetko tak trochu na považenie.Ako aj stým olejom. Napr škoda dlhé roky odporučala CASTROL a aj všade v značkových servysoch ti pry vymene vravely že CASTROL je najlepší. A otvor novú fabiu a tam na priečke nalepka ako hrom žeja som zasa videl x aut ktore umreli s cervenou.... pokial vyrobca 30rokov predpisuje G11, u mna nevidim dovod to menit. samozrejme, nebude to castrol, chapem ze bmw ma s nimi zmluvu, ale norma nepusti.
luky2208 napísal:ono je to všetko tak trochu na považenie.Ako aj stým olejom. Napr škoda dlhé roky odporučala CASTROL a aj všade v značkových servysoch ti pry vymene vravely že CASTROL je najlepší. A otvor novú fabiu a tam na priečke nalepka ako hrom žeAUTO škoda odporúča SCHEL ,čo myslýš že budú mechanici v škode vravieť teraz. Takže tak to asi bude aj v značkových BMW servysoch.
PS: ja lejem MOGUL
rosky napísal:Ja nehovorim ze alycol super al je zly ale existuje viac druhov alycolu ako je napriklad obycajny, alebo super al ktory splna normu G11. Je medzi nimi obrovsky rozdiel co sa tyka agresivity na okolite materialy.